Robotski sesalci

B81

22. jul 2007
36.870
10.439
113
KSZ

Napišite prosim, kako dolgo vam že delajo te roombe in visokocenovni sesalniki.
Naš Bbran(l)ko je delal menda 3 leta skoraj vsak drug dan popolnoma brez okvar. Zdaj pa gre samo nazaj, popravilo se seveda ne izplača, je stal nekih 200 eur. Enkrat na mesec ali dva sem očistil krtače (filter škatlo pa po vsakem sesanju).
Torej?

Hvala

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Meni deluje ene par 4000 k Roomb pa Discovery že več, kot 10 let .

A Bralkota si imel, me je ymeram nasmejalo, kako so reklamirali to igračo. So rekli, ja pri nas so baterije pol cenejše, kot pri Roombi, zato se splača, niso pa povedali, da ena Roombina baterija zdrži za 6 Bralkotovih, in da je zato dejansko veliko cenejša, kot Bralkotova. .

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
36.870
10.439
113
Ma ja, baterija sicer ni problem, še vedno sesa več več kot eno uro, problem je da se mu je malo odpeljalo
grin1.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Poglej, Bralkota sicer še nisem razdiral, pa ga tudi ne bi, v osnovi nižja kvaliteta, in slabša večinoma neščitena elektronika, skratka, kot veš, ko kaj požre, v modul, dokler vse ne polomi ali ji zmanjka energije ne neha opletati. Tu je Roomba živo nasprotje celo že 15 let stari modeli. Sicer pa dela ti ne, podri in se kaj nauči, morda popraviš ....

B81

22. jul 2007
36.870
10.439
113
Mogoče bom res
smile-1.gif
Glede na to, da je uporabna zadeva za na omaro dat da posesa prah in da stane zdaj kakih 150 eur in če dela nekaj let, se mi ne zdi vredno preveč komplicirat..

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Gre za model oziroma robota 770 ne podpira svetilnikov..., ja če nekdo vzame 500 kosov skupaj si lahko naredi svoj paket in oni dodajo npr. namesto 1 kar 2 rezervne metlice in je pol nov model .... skratka tudi proizvajalci drugih naprav to delajo.

V osnovi so sami roboti nekako 3 verzije , prva nima timerja , druga enaka kot prva + timer in treja, enaka kot druga + podpira wifi in s tem svetilnike, to je to pol pa še glede na opremo naredijo iz tega maso serij dodajo daljinec druga ga nima, pa sta že 2 različna modela, in tako naprej ..

Cena pa nikakor ni dobra , dobiš boljšo za ta denar ... pri nas v Slo.... samo ne na obroke.

Nazadnje urejeno:

matej_

Guru
25. okt 2007
2.121
654
113
Zdravo!
Imam eno težavo.
imam iRobot 651i z xlife baterijo.
zadnje dva dni se, ko se priključi, oglasi teta in reče Error. Gor piše Err5. in ga ne fila. ter utrupa rdeče.
kontakti so bili ščiščeni, robot je bil kupljen nov spomladi 2015.

maš mogoče kakšno idejo, kaj bi lahko bilo narobe?

Hvala in lp
matej_

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Imam jaz idejo, ravno ta teden sem enega takega popravljal in odgovor, lahko je veliko veliko različnih stvari, lahko je baterija ali pa osnovna plošča, kar se sicer da popraviti, samo uradni servis ne popravlja tega .

Nasvet, poglej če so vsi 4 kontakti baterije dovolj gor, sicer jih malo dvigni, da je dober kontakt. Če se napaka ponovi ne razdiraj nič, ker boš ob garancijo, pač pa, nesi na uradni servis v Trzin Tilt, saj je robot v garanciji in naj rešijo, kot vedo in znajo. Če je res kaj z elektroniko, boš verjetno dobil kar novega robota ali vsaj novo osnovo, na katero bodo premontirali tvoje module.

map

Guru
6. jul 2008
7.847
1.960
113
najrajš na babi
Da ne berem cele kolobocije. katerega, 651 xlife ali 774. Kolkr vidim ma serija 700 nekak drugače speljano filtriranje in močnejši vakum/sesanje. je to res. Je 774 vreden 100 EUR več kot 651xlife. Vidim, da imata oba xlife baterijo.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Potem je isto sranje če vzameta 620 ko, pač nima ure, ki jo 651 ima, pa jo skoraj nihče ne uporablja, cena je v današnjem Leclerc katalogu naravnost smešno nizka ........ pa pohitite, ker po taki ceni ne bodo dolgo .....

Pa še to tele X LIFE baterije so pač marketinški trik, gre za dejstvo, da so bile na rombah tankostenske ne preveč dobre baterije, sedaj so pa presedlali na neko srednjo kvaliteto - debelostenske , glavno bistvo je , da zdrži malo več nestrokovnega ravnanja - globokega izpraznenja, kot standardne roombine, s tem, da trdim, da se dobijo na trgu tudi veliko boljše baterije, ki niso originalne, žal pa tudi veliko slabše pa ultra poceni tudi
wink-1.gif
in ja marsikdo, gleda samo na ceno , ali pa so tako bogati, da lahko šrot poceni kupujejo, pa pač kupijo 3 pocenske , pa so na cenah slabih 2 kvalitetnih in preplačajo zadeve ......

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.642
6.700
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

Originalna baterija je že skoraj fuč, tako da bom nadomestno vzel pri matofilu, eto, če pa bom potreboval CHM, bom pa prosil zanj tebe.
Pa tako pozornost si ji namenjal
evil.gif
Koliko let je zdržala, kako pogosto si sesal, koliko površine?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Ne boš verjel, ampak še vedno deluje. Znova in znova me preseneča. Trenutno jo imam, mislim da, 5 let, dela pa še cca. 1 uro in pol / polnjenje.
Uporabljam jo pa redno.

Očitno je šla ena od celic, ampak na srečo ne v smeri prekinitve stika (upora), ampak kratkostično. Baterija še deluje, edini problem zaradi tega je, da ker je napetost celotnega pack-a posledično cca. 1.2-1.5V nižja, je prehod iz zelene lučke na rdečo lučko za prazno baterijo, instanten.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Sem mislil, da je fuč, ker je tako, da če jo predolgo pustim (1 teden) na polnjenju, torej, da je na trickle charge, ji pade skupna napetost (zdrave celice minus celica, ki ne deluje) pod napetost, kjer Roomba misli, da je baterija napolnjena in se direktno po vklopu prižge rdeča luč, ker misli, da je baterija prazna, pa v bistvu ni.
Tako, da zdaj prakticiram, da jo dam polniti en dan ali manj pred dejansko uporabo. Potem pa Roomba deluje normalno.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.915
6.974
113
To pa ni kaj preveč praktično edino če vedno vnaprej veš, kdaj boš dal sesat
smile-1.gif

Res ne bi dal teh nekaj € za novo, pa bi bil mir?

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.908
262
83
Slovenija
še jaz pristavljam piskerček, obstaja kak uporaben robotski sesalec z možnostjo vodnega čiščenja ?
Aja, pa kako se Vorvwerki primerjajo z Roombami?