Robotski sesalci

MihaM

Pripravnik
25. jun 2008
443
0
16
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Cena začetna je všečna, na dolgi rok je pa precej dražji od Roomb
wink-1.gif

3 leta garancije, če je po tem crkot za ta denar novega kupiš.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ja pomoje se te wannabe sesalce ne kupuje za par let, ampak sezono, dve..potem pa pač novega

Pa tudi roomba ni tako, da kupiš, nastaviš timer in potem pozabiš na njo, vseeno rabi kr nekaj vzdrževanja in pozornosti...

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Odvisno ali sploh pometejo dobro in kakšna je kvaliteta algoritmov, baterije, krtačnega mehanizma. Če je švoh, se jih ne splača imeti niti za en dan.

Ne predpostavljat, da so temeljiti kot roomba, le da se morda prej pokvarijo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Tu je, imo, važna predvsem podlaga in pa umazanija. Kakšen parket in domače živali so živa mora za te "sesalce"

Medtem ko kak parket in "normalna" umazanija za nobenega ne bi smela biti prevelik zalogaj. Recimo tisti TT robot ki je v prodaji za cca 180 eur bojda opravi to delo čisto zadovoljivo.
Pa seveda da ni prostor pretirano velik in komplicirano postavljen.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik MihaM pravi:
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Cena začetna je všečna, na dolgi rok je pa precej dražji od Roomb
wink-1.gif

3 leta garancije, če je po tem crkot za ta denar novega kupiš.

Morda , a debelo boš pogledal, ko ti po letu dni dnevne uporabe crkne krtačni modul, na servisu ti bodo pa razložili, da to ni predmet garancije, ker gre ja za potrošni material, saj se krtače in ta modul pač redno obrabljajo in ko boš za ceno dela vprašal, boš spoznal, da je blizu cene robota . Take prakse ima mnogo proizvajalcev , Irobot izdelke tu izrecno izvzemam, saj takih fint nimajo in v garanciji 2 let menjajo vse . Tako, da ja praksa to pokaže ali pa malo googlanja pred nakupom
wink-1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Zaenkrat imam zelo mešane (beri slabe) občutke glede servisa....nič ne vedo kar se dogovoriš, čakam sedaj kaj bo, pa še ni odgovora kdaj bo in kaj je narobe. Upam, da ne bo to trajalo predolgo, sicer bom....

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Že tretji dock in tudi ta cvili (zaenkrat za odtenek manj). V glavnem, imeli so robota, dock, opisal sem jim napake, naredili niso praktično ničesar, razen zamenjali dock. To da se oglaša robot, če ga daš iz docka (ker mi gre na živce, ker cvili), so očitno ignorirali.

Škoda, da ima takšna premium znamka tako neresno podjetje za distributerja in serviserja.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Meni so tudi poslali nov polnilec, ampak isto cvili kot prejšnji. No, mogoče za odtenek manj...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.477
5.009
113
Kako dolgo vam držijo baterije v roomba svetilnikih in navideznih zidovih? Meni se zdi, da cca mesec. Smotano je, da ta element nima ON/OFF stikala in ga lahko daš v stanje, ko ne rabi nič. Kdove koliko rabi ta reč v mirovanju, ko roomba počiva.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Aja, svetilnik imaš ja, ki je lahko tudi navidezni zid...sem mislil da govoriš o dveh napravah.

No..če ti kaj pomaga, navidezni zid ima off stikalo, baterija pa po dobrem mesecu še vedno drži b.p...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.477
5.009
113
Lahko bi kupil tudi ta velike polnilne baterije
smile-1.gif
.
Res pa je, da za velike nimam polnilca... Tako, da je tvoj nasvet zelo uporaben.