romuni in dolge antene....

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
V tej temi je bilo tudi govora o radioamaterskih zadevah in da se ne spregleda evo v kratkem bo izpit in potem tečaj, več info na klik
Seveda bo v 2016 še več priložnosti, je pa ta časovno najbližja. Mogoče še to da za tiste ki se tečaja ne morejo ali ne želijo udeležiti v celoti se pač pomaga s kakmi skriptami da se osvoji potrebno znanje za opravljanje izpita.

Vabljeni v naše vrste,lp&73
cool-1.gif

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Vogel 2kos (bo potrdil)
Mtl 3kos (potrdil naročilo)
Hondi 2kos (bo potrdil)
Jaz 3kos (urejeno)
Drago 2kos (bo potrdil)
BLABLABLA 4kos (Potrjeno)
Dejan321 2kos

Nazadnje urejeno:

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Vogel 2kos (bo potrdil)
Hondi 2kos (potrdil naročilol)
Jaz 3kos (potrdil naročilo)
Drago 2kos (bo potrdil)
BLABLABLA 4kos (Potrdil naročilo)
Dejan321 2kos

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Dejan321 se opravičujem sem te spregledal sva imela samo komunikacijo z moje strani, sem videl na paypalu, da si potrdil.

Naročilo je bilo oddano.

lp.

Nazadnje urejeno:

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Vogel 2kos (potrdil naročilo)
Hondi 2kos (potrdil naročilol)
Jaz 3kos (potrdil naročilo)
Drago 2kos (potrdil naročilo)
BLABLABLA 4kos (Potrdil naročilo)
Peter 3kos (potrdil naročilo)
Dejan321 2 kos (potrdil naročilo)
skupaj 21 kos.

Nazadnje urejeno:

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Kakor kaže po DHL trackingu bodo napravice v četrtek pri meni, upam da se ne motim, da me ne boste požrli če slučajno ne bi bile.

Obvestim, ko bodo tu.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.075
113
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
imamo koga, ki obvlada programiranje postaje?
v smislu:
http://www.yu1fjk.org/fjk_forum/index.php?topic=12.0

CHIRP je enostaven, rabite pa USB kabel ki ga zraven postajc po defaultu ni. Te postaje z zaslonom se sicer da mukotrpno sprogramirat tudi na postaji sami. Če rabite vam lahko sicer pripravim import fajl pa ga samo naložite na postajo, vprašanje pa kaj želite na "seznamu"?!
grin1.gif

Baofengi ne omogočajo zapore PTTja na določenih spominskih mestih tako da "samo za poslušat" mi daj policijo/gasilce/gorsko reševalno NE GRE, pri repetitorji se sicer da šlepat tako da se da oddajno (RX repetitorja) na neko X frekvenco in ni možnosti uletavat v eter, ampak pri ostalih simplex kanalih to ne gre.

Če bi radi da postaje delajo z ostalimi PMR postajami se rabi vedet pa še subtone oz. DSC teh postaj (ponavadi nikjer ne piše tako da ne gre drugače kot da se preizkuša na slepo oz. uporabi sofisticirane skenerje).

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
imamo koga, ki obvlada programiranje postaje?
v smislu:
http://www.yu1fjk.org/fjk_forum/index.php?topic=12.0

Baofengi ne omogočajo zapore PTTja na določenih spominskih mestih tako da "samo za poslušat" mi daj policijo/gasilce/gorsko reševalno NE GRE, pri repetitorji se sicer da šlepat tako da se da oddajno (RX repetitorja) na neko X frekvenco in ni možnosti uletavat v eter, ampak pri ostalih simplex kanalih to ne gre.
.

In to postajo se da zaklenit na dolocene kanale in ne samo gremo v memory pa bo sedaj kao zaklenjena?