S3 mini vs. HTC8S - pomoc pri nakupu

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
S3 mini (android jelly bean) za 310€ ali HTC 8S (wp8) za 210€

pro et contra
confused-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
HTC.... ker je WP8 IN... pa še cenej zgleda...

Tole bo treba upadajtat, ker je blackberry umrl ..... nekje med ajphone in androida se je pa wp usral....

How-Android-iPhone-and-Blackberry-Users-See-Themselves-550x777.jpg

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
A tale HTC8S imajo pri mobitelu? Jaz sem bil ene tri dni nazaj BTC, pa prodajalec nič ni vedel. Kakorkolim, jaz bi se odločil prvo na ceno (čeprav mislim, da se s3 mini dobi ceneje). Preberi si teste na gsmarena npr.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Wp8 je najnovejši hit za hipsterje, ki rabijo vedno nekaj drugačnega, da se lahko postavljajo s telefonom. Najprej je bil iPhone, potem je bil in android, sedaj se pa očitno seli na WP. Mene na primer kar zmrazi, ko vidim gor IE. to mi je dovolj velik razlog, da niti slučajno niti ne pomislim, da bi to kupil. Brrrrrrr.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
BB ni ravno umrl, prihajata v zacetku 2013 dva telefona na novi BB 10 platformi, en z qwerty in en le z touch. Sem imel priloznost videti v akciji "prototip" slednjega in zadeva deluje zelo obetavno.

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Wp8 je najnovejši hit za hipsterje, ki rabijo vedno nekaj drugačnega, da se lahko postavljajo s telefonom. Najprej je bil iPhone, potem je bil in android, sedaj se pa očitno seli na WP. Mene na primer kar zmrazi, ko vidim gor IE. to mi je dovolj velik razlog, da niti slučajno niti ne pomislim, da bi to kupil. Brrrrrrr.

Sorry za off, ampak, kaj pa je tako grozno narobe z IE? Uporabljam ga že, odkar je zunaj, pa še nikoli nisem imel težav z njim. Več ali manj je bilo celo obratno, kar v drugih browserjih ni delalo, je delalo v IE.
LP!

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
IE je bolj ranljiv za hereske napade in podobno zato jst na PC recimo ne uporabljam sploh IE...tak da ga tudi na Win Phone ne bi uporabljal..

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Osebna zamera z desktopa. Če pa kateri program sovražim iz dna duše, je pa to IE
jezen.gif

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Jaz sem imel slabo izkušnjo s google chrome, pa sem počakal nekaj mesecev, sem ga spet naložil in sem zadovoljen. Uporabljam tudi firefox in IE. Hočem povedati vsi imamo kdaj slabo izkušnjo s kakšimi programi, pa to ne pomeni, da jih imamo vsi oz. da se teh težav ne da odpraviti. Eni hvalite ali grajate programe, pa tudi telefone kot da so živi objekti:).
Tole s hekerskimi napadi je pa bosa, pa kaj si IT kakšne pomebne firme, skrivaš na svojem telefonu kaj.....mislim...nič ni varno pred hekerji tako da tale argument je bedarija.
Jaz se zelo veselim win8 telefonov, za začetek bom probal low end nokio 620 (upam da kmalu pride), ker ima nekatere stvari, ki jih htc8s pač nima.
Samsung mini izgleda vredu, samo meni se zdi malo predrag zato kar ponuja. Sploh pa naj vse vsak odloči kaj potrebuje in mu je všeč. Konkureca je super, samo nehajte hvaliti ene, kot da so oh in sploh drugo pa je drek.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
S3 mini (android jelly bean) za 310€ ali HTC 8S (wp8) za 210€

pro et contra
confused-1.gif

Tukaj maš primerjavo za lažjo odločitev: http://www.gsmarena.com/compar...0&idPhone2=5033

sem pogledal, po specifikacijah sta tam tam, razen dolocenih malenkosti, ki mi ne odtehtajo razlike v ceni.

...potem pa pridemo do OSa, tu sm pa v temi
uf-1.gif

kaksen je average data transfer background servisov na wp8, zna kdo to odgovorit? brez uporabe brskalnika...
imam 300Mb zakupljenih, cca. 60% casa uporabljam wifi ko browsam... ampak jaz sm to se na e71
redface-1.gif

za android mi ni panike, tam lahko tocno nastavim za vsak app.

kaj pa kaksna alternativa tema dvema? jaz je namrec ne najdem...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik PaviGFY pravi:
Jaz sem imel slabo izkušnjo s google chrome, pa sem počakal nekaj mesecev, sem ga spet naložil in sem zadovoljen. Uporabljam tudi firefox in IE. Hočem povedati vsi imamo kdaj slabo izkušnjo s kakšimi programi, pa to ne pomeni, da jih imamo vsi oz. da se teh težav ne da odpraviti. Eni hvalite ali grajate programe, pa tudi telefone kot da so živi objekti:).

Ne gre za eno slabo izkušnjo. Uporabljam vse večje brskalnike dnevno v profesionalne namene. Poznam vse zelo dobro in ravno z IE imam vedno probleme in je treba kodo prilagajati, ker vedno dela nekaj po svoje. V vseh ostalih pa dela brez posebnih hackov.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
prosim back off z RIM in IE na pcju. tnx
smile-1.gif

no, raziskujem dalje, tole nasel http://www.theverge.com/2012/1...nc-announcement

pomeni, da na WP8 prakticno ne bom mogel uporabljati gmail via Exchange ActiveSync (instantno) ampak prek IMAP, pa se ostale zadeve ne bodo delale (koledar...)
frown-1.gif

ocitno mi ne ostane druga kot S3 mini za ta denar...

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Aha, si popravil...

Če sem prav razumel, boš še vedno lahko uporabljal, če boš telefon prvič prijavil na activesync do konca januarja. Ampak to je bolj slaba tolažba.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ja, typo bil, sem popravil kar sm htel napisat
smile-1.gif
jeba. se vedno resno razmisljam o HTC8S (sama napravica mi je preprosto bolsa for price), ampak OS... jao, kaj ga biksajo.

pa ne rabim drugega, kot licno in kvalitetno izdelavo aparata, normalno velikost (NE tablice ala S3, too much za v zep), cloud file sharing+mass storage, spodoben browser, youtube, integriran twitter, facebook in mail (gmail), 720p snemanje, pa da zadeva letiii. iger naceloma ne igram, nekih znj aplikacij ne rabim preizkusat... (ceprav ne skodijo, na google marketu se najde kdaj kaj zelo uporabnega, tu je windows market kr zjeban. zaenkrat)

alternativa tema dvema mogoce za to ceno?

Nazadnje urejeno:

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Za IE pa ni straha, mogoče celo najboljši brskalnik kar se tiče hitrosti in odzivnosti na mobitelih, kar se varnosti tiče, če brez uporabljate Android-a potem ste tu brez straha...

Kar se googlove košarice exchange-a tiče sem prepričan, da bo MS dodal fix in implementiral "googlov" protokol, če bodo hoteli obdržati uporabnike.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Dream on . Sicer je pa zelo veliko mobilnih strani optimizirano za webkit browserje. Kar pomeni, da v IE ne bodo delali vredu. Opera na primer je že vklučila podporo za webkit sintakso, da te strani prikaže pravilno. Mobilni browser je še pa vedno Safari daleč najboljši.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
titov, ce si morda lastis WP8, a te lahko prosim, ce preveris, kako je dostopat do google drive-a prek IEja in ce lahko uploadas/downloadas iz mass storage na telefonu...?