Načeloma nebi smelo bit problema, meni tudi v nepovratnih ni še nič počilo, sem pa uspel že odlomit par vratov ko sem steklenice zapiral!
Citat:
Uporabnik dobro_pivo pravi:
Pozdravljeni!
Tretjič sem pripravil brewmaker- jev irish velvet stout. Vedno ga pustim v fermentorju 14 dni. Fermentacija se je začela zelo hitro in dobro. Temperatura prostora je bila vedno okrog 22°c. Vendar sem danes pozabil pomeriti FG preden sem dodal sladkor za sekundarno fermentacijo po principu batch priming. Vmes pa ga nisem meril. Ko pa sem dodal pivovarski sladkor (130g na 22l) in potem pomeril FG pa je bil kar 1018 (OG 1038).
Ali je visok FG posledica že dodanega sladkorja ali kaj drugega. Malo me skrbi bodo leteli zamaški.
Citat:
Uporabnik dobro_pivo pravi:
Ponavadi je FG med 1010 in 1012. K ekstraktu sem dodal namesto sladkorja 1kg cooperjev brew enhancer2.