Robotski sesalci

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ima kdo visečo wc školjko, pod katero se roomba zatakne? Obstaja pametna rešitev za kaj takega?

Jp.

Ne bi vedel. Običajno se sama ven izvleče, če pa ne, pa zajoka in jo ven potegnem sam.

Ja, če si doma, če pa te ni, pa zjebe celodnevno čiščenje
wink-1.gif

Razmišljam, da dam eno kovinsko utež (to kar preprečuje vrata da se zapirajo), direktno pod sekret. Ali pa dam wall tako, da se zajame trikotnik okoli sekreta, itak je v kotu...

Halo wall bi sicer tudi deloval, a je problem, ker je tudi sam previsok
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Nekaj me zanima...kaj pomeni, če se ve točno %, koliko baterije je ša na voljo ko "gumb" začne spreminjat barvo. Prvo postaja oranžen, potem pa že proti rdeči...se ve kolko % je to? Ker oranžno se začne že nekje po 1h, čeprav je skupna uporaba, dokler čisto ne odpove, nekje pri 2h...potem je oranžna cca 50%, rdeča pa 25% ?

Opazil sem tudi, da gre roomba na polnilec takoj, ko se gumb prestavi na oranžno, če pa ni polnilca pa komot fura še dalje. A to pomeni, da v prvem primeru ne posesa ravno "do konca"? Ker če recimo dam sesat eno sobo, brez polnilca v njej, bo sesala nekje 1h20min in slavnostno zapiskala. Če pa je polnilec zraven, pa zaključi že pri nekje 1h...

Očitno ni povezano s baterijo, ampak s oceno roombe, da je posesala že vse. Bilo je zgolj naključje, da je v mojem primeru bilo to ravno po 1h sesanja in takrat ko se začne svetiti oranžno. Sem jo čez vikend resetiral in napolnil, izpraznil, resetiral in spet napolnil (16h+) in sedaj traja baterija nekje 2h30min. Gre pa še vedno točno po 1h nazaj na dock, čeprav začne svetiti oranžno šele po slabe 2h. Torej oceni, da je opravila svoje delo dovolj dobro.

Ampak mi ustreza tako, dock sem dal v en kot in četudi začne iskat dock že po 1h, se sila redko zgodi, da bo takrat v bližini docka in bo nadaljeval čiščenje
wink-1.gif

Samo sekret še moram nekako rešiti, potem pa lahko nastopi čista avtomatizacija
wink-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.720
5.876
113
Ali komu cvili napajalnik ko roombe ni na na docku? Meni cvili, ko pa je na docku pa se rahlo sliši tik-tik-tik... Samo je cviljenje dosti bolj glasno kot tiktakanje.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Meni so dock zamenjali brez vprašanj. Razlaga: napaka v proizvodnji....
Tako da pot pod noge in v Trzin..:)

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.720
5.876
113
Samo meni svili napajalnik in ne dock. Tudi tiktaka samo napajalnik. Kakorkoli, če bo postalo neznosno, jim ga pošljem po pošti.

Nazadnje urejeno:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Nekaj me zanima...kaj pomeni, če se ve točno %, koliko baterije je ša na voljo ko "gumb" začne spreminjat barvo. Prvo postaja oranžen, potem pa že proti rdeči...se ve kolko % je to? Ker oranžno se začne že nekje po 1h, čeprav je skupna uporaba, dokler čisto ne odpove, nekje pri 2h...potem je oranžna cca 50%, rdeča pa 25% ?

Opazil sem tudi, da gre roomba na polnilec takoj, ko se gumb prestavi na oranžno, če pa ni polnilca pa komot fura še dalje. A to pomeni, da v prvem primeru ne posesa ravno "do konca"? Ker če recimo dam sesat eno sobo, brez polnilca v njej, bo sesala nekje 1h20min in slavnostno zapiskala. Če pa je polnilec zraven, pa zaključi že pri nekje 1h...

Očitno ni povezano s baterijo, ampak s oceno roombe, da je posesala že vse. Bilo je zgolj naključje, da je v mojem primeru bilo to ravno po 1h sesanja in takrat ko se začne svetiti oranžno. Sem jo čez vikend resetiral in napolnil, izpraznil, resetiral in spet napolnil (16h+) in sedaj traja baterija nekje 2h30min. Gre pa še vedno točno po 1h nazaj na dock, čeprav začne svetiti oranžno šele po slabe 2h. Torej oceni, da je opravila svoje delo dovolj dobro.

Ampak mi ustreza tako, dock sem dal v en kot in četudi začne iskat dock že po 1h, se sila redko zgodi, da bo takrat v bližini docka in bo nadaljeval čiščenje
wink-1.gif

Samo sekret še moram nekako rešiti, potem pa lahko nastopi čista avtomatizacija
wink-1.gif

Katero verzijo firmwera imaš na robotu ?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Samo meni svili napajalnik in ne dock. Tudi tiktaka samo napajalnik. Kakorkoli, če bo postalo neznosno, jim ga pošljem po pošti.

Če imaš garancijo zamenjaj, tuli en trafoček slabo narejen . Po novem pa lahko cvili tudi dock, pri tistih modelih, kjer imajo vse v enem, toprej in napajalnik in dock v isti škatli od docka.

Nazadnje urejeno:

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
Da si izposodim temo. V Roomba 520 sem zamajal akumulator z višjo kapaciteto. Sedaj se akumulator polni dlje časa in me zato zanima , če kdo pozna kakšen mod, da bi se to pospešilo - verjetno ustrezno povečal polnilni tok.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Polni se dalj časa zaradi reseta računalnika, še zmerom pa , kaj več kot na 60% 4500 mAH baterije ne boš nikakor napolnil.

Rešitev je povsem enostavna, nadgradnja firmwera, programske opreme robota na verzijo 07, kar sam zastonj naredim vsem, ki pri meni vzamejo baterijo. Ti pa tudi servis to naredi, samo tam je cena taka, da se prej vsedi, preden vprašaš za ceno .
smile-1.gif
. Morda ti jaz pomagam, kontaktiraj me na ZS.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Ali komu cvili napajalnik ko roombe ni na na docku? Meni cvili, ko pa je na docku pa se rahlo sliši tik-tik-tik... Samo je cviljenje dosti bolj glasno kot tiktakanje.

Meni je prvi dock brnel in so ga menjali, ta sedaj cvili, ampak me več ne upoštevajo po emailih.

Če dam rombo iz docka pa romba "cmoka" na vsakih nekaj sekund.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:

Če imaš garancijo zamenjaj, tuli en trafoček slabo narejen . Po novem pa lahko cvili tudi dock, pri tistih modelih, kjer imajo vse v enem, toprej in napajalnik in dock v isti škatli od docka.

Evo to meni dela in mi gre pošteno na živce.

A so že kakšni novi, ki ne cvilijo?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Nobeden ne bi smel cviliti, če cvili je to feler za reklamacijo , torej novih ne cvilečih ni, ker nobeden ne bi smel cviliti. Včasih pomaga, če ga razdreš in malo prheftaš ta trafoček z kladivom in majzlem v kak vogal .......... včasih pomaga in utihne ...... enake težave se pojavljajo pri pocenskih trafočkih za led razsvetljavo, navadno pomaga če veš kje ga treščiti
smile-1.gif
.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Dokler bo garancija, ne bom odpiral sam ničesar
grin1.gif

Ja potem jim pa ja reklamiraj, ne boš tega poslušal !!! Pa tudi plačal nisi tistih čričkov, ki notri pojejo, tako, da nesi nazaj in reklamiraj, reči, da želiš napajalnik brez dodatne opreme, se pravi brez orkestra čričkov
smile-1.gif

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Se pravi moram tudi jaz reklamirati, ko roombe ni na docku so v polnilcu zelo nadležni črički:)

Ali je potem že kdo nabavil scoobo 450?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Jaz sem Scobo 450 testiral 1 mesec in..... totalno razočaran .... zadnja verzija FW Scoob seije 300 ( modeli 385 - 390 ) delujejo z zelo malo vode in se odlično obnese, te Scoobe 450 pa zalivajo, da lahko začneš riž gojiti.... skratka super za keramiko pa ???? za parket, posebej če ta ni idealen se pravi ima kake razpokice .....

Sam ostajam na stari Scoobi 385/390.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Hofer bo imel zdaj spet v prodaji roboteka. Ne vem sicer kateri model je v ozadju, ampak cena je všečna.