Ne da se mi preveč na dolgo ampak:
Lepo je da se borimo za svoje težko pridobljene vrednote kamor spadajo tudi svoboda govora, pravica do obveščenosti itd. Po prepričanju se imam za še kar liberalnega. Ampak: posebni časi zahtevajo posebne ukrepe. Ne glede na to, da naši mediji lažejo, da nam lažejo Ukrajinci, da nam lažejo Rusi imamo v vojni izbrano stran in ne glede na obliko boja smo z Rusijo v vojni. Če niste opazili se naša ljubljena Evropa precej trudi omejiti dostopnost informacij iz Rusije. To je v vojni normalno in žal svoboda govora in predvsem pravica do obveščenosti trpita. In trenutno to omejevanje zagovarjam. Bolje tako kot pa da zadeve eskalirajo naprej in bomo en na drugega streljali in se označevali za izdajalce.
Glede označevanja mene za rasista se sploh ne strinjam. Prvič, izjava o nesprejemljivosti Sircev in Afganistancev ni bila moje osebno mnenje ampak splošen oris rasističnega razmišljanja celotne Evrope. Sem se zmotil? Mislim, da ne. Ne, ne ločim poševnookih med sabo in mi vsi izgledajo enaki. Ne, nikogar ne ocenjujem zaradi barve kože ali spolne usmerjenosti in ostalih parametrov na katere posameznik pri rojstvu nima vpliva. Absolutno pa NE maram človeških neumnosti, ki si jih ljudje izberejo sami. Sem pa spadajo razne (sploh radikalne) religije in podobne neumnosti.
Pravila bananja so dobro dolocena in med njimi ni tega, da se nekoga bana zaradi nestrinjanja s tvojim stalisci.
Zdaj pa dosti o bananju.
Kot je ze shift izpostavil, tole z dronom lahko potegnemo vzporednico z Buk-om, ki je nad Ukrajino sestrelilo potnisko letalo.