Robotski sesalci

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.477
5.011
113
Pred enim tednom sta bila še oba. 780 ima dva svetilnika. Razlika je verjetno samo v tem, kar ja priloženo.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
785 nima daljinca, ima pa sleeve za en navidezni zid, ki ga nato uporabiš na zidu, za zaščito posodic domačih ljubljencev. Daljinca sicer zaenkrat ne pogrešam. Deluje odlično, še vedno nekako napolni košek, čeprav tla zgledajo čista. Baterija 3Ah tudi drži dolgo, moram zmerit čas.

Glede na uspeh, zdaj že malo pogledujem za Scoobami. Če/ko bo nov model kje za 450€, se bom kar težko zadržal, da ga ne kupim
wink-1.gif
.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.477
5.011
113
Daljinc se meni ne zdi ne vem kako uporaben. Parkrat sem kliknil nanj za foro, potem pa odložil in ga ne pogrešam. Posod domačih ljubljenčkov nimam, zato sem se pač odločil za 780. Če ne bi bilo tega foruma, tako ali tako ne bi vedel, kaj je sploh svetilnik in kaj navidezni zid. Da ne bi o tem, da mi v trgovini ni vedel, da je svetilnik hkrati lahko tudi navidezni zid.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Daljinec je tudi meni brezvezen in ga ne uporabljam, posodice od mačk pa umaknem takrat ko je roomba na pohodu:)

ThorZEN poročaj če boš kupil scoobo, saj je tudi meni zelo zanimiva:) Jo že ima kdo tukaj gor?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ena ideja za tiste, ki imate majhne otroke in daljinec.

Dajte jim nalogo, da posesajo svojo sobo, s pomočjo daljinca naj vodijo roombo po sobi in hkrati še sesajo.

robertto

Pripravnik
4. jun 2014
86
0
6
Pr nas imamo kužka in smo posodice postavili poleg svetilnika in je mir, ker sesalec ne pride bližje svetilnika kot približno 20 cm.

milkoman

Zelenc'
27. sep 2013
14
0
1
Dolenjska
Imam namen kupiti scoobo 450 pa mi kolega pravi, da se naj bi stranke pritoževale nad scoobam. Nekako sem ga prepričeval, da je novejša scooba izpopolnjena, pa ga nisem uspel prepričati.

Imam 170 kvadratov površine v eni etaži. 8 mesecev stara hčer je začela kobacat in nimam časa vsak dan pomivat po tleh, zato bi se odločil za nakup scoobe. Če sem prav prebral ima avtonomnost baterije do 300 kvadratov, preden jo daš filat?

Jo ima kdo že pri sebi? Izkušnje iz prve roke?

Kovac74

Pripravnik
15. jun 2010
42
0
6
Vrhnika
Zdravo

V osnovi dela, samo so bolj namenjene za ploščice. Za parket se ne priporoča, ker ima drugačen način čiščenja od prejšnje. Zdaj spusti na začetku malo več vode, nato krtači in jo začne kasneje poberati. Prejšnja scooba je to delala v enem koraku. Če imaš parket ali laminat, se bolj priporoča Brava.

lp Klemen

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Nekaj me zanima...kaj pomeni, če se ve točno %, koliko baterije je ša na voljo ko "gumb" začne spreminjat barvo. Prvo postaja oranžen, potem pa že proti rdeči...se ve kolko % je to? Ker oranžno se začne že nekje po 1h, čeprav je skupna uporaba, dokler čisto ne odpove, nekje pri 2h...potem je oranžna cca 50%, rdeča pa 25% ?

Opazil sem tudi, da gre roomba na polnilec takoj, ko se gumb prestavi na oranžno, če pa ni polnilca pa komot fura še dalje. A to pomeni, da v prvem primeru ne posesa ravno "do konca"? Ker če recimo dam sesat eno sobo, brez polnilca v njej, bo sesala nekje 1h20min in slavnostno zapiskala. Če pa je polnilec zraven, pa zaključi že pri nekje 1h...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.477
5.011
113
Tudi sam opažam, da gre rad hitro lenarit na polnilec, če ga ima. Sicer pa nek prostor obdeluje in potem se po nekem algoritmu odloči, da je končal in obstane. Tečno je, da ga moraš potem iskat in vleči izpod kake postelje. Ni nujno, da je takrat z baterijo na koncu in mu lahko dam še drugo delo.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.720
5.876
113
E vidiš, za to pa imaš daljinca, da ga zapleješ izpod postelje, če se je tam ustavil.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Očitno je to feature, da takoj ko zasveti rumena, gre domov. Kajti, če bi v tistem momentu bil nekje v tretji sobi, zna rabit kar nekaj časa, da pride iz nje do postaje, tako da vredu da ima rezervo glede tega.

Ima kdo visečo wc školjko, pod katero se roomba zatakne? Obstaja pametna rešitev za kaj takega?

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Tip tukaj trdi (je trdil), da mu je uspelo sprogramirati roombo 530 na urnik. Ni neverjetno, ker je pogosto v takih zadevah hw ali sw enak, samo do funkcionalnosti se ne da (enostavno) priti.

Je kdo tukaj že uspel kaj takega? Imam roombo, po spominu 534, seveda brez timerja, in me to načeloma ne moti. Pač prižgem, ko grem od doma.

Se je pa danes pojavila na vratih soseda in spraševala, če kdo pri nas, ali sosedih, kaj vrta, in to vsak dan, ob sedmih ali prej. Vrtamo res ne, spuščam pa tega robota in čeprav ne ob sedmih, pa ob osmih. Če jo moti, bi z veseljem popravil tako, da štarta vsak delavnik ob 10h - nisem pa prepričan, da bi zamenjal celega robota samo zaradi tega.

Po navedbah bi potreboval ustrezen kabel. Preden pa grem v nabavo/izdelavo takega, pa bi rad dobil še kako potrditev citiranih navedb.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ima kdo visečo wc školjko, pod katero se roomba zatakne? Obstaja pametna rešitev za kaj takega?

Jp.

Ne bi vedel. Običajno se sama ven izvleče, če pa ne, pa zajoka in jo ven potegnem sam.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Meni gre za stotinke pod njo, oz. se celo malo podrgne... Ampak se nikoli ne zatakne:)

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
To si rabljeno kupil? Ker moja je npr. danes 2h vandrala po bajti, pa še je vedno svetila zelena lučka. Ko se odloči da je konec, gre tudi z zeleno na dock. Včasih prehitro, zato jo potem dam direktno v željeni prostor in naj gre še enkrat skozi. Svetilnikov sicer še ne uporabljam, verjetno bo potem kaj boljše glede tega.

milkoman

Zelenc'
27. sep 2013
14
0
1
Dolenjska
Citat:
Uporabnik Kovac74 pravi:
Zdravo

V osnovi dela, samo so bolj namenjene za ploščice. Za parket se ne priporoča, ker ima drugačen način čiščenja od prejšnje. Zdaj spusti na začetku malo več vode, nato krtači in jo začne kasneje poberati. Prejšnja scooba je to delala v enem koraku. Če imaš parket ali laminat, se bolj priporoča Brava.

lp Klemen

Po celi etaži so samo ploščice, razen v spalnici. Ampak tam je ne mislim dajat, ker ni toliko prostora za čiščenje. Primarno mi je vse ostalo
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
To si rabljeno kupil? Ker moja je npr. danes 2h vandrala po bajti, pa še je vedno svetila zelena lučka. Ko se odloči da je konec, gre tudi z zeleno na dock. Včasih prehitro, zato jo potem dam direktno v željeni prostor in naj gre še enkrat skozi. Svetilnikov sicer še ne uporabljam, verjetno bo potem kaj boljše glede tega.

Ja, 650. Ampak ta ima že nova 2h baterije, tvoja pa 4. Od tu tudi razlika
smile-1.gif

Svwetilniki so bojd top shit, ampak ni potrebe po njih.