Citat:
Uporabnik 007 pravi:
No, po tem, ko mi je na alterju vsak dan pred nos skakala tema Sam svoj pivovar in ko je še kolega že dodobra osvojil enostavno varjenje z ekstrakti, sem se tudi sam lotil prvega batch-a
Za prvič sem kupil Real Ale od Coopers-a in naredil takoj na začetku napako, kolikor berem sedaj. Dodal sem namreč dva različna sladkorja, dark DME in dekstrozo
Upam, da so kvasovke vsaj nekaj DMEja popapcale, bomo videli. Sem pa naletel na težavo, ker sem izgleda dobil ali pokvarjene BRY-97, ali pa je bilo kaj narobe, ko sem jih vmešal v pivino, saj sem imel težave s temperaturo in je pivina imela, ob vmešanju skuhanega ekstrakta v preostalo vodo, temperaturo koli 34 stopinj. Kvasovke sem dodal nekje pri 32 stopinjah celzija, ter dodobra premešal vse skupaj, a se niso aktivirale, je možno, da je bila to previsoka temperatura in sem jih s tem ubil? No rešil sem nato s tem, da sem po enem dnevu, ko še nič ni kazalo, da bi kaj delalo, vmešal priložene kvasovke, vse skupaj fejst premučkal in je začelo brbotat.
Sicer sem vse skupaj sanitiral z oxy-em, a nisem prepričan, da se ni vmes kej kaj okužilo, posebej pri hlajenju, pivine, ko je le-ta bila pretopla in je okno možnosti okužbe, ko je vse odprto, kar veliko. Kaj mi je storiti? Danes še nekje na 40sek zabrbota veha, tako da očitno še nekaj fermentira, pivina ma lepo 22 stopinj. Za prvič sem se marsikaj naučil - prekuhavanje bo sedaj dan prej, večji lonec bomo kupili, ...
Verjetno pazim na FG preden flaširam?
Tnx!
LpD