romuni in dolge antene....

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.075
113
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Citat:
Uporabnik baldrick pravi:
... ker bi bilo treba uvozit zadevo, kar pa ni mali hec.

Sem uvažal radijsko postajo vrednosti 1/2 milijona slovenskih tolarjev iz tujine.
V štirih dneh je bila zadeva iz USA pri meni doma. Še naj dalj je trajal money transfer...

Od kitajcev se lahko pojavi težava edino, če nima prave CE oznake...
crazy1.gif

S postajam zna biti problem tudi pri AKOSu, če bi carina delala še kaj drugega kot pa copy/paste birokracijo bi komot zavrnila izdelke ki so radijski oddajniki in nimajo ustreznih certifikatov (ne samo CEja). Glede CEja na radijski postajah je itak bedarija, radijska postaja že po "opisu del" povzroča "motnje" na RF in kot taka nebi smela imeti CE znaka.

Včasih ko se je na veliko uvažalo (radioamaterji) postaje iz ZDA po pošti so kar težili, brez dovoljenja (radioamaterski izpit) postaje nisi dobil. Zakonodaja mislim da se ni spremenila, samo trend uvoza se je. Ko bo carina oz. AKOS ugotovila da je v RF spektru sranje se bo pa spet začelo omejtvat uvoze in prodajo teh zadev.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
KSZ

Če še ni prepozno bi se tudi jaz odločil za 2 kosa

V kolikor je prepozno pa nič
nahrung002.gif

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
To leti na zgago in unega nevem kaj že je vulgaris...

Na eno postajo ni carine na 800 Eur postaj pa je!
smile-1.gif

ali pač vidva vesta več kot carina.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
Ne ni - na eno postajo, če je pod 22,- EUR, ni DDV. Carina pride v igro za uvoz nad 150,- EUR (na pamet - točen znesek bi moral pogledati) ali kadar je blago namenjeno nadaljni prodaji (to bi v vsakem primeru tebi obesili, ker ti ne bodo verjeli, da bos 30 postaj uporabljal v privatne namene). Pa še tu je vprašanje ali bo kaj carine, ker je treba v TARIC pogledati ali je na blago sploh kakšna carina. Bo pa v vsakem primeru DDV in strošek "carinjena", kjer se bodo izračunale dajatve (DDV in carina - ta verjetno 0) in oprostitev plačila carine (nična stopnja).

Ampak kot sem že rekel - Alterusu vulgarisu je vse kar plača ob uvozu "carina", ker pač ne loči med DDV, carino in, joj novi izraz, trošarino.

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Bo bo čakam do torek/sreda še na ceno drugega ponudnika tako kot sem napisal upam da bo še kak evr nižja.

Vse bom up to date pisal tu ne skrbite.

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
AMOUNT(shipping fee included): 385,00€
ITEM NO. and QTY: 13x UV-5R plus radios

AMOUNT(shipping fee included): 669,00€
ITEM NO. and QTY: 23x UV-5R plus radios

ITEM LOCATION: Berlin
SHIPPING TIME: 4-6 business days
CUSTOM FEE: NO custom fee within EU

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Evo do ponedeljka zbiramo narocila v cetrtek bi lahko bil prevzem ceprav s bojim da bi se lahko zavleklo do po božiču al pa tudi ne. Je pa cena vkljucno z postnino. Bo pa skupno 13 narocil in ne 23 en klub je dal odpoved do po novem letu in je odletelo 10 kom.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
btw, ker je tukaj govora o romunih...včeraj se zvečer vračal iz LJ proti MB in na cesti je bilo nenormalno število romunov, osebna vozila, ne kombiji!

A je to kakšna stalnica, ali so se pač vsi vračali domov, iz italije recimo? A ne bi potem raje šli LJ, ZG, BG?

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Vogel 2kos
Mtl 3kos (potrdil naročilo)
Hondi 2kos
Jaz 3kos
Drago 2kos
BLABLABLA 4kos (Potrjeno)