Robotski sesalci

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.474
5.004
113
Ne bom znal povedati... PET varianta ima zraven en svetilnik, ki "pazi" pasjo skledo. Če nimaš malih živali v stanovanju, je to verjetno neuporaben kos opreme. Kot dodatna oprema stane verjetno blizu 50 €. Torej bi raje šel v drugo varianto, če ti vsi priloženi kosi pridejo prav. Sicer pa najbrž prodajalci vedo več o tem. Ali pa matofill. Jaz imam samo en primerek robota in ne morem delati primerjave.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
785 ker podpira sveilnike ! Sicer je zraven samo 1, ti bi rabil za optimum 2 , ampak se tudi pri meni to ugodno dobi ..
wink-1.gif
.

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Hvala.

ko kupim te kontaktiram, predvsem glede postavitve le-teh in vzdrževanja. Hvala za predlog.

LP,

Miha

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Lahko mu slečeš "srajčko" in postane stena, ne more pa biti svetilnik. Zato je 780 malce boljši komplet kot 785, ker ima 2x svetilnik/stena.

Jaz bi v tej situaciji uporabil 2 svetilnika, ali pa brez, kot že napisano. Če sesa vsak dan, bo dovolj pogosto našel vsak prostor, ki pa je dobro, da je roomba proof.

ptil

Pripravnik
11. jun 2012
364
15
18
KZS

Crknil mi je kabel ali celo komplet bazna postaja za Roombo serije 500. A se to da dobit v Sloveniji, al je najboljš, da grem na ebay.de?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Ja vse se dobi ....... samo najprej moraš vedeti, kaj je crknilo ali napajalnik ali docking.... opiši raje obnašanje robota .... če je to tako, da se zapelje na docking se tam guzi in na koncu zapelje nazaj dol..., potem ti lahko povem, da ni ne napajalnik ne docking, pač pa nekaj tretjega ..... torej opiši, kaj se dogaja.....

ptil

Pripravnik
11. jun 2012
364
15
18
Na bazni postaji ne svetijo lučke, torej sklepam, da ne dobi napajanja (ali je čist crknila). Roomba je torej sploh ne najde oz. zazna.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
A napajalnik pa deluje, ali deluje polnenje direktno v bok ? Najlažje bi bilo če prideš do mene ( LJ.) in potem točno ugotoviva kateri kos ne deluje. Več na ZS.

ptil

Pripravnik
11. jun 2012
364
15
18
Saj res, sem pozabil na možnost filanja direkt v Roombo. Bom še to probal, hvala za idejo. Če ne bo pomagalo, se še oglasim. Tnx.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Ja tudi če to dela je še vedno nekaj narobe čle direkt ne dela. Če daš Roombo 1 m pred njega in pritisneš dock, kaj se zgodi ?

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
308
6
18
Matofill, vem da si stručko, zato še eno vprašanje zate.
Moji Roombi 530 (že častitljiv letnik) so se začele zatikati krtače - recimo na vsaki 2 minuti se začnejo pojavljati čudni glasovi in se domnevno spodnje krtače ustavijo (sama Romba šiba dalje). Stik krtače z ogrodjem je očiščen, zato domnevam, da mora biti narobe kaj drugega.
Kaj bi lahko bilo, kako ukrepati naprej?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Ja dela ti verjetno klik klik na vsake toliko sek. Robot misli, da se je kaj ujelo in hoče to izvreči. Težava je v CHM u ali cleaning head modul oziroma da ne nakladam v temu :

http://www.robotreviews.com/chat/userpix/1074_DSCF0530_2.jpg

https://encrypted-tbn2.gstatic...yEVjI8j8WUX4Vig

Ali mpa v samem menjalniku motorja, redkeje, ali v sami zapacanosti motorja (pogosto)

Največkrat pa, kar je na slikah, seveda če ni preveč lufta tam, kjer se v zobnik vstavi mala krtača, se pravi če ta zobnik skače gor dol kak mm je ok, če skače 2 - 3 mm je modul obrabljen bo trajna rešitev menjava tega modula ( se dobi tudi kaj pri meni več na ZS), če pa tu ni lufta in je noter vse OK se vse v nulo očisti, podmaže z teflonsko mastjo in silikon sprejem in bo potem delalo dalje ......

Seveda se vse ne da tu napisati ampak tako nekako....

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
308
6
18
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Ja dela ti verjetno klik klik na vsake toliko sek. Robot misli, da se je kaj ujelo in hoče to izvreči. Težava je v CHM u ali cleaning head modul oziroma da ne nakladam v temu :

http://www.robotreviews.com/chat/userpix/1074_DSCF0530_2.jpg

https://encrypted-tbn2.gstatic...yEVjI8j8WUX4Vig

Ali mpa v samem menjalniku motorja, redkeje, ali v sami zapacanosti motorja (pogosto)

Največkrat pa, kar je na slikah, seveda če ni preveč lufta tam, kjer se v zobnik vstavi mala krtača, se pravi če ta zobnik skače gor dol kak mm je ok, če skače 2 - 3 mm je modul obrabljen bo trajna rešitev menjava tega modula ( se dobi tudi kaj pri meni več na ZS), če pa tu ni lufta in je noter vse OK se vse v nulo očisti, podmaže z teflonsko mastjo in silikon sprejem in bo potem delalo dalje ......

Seveda se vse ne da tu napisati ampak tako nekako....

Ta vikend sem si končno vzel čas in sem zadevo odprl.
Dejansko je v CHM-ju prišlo do izrabe materiala, da so zobniki prebrusili ohišje, tako da se zadeva zaradi tega zatika,
čeprav v notranjosti (med zobniki) ni neke hude umazanije. Popraviti se tega ne da.

Torej moram zdaj kupiti novo glavo (CHM). Gledam amlo preko Ebay-a, kjer vidim, da so različne barve in cene?
Ali poznaš, katere so kaj boljše od drugih oz. v čem je razlika med različnimi barvami - kaj svetuješ?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Ja najprej povej kakega imaš , najboljši so edini original uležajeni črni moduli in to modificirani z ball bearing ležaji z gumijasto zaporko, žal novih ni za dobiti, če se kak nov pojavi na netu je cena okoli 150 eur, obnovljeni in modificirani so navadno na Ebayu tam po 100 eur +, sicer imaš pa nove sive, se dobijo najceneje , kar pri nas , ali pa kak obnovljen in modificiran zelen ali siv... se najde kaj pri meni več na ZS.

Žal ko gre ta modul pre daleč mu ni več rešitve, zato je boljša preventiva, tu je tudi mast, katera je v originalu tak, tak, mnogo boljša od strojne (originalne) je teflonska ....

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Novih zelenih CHM-jev za 530 se ne da več dobiti? Pa ti sivi pašejo v 530?

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Super, hvala! Moram pogledati, v kakšnem stanju je moj, ker ob prehodu na tepih zahrešči. Ga moram odpreti in pogledati.

Originalna baterija je že skoraj fuč, tako da bom nadomestno vzel pri matofilu, eto, če pa bom potreboval CHM, bom pa prosil zanj tebe.