S3 mini vs. HTC8S - pomoc pri nakupu

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
vprasal sem nekaj drugega, to da imam tam skydrive ze vem, hvala
smile-1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
se enkrat, sprasujem, ce se da normalno preko IE (browserja) dostopat do drive-a. za app vem, da ga se nekaj casa ne bo, vsaj uradnega ne.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Imam WP 7.5, dostopaš lahko normalno, downloadaš lahko, uploadati se pa ne, da.

Za kakšne datoteke pa uporabljaš gDrive? Lahko bi v Skydrive dal mapo od gDriva in potem preko SkyDriva urejal datoteke.

Imaš pa še nekaj neuradnih clientov, ki pa jih nisem testiral, ker ne uporabljam gDriva.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ja, verjetno ne gre uploadat, ker ne more dostopat do mass storage, tega v 7.5 ni. Zato me zanima, ce lahko kdo proba na 8ki
smile-1.gif

Ce se da prek browserja dostopat normalno, ul/dl, potem mi sploh ni panike, ce ni namenske aplikacije v tem trenutku...

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
evo, danes imel v roki HTC8S, lusno. super lusno. ampak google drive prek ie browserja ne dela oz. upload ne dela. je pa res, da ni blo noter spominske kartice, mogoce bi v tem primeru prepoznalo mass storage. tako pa, samo skydrive mi je premalo, zelim uporabljat oboje. v tem trenutku bi/bom moral posect po androidu. zal. ker tale 8S mi je res res vsec, modern UI (ne imenuje se vec metro) zgleda bomba napram samsungovem touchwizu
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Jaz bi se tudi odločil za HTC 8S, povsem primerljiv, poleg tega je še cenejši, izdelava zelo kvalitetna, sistem deluje tekoče.

Razen, če je nekomu tako pomemben gDrive. Sicer se na WP8 da prebirati vse datoteke, ki so na gDriveu in tudi nalagati slike, včeraj preizkušeno na Lumii 920. Ostalih datotek pa ne, za to imam SkyDrive oz- vse prenašam na Skydrive.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Še review iz GSMARENE:

Final words
The HTC Windows Phone 8S is a likeable little handset. It clearly isn't one of the platform's headliners, but it may be the right thing to help the fresh Windows Phone 8 conquer some new territory.
The 8S was meant to make the WP OS more desirable and accessible, and it seems the HTC engineers did a pretty good job of cutting the right corners. The display may not be the standard-setting stuff that we saw in the One X, but it isn't half bad either. The chipset has a down-clocked CPU and half the RAM, but WP8 still feels pretty comfortable on it. And while full HD video recording didn't make the cut, 720p capture should still be enough for the majority of users.
No phone is perfect, much less in this price range, but we can't see anything we can't live with on the list of cons.
With excellent build quality and a fresh youthful styling, the HTC 8S will easily get most people's attention. The Windows Phone 8 UI is also novel enough and, while it might lack the versatility of Android, it offers an arguably better looking alternative to those keen to try something new.
It will not be able to win the fierce battle in the mid-range all by itself, but the 8S is showing the right attitude. With iOS offering nothing in this price range, a reasonably priced WP8 handset is HTC's best bet on gaining back some lost ground.
If you are willing to explore the alternatives, you might want to start with the Samsung Galaxy S III mini. Costing virtually the same as the 8S, the mini has double the RAM, but a less capable CPU. Thanks to its Jelly Bean platform the S III mini is every bit as smooth as its WP competitor, but it doesn't look as good. It's the classic case of looks versus features.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
tale gDrive itak za neko resnobdelo ni. moja izkusnja je, da sem nalozil not neke datoteke in samo da sem jih spravil do narocnika, sem skoraj doktorat naredil. Dropbox je tu svetlobna leta naprej.

in kot da to ni bilo dovolj, cez par dni datoteke pobrisem (vec ali manj uporabljam tele oblacne zadeve za sharanje in posiljanje vecjih datotek), hocem naloziti nove, da jih spravim naprej in ni bilo variante, ker je bil moj gDrive poln, ker je se vedno imel v registru stare datoteke, ki sem jih pobrisal. in je bilo tako se par dni.

sledil je samo se uninstall. to je moja izkusnja in se gDrive-a ne dodatknem vev. tako da ce ti bazira odlocitev na gDrive-u, bi ti svetoval, da premislis se enkrat.

kar se pa IE tice - ima dobre in slabe lastnosti. je hiter, naredi kar mora, pogresam le, da velikost strani prilagodi tekstu, kot to recimo zna Opera.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
dizi, sicer ne vem, kako to, da si imel z g-drive tezave, jaz jih nikoli nisem imel, meni to laufa bp. ampak to zdaj nima veze.

torej, HTC8S je za to ceno fantasticen aparat, ful vsecen (osebno lepsi od lumie), interface oz modern UI je zakon, kilometre pred androidom, tega ne zanikam. ampak glede na preizkuseno, mi windows phone "ekosistem" ne odgovarja. prevec zaprto, integrirano, vezano na microsoftove storitve. saj razumljivo, vendar bi vseeno zelel bolj odprt sistem, ki bi se zlil z OS. sem tiho upal, da bo WP8 bolj tak napram WP7.5. na androidu je to bolje urejeno, ceprav imas tudi tam googlove storitve globoko integrirane. ampak imas vsaj moznost in appe.

zaradi tega je WP8 izgubili novega uporabnika. pa se skydrive, saj je kul, tam imam celo 25GB, ampak a je kdo prebral terms of service? skydrive uporablja avtomatiziran pregledovalni sistem photoDNA in ce se znajde v tvojem skydriveu ( tudi v privat folderju, ki ga ne sheras na druzbena omrezja!!), kaksna malo bolj "khm" vsebina (ki kdaj pa kdaj tud nastane, sploh ce imas seksi prijateljico/e
evil.gif

najverjetneje bom vzel S3 mini. mi je pa zal, da sem v to na nek nacin prisiljen. ampak preprosto prevec omejeno vse skup
frown-1.gif

mi je ta HTC8S res res vsec.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Če ti gDrive res toliko pomen, da ti brez njega ni živeti, potem res nimaš druge izbire
grin1.gif

V nasprotnem imaš pa še veliko drugih oblačnih storitev od Dropboxa dalje....
Po moji 2 tedenski uporabi WP8 moram rečt, da se tudi približno ne počutim omejeneg ali zaprtega s tem sistemom. Pa sem predhodno imel Android. Obratno, zdaj nisem več suženj telefona, saj vse deluje kot mora oz. si želim!

krashek

Pripravnik
26. dec 2012
101
0
16
www.wpslovenija.si
Boš pa rekel da Android v osnovi ni vezan vse na Google? Seveda je, ampak je odprtokodnost omogočila, da se lahko vežeš seveda še na milijon ostalih stvari.
S tem GoogleDrive pa upam da si res toliko zadovoljen kolikor praviš da ga uproabljaš in nujno potrebuješ. Toliko alternativ, tudi boljših, kot je za gDrive res ne vem, lahko bi bil na čemerkoli.
Microsoftov ekosistem je dober, vedno boljši postaja. Office, Outlook, xBox, Skydrive... Brez problema se omejiš s tem... Ampak škoda, če si se odločil za S3 Mini, naj bo, upam samo da ti ne bo kasneje slučajno žal
smile-1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ravno to je fora, na WP8 ne mores bit na cemerkoli.

in ja, interface mi je zmaga, HTC8S kot aparat pravtako (price/performance/look), ampak sem upal da bo zadeva bolj odprta napram 7.5. in kolikor sem videl, vsaj zaenkrat se ni, jaz pa ne morem cakat eno leto da zrihtajo, pa da mogoce uvidijo, zakaj imajo problem v pocasni rasti trznega deleza - zaprtost (razlog zakaj je android prehitel vse na trgu). ce gledamo namizne windowse, so veliko bolj fleksibilni glede tega. in nekak sem upal, da bo mobilna platforma 8 sledila tej poti. pa zaenkrat pretirane razlike napram 7.5 nisem opazil.

pa se to, resnicno me zanima kaj bo, ko bodo masovno kenslali racune zaradi "neprimerne" rabe skydrive-a na mobilcih
grin1.gif
)

@keki: hvala, sem pogledal. hands down, vizualno HTC in WP8 zmagajo. ni debate. ampak...
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

krashek

Pripravnik
26. dec 2012
101
0
16
www.wpslovenija.si
Če te pa moti odprtost OSa, ti pa res ne ostane drugega kot Android. iOS in WP sta pač bolj zaprta (WP bolj) ampak seveda odvisno od uporabnika kar mu paše.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Še enkrat, jaz po 2 tednih uporabe WP8, pa se smatram za bolj naprednega uporabnika, nisem opazil te tako imenovane "zaprtosti" sistema... Glede na vso uporabo ne pogrešam ničesar in nič ni slabše kot na Androidu, prej obratno veliko bolj dodelano, vmesnik je zame na veliko višjem nivoju, kot tudi aplikacije, bolj preproste za uporabo.