Robotski sesalci

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
http://bralko.si/si/izdelek/30...-umiva-in-sesa/
grin1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
To pa ni kaj preveč praktično edino če vedno vnaprej veš, kdaj boš dal sesat
smile-1.gif

Res ne bi dal teh nekaj € za novo, pa bi bil mir?

60 EUR ni 'nekaj €', tako da dokler ne bo obstoječa baterija 'scuzana', jo bom drajsal, kolikor gre
wink-1.gif

Drugače pa ja, seveda vem, kdaj jo bom dal sesati. Saj sesanje ni taka naključna zadeva, ka-li?

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.474
5.004
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:Drugače pa ja, seveda vem, kdaj jo bom dal sesati. Saj sesanje ni taka naključna zadeva, ka-li?
No, pri meni je, oziroma robot se vsak dan sprehodi skozi pritličje, ki je za uporabo stanovalcev najbolj frekventno nadstropje. Če je kdo doma, mu običajno pohod prepreči, ker to preveč ropota. V mansardo in del kleti pa ga zanesem dvakrat ali trikrat na teden. Idealno bi bilo, da tudi tam motovili vsak dan. Nekaj se gotovo najde vsak dan. Vendar treh ne mislim kupiti, po stopnicah pa reva ne zna. Rabil bi pametno dvigalo, ki ga ugrabi in prestavi drugam. Pa timer, ki omogoča več sesanj dnevno.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.413
10.672
113
LOL, ko pa si pred časom ko še ni bilo robotov tepihe sesal enkrat na teden je pa bilo okej.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
To pa ni kaj preveč praktično edino če vedno vnaprej veš, kdaj boš dal sesat
smile-1.gif

Res ne bi dal teh nekaj € za novo, pa bi bil mir?

60 EUR ni 'nekaj €', tako da dokler ne bo obstoječa baterija 'scuzana', jo bom drajsal, kolikor gre
wink-1.gif

Drugače pa ja, seveda vem, kdaj jo bom dal sesati. Saj sesanje ni taka naključna zadeva, ka-li?

Vsekakor drajsaj do zadnjega diha, firmweri do 06 niso imeli zaščite za zanič baterijo in ni bilo Errorja 5 in ja malo se še pomatraj, da gre osnovna plošča papa ... potem bo šele drago ...... no da te potolažim, z kolegom sva naštuidirala celotno polnilno vezje Roombinih sesalcev, tako, da sedaj znam popraviti tudi to..... simptomi pa so; javlja napačno stanje polnenja, se ne polni ali pa je povsem mrtva se ne štarta niti z polno baterijo. Sicer pa ne vem, verjetno ti na Amperi ne svetujejo, da se voziš z prebito baterijo ???? Pa še to, če bi NIMH baterijo 1 celico prebilo bi bile v 20 minutah vse povsem zanič, pri tebi so le oslabele ali pa imaš Ni CD baterijo, tam pa je opcija, ki si jo navedel.

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.474
5.004
113
Tepihov pa nisem nikoli imel. Sem jih zasovražil že v otroštvu, ko sem imel v sobi en tepih, ki sem ga nosil ven in klofal (sesalca nismo imeli, kot marsikdo drug ne v tistih časih). Tudi če si mlatil cel dan po njem, se je še kadilo iz njega. Imel pa sem nekaj časa v nogogradnji betonske stopnice "oblečene" v en itison. Tistega hudiča je forwerk z aktivno globinsko krtačo moral vsaki drugi dan ven vleči, da se ni preveč prašilo.
Robot zrihta v toliko, da ko prideš v jasnem dnevu domov, da pogled po tleh proti sončnemu zahodu ne pokaže povsod prahu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.915
6.974
113
No roomba je že fajn, če nimaš nesnage po tleh, ki jo moraš vedno umakniti, ko gre sesat.

Po nekaj mesecih začetne vneme, to človeka mine, in potem sesa samo po potrebi. Meni kaj takega, da bi moral 1h prej dat polnit, ne bi bilo preveč praktično, nekomu pa mogoče res znese.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.474
5.004
113
Si ne znam predstavljati, kako nesnago bi imel po tleh, da bi roombo motilo. Večje koščke bo mogoče prestavilo, lego kocke pa lahko pozneje najdeš v košku. Razen tega je to pomočnik pri vzgoji, da se konec dneva igrače pospravijo. V mladih letih sem še v štali po tleh pucal nesnago. Hodniki so se dvakrat dnevno pometli. Ni se pustilo kaj kar ležati.
Če pa je neko območje, kamor naj ne gre, pa se z virtualnimi zidovi reši.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.121
654
113
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Imam jaz idejo, ravno ta teden sem enega takega popravljal in odgovor, lahko je veliko veliko različnih stvari, lahko je baterija ali pa osnovna plošča, kar se sicer da popraviti, samo uradni servis ne popravlja tega .

Nasvet, poglej če so vsi 4 kontakti baterije dovolj gor, sicer jih malo dvigni, da je dober kontakt. Če se napaka ponovi ne razdiraj nič, ker boš ob garancijo, pač pa, nesi na uradni servis v Trzin Tilt, saj je robot v garanciji in naj rešijo, kot vedo in znajo. Če je res kaj z elektroniko, boš verjetno dobil kar novega robota ali vsaj novo osnovo, na katero bodo premontirali tvoje module.

Zdravo!
Ker popravljša robote, ti povem, kaj je bilo potem pri mojem.
Pokvarjena polnilna postaja. Če boš kdaj imel tak primer, da boš tudi vedel, da je to mogoče.

bi pa pohvalil tilt servis. 21.12 ob 18 je prišel dpd po njega in 29.12 ga je poštar pripeljal nazaj popravljenga.
zmaga.gif

lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.915
6.974
113
Ne nesnage, clutter, kako se to reče po naše? Nered, recimo.

Kaj moram jaz postoriti; stole dati na mizo v dnevni, umakniti kakšno dekico, ipd, če je na tleh ali visi iz kavča, v predsobi pospraviti čevlje, predprežnik, v kopalnici umakniti koš, tuš podloge, tehtnico, pod školjko nastaviti en zid, v spalnici pa umakniti stole. Poleg tega pa še moram vse "prehodne" vrate obtežit, da se ne zapre v en prostor.

Ampak me je minilo do tega dela vsako jutro, zato se pač zdaj po potrebi posesa ločeno prostore
smile-1.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Imam jaz idejo, ravno ta teden sem enega takega popravljal in odgovor, lahko je veliko veliko različnih stvari, lahko je baterija ali pa osnovna plošča, kar se sicer da popraviti, samo uradni servis ne popravlja tega .

Nasvet, poglej če so vsi 4 kontakti baterije dovolj gor, sicer jih malo dvigni, da je dober kontakt. Če se napaka ponovi ne razdiraj nič, ker boš ob garancijo, pač pa, nesi na uradni servis v Trzin Tilt, saj je robot v garanciji in naj rešijo, kot vedo in znajo. Če je res kaj z elektroniko, boš verjetno dobil kar novega robota ali vsaj novo osnovo, na katero bodo premontirali tvoje module.

Zdravo!
Ker popravljša robote, ti povem, kaj je bilo potem pri mojem.
Pokvarjena polnilna postaja. Če boš kdaj imel tak primer, da boš tudi vedel, da je to mogoče.

bi pa pohvalil tilt servis. 21.12 ob 18 je prišel dpd po njega in 29.12 ga je poštar pripeljal nazaj popravljenga.
zmaga.gif

lp

Glede na garancijo, sem ti prav svetoval, to, da izločim bazo navadno vedno poskusim, s svojo bazo, vendar ti iz izkušenj povem, da sem do dedaj samo 1 x naletel na defektno bazo, tako, da baza zelo zelo zelo redko crkne......

Dokler je pa zadeva v garanciji si pa vsekakor nima smisla glave razbijati, naj servis uredi. Vseeno hvala za pojasnilo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
zna se zgodit, da se bo v en prostor sam zaprl z vrati.
moraš imet kajlo pod vrati

prehodi zaradi višine bi načeloma šlo.

kar se pa več prostorov tiče, pa ni mus, da bo v vse šel. za to bi po moje potreboval svetilnike, da ve, da je v drugem prostoru.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.474
5.004
113
Jaz pa mislim, da je 1,5 cm visoka ovira kar veliko. Tehnično jo že še prepleza, vprašanje pa je, če se zato odloči.
@s1m0n: poskusi si pri kom sposoditi podobno žvad, da vidiš, kako ji bo šlo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.915
6.974
113
Vprašanje tudi kakšna je ovira, če je _|, potem se zna zasadit ja, če pride recimo direktno gor, če pa je vsaj malo naklona pa bo verjetno brez težav preplezal.

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
Brat mi je posodil hoferjevega in mi je bil soliden. Edino kar je bilo, da sem ga ročno prestavljal med prostori in mu dal prepreke, da ni mogel v drugi prostor zato, da je posesal celoten prostor. Vrata niso problem, ker smo jih večinoma odstranili, za kopalnico, spalnico in otroško sobo pa imam tiste uteži tako, da jih ne bo zaprl. Kolikor gledam bi bili trije svetilniki super dobim pa samo enega.

Kaj pa drugače je to soliden model glede na price/performance? Sedaj je v akciji za 470€ in mi je zato zanimiv.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Pri meni jih ugodno dobiš, posebej napram svinjsko naviti ceni uvoznika, ki verjetno misli, da bo sedaj z dodatki služil.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
KSZ

Nisem bral celotne teme, tako da se vnaprej opravičujem, če je bilo že kaj napisanega:
čez vikend imam na testu od Samsunga robotski sesalnik model Powerbot VR9000.

Danes sem ga imel malo v akciji po hiši, pa se mi zdi kar okej, res pa je, da nimam praktičnih izkušenj z drugo konkurenco.
Pogledal sem tudi tuje teste, pa se uvršča na tretje mesto, takoj za Neato Botvac Connected in iRobot Rombo model 980.
Samsungu očitajo predvsem, da nima stranskih krtač (slabo počisti ob zidovih) in previsoko ceno.
Konkretno pri meni pa sem opazil še, da je toliko visok, da ne gre pod kavč, štejem pod manjši minus.

Recimo, da imam možnost dobit Samsunga za cca. 400 €. Je za ta denar best-buy ali ne?