Ročni sesalniki

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Se mi zdi, da bi mi en tak prov prišel, da bi večkrat posesal kako malenkost.

Ima kdo kaj takega doma in kak se mu zdi?
Je to sploh kej uporabno?
Je dost močno še za v avto?

za lažjo predstavo ena slikca naključnega modela:
electrolux-zb-403-494464_1024x768.jpg

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Imamo doma nekaj podobnega.

Moč sesanja je bolj sranje.
Čistit je treba pogosto, a je zelo nezahtevno - odpreš, streseš, malo obrišeš.
Baterija je po dobrem letu tudi bolj švoh.

Je pa super za posesat drobtine npr. rogljiča v avtu, kaj raztresenega v hiši, pa za lase v kopalnici, ali pa na hitro kak kot.
Še najmanj ga uporabljam za v avto, predvsem je za v kopalnici in kakšne drobtine ipd.

Če bi bila izvedba dobra - moč in baterija, bi bilo idealno.

Si bom pa kljub temu ziher kupila novega, ko ta crkne.
Za resna čiščenja ni, je pa super, kadar rabiš kaj na hitro.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
vse skupaj je to en ku.rc. Imamo doma..koga rabiš ima prazno baterijo, ko sesa je bolje, da vzameš metlo in pometeš...tak da..nič od nič - ampak...je.bi ga..treba je kupit.

za v avto pa
hysterical-1.gif

(mi smo kupili Hooverja - malček boljši model - češ da bo kaj od njega, pa tudi ni kaj dosti).

Osebni nasvet..kupi leseno malo metlico, z naravnimi ščetinami (ne plastičnih), ter eno smetišno...pa imaš vse kar rabiš.

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Samo hitrejši si s sesalcem - primeš, posesaš, odložiš.
No, vsaj meni je bolj praktično.

Ampak, kot pravim...za resno čiščenje ni.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.739
113
EU
Imel Black & Decker sesalnik 3,6v baterijami. Bil je solidno izdelan in uporaben za manjša opravila. Po poteku garancije, crknil motor.
Po tem sem kupil Hoferjevega za 10 €, in je crknil v garanciji. Vrnili so peneze nazaj.

Za njim sem kupil Bosch, tudi 3,6V motor. Sem mislil, znana firma ne more zaj_bati stvar. Vleče slabo, ker ima slabo rešeno sesalno cev. Z njo ne moreš v kot.
Izpuh zraka ima bočno, tako moraš sesati površino v nasprotni smeri urnega kazalca, Drugače ti bočna šoba odpihne smeti stran
bonk.gif
Še ga imam, vendar ne uporabljam pogosto.

Še sem kupil rezervnega v Hoferju, tisti Turbo akku VAC. Ima 14,4 voltni motor, kot baterijski vrtalniki.
Ko ga vklopiš zatuli kot zverina, in vleče tudi tako. Komod ga lahko primerjam z rednim električnim sesalcem, tako dobro vleče.

Torej, ko kupuješ, bodi pozoren na voltažo baterij. Čim večja je, višje obrate ima motor, in posledično boljši vlek.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
ojej...še v ročne sesalnike so dali hepa filter...da se še tu ukvarjaš s čiščenjem...

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Meni so ti sesalniki zelo antipatični, čeprav jih mami kljub vsem navedenim pomankljivostim (baterija se hitro izprazni, slab vlek) še kar vztrajno kupuje.
rolleyes-1.gif
Koristen je le, da ko pometeš, z njim posesaš kupček smeti...to je pa tudi vse. Za vse ostalo raje zvlečem iz omare navaden sesalec...tiste pol minute več dela, da sestavim skupaj cevi je še najmanj za narest....važno, da se da potem z njim ornk počistit in da sesa kot je treba. Sploh pa pri vseh teh novodobnih mini sesalalcih, ki jih imaš skupaj en-dva-tri, tisto vrečko zamenjaš vsake kvatre, poleg tega so pa majhni, lahki in vodljivi.

Jst tega ročnega ne mislim imet, razen če ga dobim v dar, ker gre bolj za navlako kot za koristen pripomoček. Raje posežem po dobri metli.
grin1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
No ja..pri nas je v uporabi izključno v kuhinji...ko se kaj strese (kar se pri otrocih hitro) pa potem posesaš..samo kaj ko je prazen, ko ga rabiš.

Prej sva imela neko jajčko, ki ni delala nikakor, potem sva kupila Hooverja - 14,4 V (mislim da najboljšega v ponudbi) ravno z razloga da bo kaj od njega..sicer vleče OK samo ne vem no...kje blizu imaš ročno metlico, pa smetišno..in si vsega rešen.

samo kaj hočemo vse imet, kar smo videli pri prijateljih oz. prebrali na netu
grin1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
ksz ...

Če povzamem vincenta, bi si privoščil eno vprašanje ... obstaja kak heavy duty model teh ročnih sesalcev? Se pravi, da se ga da še kar konkretno ponucat?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
neumno se mi zdi, filat zadevo 24/7 za brez veze.

Je pa res da nikjer v navodilih ne piše po kolikšnem času naj bi bil (baterija) polna.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

Je dost močno še za v avto?

grin1.gif

Za v avto ni dober niti 12V.

Sam sem iskal, potem pa kupil industrijski sesalec neznane firme v Merkurju za 36€ in dela ko šus.
cheer.gif