Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
imamo koga, ki obvlada programiranje postaje?
v smislu:
http://www.yu1fjk.org/fjk_forum/index.php?topic=12.0
Baofengi ne omogočajo zapore PTTja na določenih spominskih mestih tako da "samo za poslušat" mi daj policijo/gasilce/gorsko reševalno NE GRE, pri repetitorji se sicer da šlepat tako da se da oddajno (RX repetitorja) na neko X frekvenco in ni možnosti uletavat v eter, ampak pri ostalih simplex kanalih to ne gre.
.
In to postajo se da zaklenit na dolocene kanale in ne samo gremo v memory pa bo sedaj kao zaklenjena?
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
usb kabel imam
Citat:
Zakleneš jo lahko, torej tipkovnica ne deluje deluje pa PTT. Samo to je samo ze en kanal, recimo daš mulcu/ženi ne ustreznem kanalu in ne more potem pokvarit ali pa bognedaj oddajat policiji!
Citat:
Citat:
Zakleneš jo lahko, torej tipkovnica ne deluje deluje pa PTT. Samo to je samo ze en kanal, recimo daš mulcu/ženi ne ustreznem kanalu in ne more potem pokvarit ali pa bognedaj oddajat policiji!
Ne me farbatSprasujem te a se temu "programiranju" rece vpisovanje kanalov v Memory ali lahko eksli naredis postajo zakljenjeno uporabno samo na programiranih PMR kanalih?
Vrjetno je to "programiranje" pac standarden vpis PMR frekvenc v Memory
Citat:
Citat:
Citat:
Ne me farbatSprasujem te a se temu "programiranju" rece vpisovanje kanalov v Memory ali lahko eksli naredis postajo zakljenjeno uporabno samo na programiranih PMR kanalih?
Vrjetno je to "programiranje" pac standarden vpis PMR frekvenc v Memory
Da, v postajo s programiranjem spraviš kanale s parametri ki jih imaš potem dostopne v t.i. "channel mode". Pri teh dual-band postajah pa obstaja tudi "frequency mode" (preklop preko enega gumba) ki omogoča direkten vpis/uporabo poljubne frekvence. Tako da tudi če v postajo sprogramiraš samo PMR kanale lahko po nesreči padeš v frequency mode in tam delaš bedarije.
Tipkovnico postaje pa se kot rečeno lahko zaklene tako da ko jo daš neukemu uporabniku ne more (brez odklepa) spremenit nič, deluje pa sprejem in oddaja.
Za butlproof uporabo na PMR sem omenil že v tej temi da je bolj pametno kupit "profi" postaje ki so cenejše, nimajo tipokovnice ne zaslona. Samo vrtljiv gumb za izbiro kanala in tam ko enkrat vneseš prave kanale nimaš opcije da bi naredil "neumnost".
Citat:
Uporabnik baldrick pravi:
Te aparaturce bi naj bi bile na 6w grejo pa tudi na 8w 4w je uv5r.
Citat:
Meni ni treba tega pravit, sam se tega zavedam in sem tudi opozoril (večkrat ne samo v tej temi)!
Sicer dokler ne oddajaš na nedovoljenih frekvenci niso v nobenem prekršku.
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
super
če bo kdo od naročnikov hodil mimo LJ, se priporočam, da pobere še moj par - bi ga prevzel v Lj
oz. baldrick sporoči, kje se boš gibal danes...
Jaz se vračam predvidoma v ponedeljek mimo LJ, tako da lahko vzamem vse skupaj in dostavim v LJ. Bom pa precej pod časovnim pritiskom, tako da ne bom imel preveč časa. Najbolje, da se dobimo nekje ob obvoznici.Citat:
Uporabnik Drago pravi:
Tudi jaz bi prevzemal v Lj.