Ruska propagandna vojna.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Ne da se mi preveč na dolgo ampak:
Lepo je da se borimo za svoje težko pridobljene vrednote kamor spadajo tudi svoboda govora, pravica do obveščenosti itd. Po prepričanju se imam za še kar liberalnega. Ampak: posebni časi zahtevajo posebne ukrepe. Ne glede na to, da naši mediji lažejo, da nam lažejo Ukrajinci, da nam lažejo Rusi imamo v vojni izbrano stran in ne glede na obliko boja smo z Rusijo v vojni. Če niste opazili se naša ljubljena Evropa precej trudi omejiti dostopnost informacij iz Rusije. To je v vojni normalno in žal svoboda govora in predvsem pravica do obveščenosti trpita. In trenutno to omejevanje zagovarjam. Bolje tako kot pa da zadeve eskalirajo naprej in bomo en na drugega streljali in se označevali za izdajalce.

Glede označevanja mene za rasista se sploh ne strinjam. Prvič, izjava o nesprejemljivosti Sircev in Afganistancev ni bila moje osebno mnenje ampak splošen oris rasističnega razmišljanja celotne Evrope. Sem se zmotil? Mislim, da ne. Ne, ne ločim poševnookih med sabo in mi vsi izgledajo enaki. Ne, nikogar ne ocenjujem zaradi barve kože ali spolne usmerjenosti in ostalih parametrov na katere posameznik pri rojstvu nima vpliva. Absolutno pa NE maram človeških neumnosti, ki si jih ljudje izberejo sami. Sem pa spadajo razne (sploh radikalne) religije in podobne neumnosti.

Pravila bananja so dobro dolocena in med njimi ni tega, da se nekoga bana zaradi nestrinjanja s tvojim stalisci.

Zdaj pa dosti o bananju.

Kot je ze shift izpostavil, tole z dronom lahko potegnemo vzporednico z Buk-om, ki je nad Ukrajino sestrelilo potnisko letalo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.082
5.653
113
Ker sem bil omenjen in ker se v temah z drugimi tematiki kregate o xyz stvareh samo o relavantnih (glede na naslov) ne....odpiram novo temo in dajem poste sem!

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Tale mi je tudi dober. Sicer ne vem, če paše v to temo, ampak nekak dobro pokaže sliko medijev.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Pravila bananja so dobro dolocena in med njimi ni tega, da se nekoga bana zaradi nestrinjanja s tvojim stalisci.
Zakaj ne?? Ti držiš s putinom, ki je (menda bo vsak pritrdil) "fašist" ali "naci" ali ali..., kot je bil Hitler... napadla je rusija, tu se menda strinjamo ali mora kdo na oddelek?

Torej so tvoja načela/stališča kakšna? Valda da se te bana, zakaj ne? Ne razumem te. Hočem rečt, ne moreš zamerit modu, da te bana, če zagovarjaš klavca, če se bolj grdo izrazim.
Je zdaj bolj razumljivo?

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Tale video se splača pogledat:
Razen parih (en moški, ki kadi in ena punca s očali) so vsi “okolišili”, ker si ne upajo javno podati svojega mnenja. Se je pa lepo videlo iz njihove govorice telesa, da govorijo, kar naj bi se govorilo, No, na koncu je en mulc, vseeno si upal reči, da bo šlo vse v 3PM, prej je pa pol ure okolišil.
Tole si poglejte rusofili, če si res želite živeti v taki državi.

Na mladih svet stoji:

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: corsol in 8888

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.082
5.653
113
Prosim če se drzimo teme! Da ne boste ko rusko precizno bombardiranje mest....

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
1647105354764.png

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Hočem rečt, ne moreš zamerit modu, da te bana, če zagovarjaš klavca, če se bolj grdo izrazim.
A kdo na temu forumu dejansko zagovarja Putina? Mislim, da smo tu na tabli vsi po vrsti obsodili napad Rusije na Ukrajino in tega prav nihče ne podpira, do razlik pri mnenjih pa v glavnem prihaja pri razlagah zakaj je do tega napada sploh prišlo ter pri tem kako najhitreje/najlažje/najbolje zaključit vojno. Lahko se pa seveda motim in sem spregledal kakšnega uporabnika, ki dejansko podpira in zagovarja Putina, v tem primeru me pa zelo zanima kdo je ta talent.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Tale video se splača pogledat:
Dober vpogled v različna dojemanja situacije in različna mnenja o situaciji povezana s starostjo vprašane osebe kar mi pokaže, da je veliko odvisno od tega od kod in koliko informacij vprašana oseba dejansko dobi.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
A kdo na temu forumu dejansko zagovarja Putina? Mislim, da smo tu na tabli vsi po vrsti obsodili napad Rusije na Ukrajino in tega prav nihče ne podpira, do razlik pri mnenjih pa v glavnem prihaja pri razlagah zakaj je do tega napada sploh prišlo ter pri tem kako najhitreje/najlažje/najbolje zaključit vojno. Lahko se pa seveda motim in sem spregledal kakšnega uporabnika, ki dejansko podpira in zagovarja Putina, v tem primeru me pa zelo zanima kdo je ta talent.

ni tko enostavno
obstaja narativ in to ne samo od parih, da je zahod (beri kot us of a, nato, eu, kar češ) stisnil putina in da ni imel druge izbire kot da napade ukrajino
ni to glih direktno podpiranje, dost daleč od tega pa pač ni... skratka amerika je kriva, putin je pa nedolžno jagnje, ki se samo brani... marsikje sicer,
tokrat pač v ukrajini... no sej o tem smo debatirali že osem let nazaj, a ne? ;)

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
ni tko enostavno
obstaja narativ in to ne samo od parih, da je zahod (beri kot us of a, nato, eu, kar češ) stisnil putina in da ni imel druge izbire kot da napade ukrajino
ni to glih direktno podpiranje, dost daleč od tega pa pač ni... skratka amerika je kriva, putin je pa nedolžno jagnje, ki se samo brani... marsikje sicer,
tokrat pač v ukrajini... no sej o tem smo debatirali že osem let nazaj, a ne? ;)
Seveda, da ni enostavno, v bistvu je vse skupaj zelooo daleč od enostavnega in zaradi tega je tudi toliko različnih mnenj "hobi strokovnjakov". Še vedno se je pa zelo enostavno opredelit ali podpiraš ruski vojaški napad na Ukrajino ali pač ne in tu tiči srž mojega "problema", ker ne vem kdo tu gor na tabli naj bi to zagovarjal in to kljub temu, da jih je baje veliko. Zaradi tega sem tudi prosil za izpostavitev uporabniških imen oz. obrazložitev.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Seveda, da ni enostavno, v bistvu je vse skupaj zelooo daleč od enostavnega in zaradi tega je tudi toliko različnih mnenj "hobi strokovnjakov". Še vedno se je pa zelo enostavno opredelit ali podpiraš ruski vojaški napad na Ukrajino ali pač ne in tu tiči srž mojega "problema", ker ne vem kdo tu gor na tabli naj bi to zagovarjal in to kljub temu, da jih je baje veliko. Zaradi tega sem tudi prosil za izpostavitev uporabniških imen oz. obrazložitev.
saj tema ima samo 330 strani... ampak ni treba do konca, boš hitro našel ;)

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
saj tema ima samo 330 strani... ampak ni treba do konca, boš hitro našel ;)
Spremljam redno in od samega začetka, vidim pa zgolj uporabnike, ki nasprotujejo vojni in prav nobenega, ki bi jo podpiral ter navijal za Putina. Je pa med tistimi prvimi kar nekaj podskupin a še vedno je vsem skupno to, da vsi obsojajo rusko vojaško agresijo nad Ukrajino.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Utisevalec, Gargy, Johnny, Goba,Krko Andy, ......
Če nekdo opozarja na fake-news oz. proukrajinsko propagando in ji (morda oz. kakor kdo) kontrira s prorusko propagando to pač avtomatsko še niti približno ne pomeni, da podpirajo Putinov napad na nedovisno državo.

Pa Gobo si navedel med ostalimi, že samo to direktno pokaže kako brcaš v temo, Goba je totalno antiwar bitje.

• Všeč mi je
Reactions: novaa

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Spremljam redno in od samega začetka, vidim pa zgolj uporabnike, ki nasprotujejo vojni in prav nobenega, ki bi jo podpiral ter navijal za Putina. Je pa med tistimi prvimi kar nekaj podskupin a še vedno je vsem skupno to, da vsi obsojajo rusko vojaško agresijo nad Ukrajino.

misliš?
evo en primerek 24. februarja, kako se ti zdi?

Ukrajina in zahod žanjeta, kar sta sejala, tam kjer ne bi smela.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
misliš?
evo en primerek 24. februarja, kako se ti zdi?

Ukrajina in zahod žanjeta, kar sta sejala, tam kjer ne bi smela.
Kako se mi zdi? Lahko ti povem kako se mi ne zdi - ne zdi se mi kot prispevek, ki dokazuje uporabnikovo podporo Putinovemu napadu. Lahko pa imam povsem zgrešeno interpretacijo in dokazuje točno to ampak res mislim, da je ne.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Kako se mi zdi? Lahko ti povem kako se mi ne zdi - ne zdi se mi kot prispevek, ki dokazuje uporabnikovo podporo Putinovemu napadu. Lahko pa imam povsem zgrešeno interpretacijo in dokazuje točno to ampak res mislim, da ne.

mene spominja na dretje "dobili ste što ste tražili"
in ne seveda to ni bila podpora agresiji jna na slovenijo, kje pa