Robotski sesalci

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Bravo, te moram pohvaliti, sem prav navdušen, da se je še en zanesenjak našel, ko sem sam s tem probaval nisem niti pomislil, da je vmes zapora in vsi so govorili o papirjih ne pa o cevi ali fokusu, ki prenese sevanje IR diode z ene strani senzorja na drugo stran ... pohvalno zelo za super prispevek.

Sedaj pa ga ne boš mogel več uporabljati, da ga daš na omaro pa da počisti ves prah na njej .......

markec

Pripravnik
3. jan 2008
49
2
8
Res je dober občutek, ko se Roomba lepo zapodi po črni preprogi kamor prej ni upala. Kar ne morem verjeti, da vsakič napraska skupaj kar nekaj prahu in smeti, čeprav zgledajo tla čista. Dobro je edino to, da nimamo v hiši nobenih živali in imamo vsi kratke lase. Na krtačah se praktično ne nabere nič.

Za omaro pa bo potrebno uporabiti kar krpo, ja.
wink-1.gif

Lp

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Zakon, probam pa da vidmo. V predsobi imam črno preprogo in je hudič noče posesat. 555 model od kolega pa se celo mal zažene ampak vmes tudi obupa.
smile-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Zakon, probam pa da vidmo. V predsobi imam črno preprogo in je hudič noče posesat. 555 model od kolega pa se celo mal zažene ampak vmes tudi obupa.
smile-1.gif

Sam pol ga ne boš smel dat na omaro
grin1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
ksz.

Včeraj tut jaz dobil svojo roombo 555, sem jo dal filati direktno na polnilec in jo bom danes popoldne koristil torej se bo polnila vsaj 20ur.

Zanima me kako ste uredili težavo glede posode za domače živali, ki jo imamo ponavadi kar na tleh? Imam mačko in po tleh ene 3-4 krožničke oziroma posodice s hrano in tekočinami. Sem slišal, da zna biti problem, ker se bo roomba zapodila direktno vanje in bo prevrnila mleko in hrano in mi vse razmazala po stanovanju....

Kako bi rešil ta problem?

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
ksz.

Včeraj tut jaz dobil svojo roombo 555, sem jo dal filati direktno na polnilec in jo bom danes popoldne koristil torej se bo polnila vsaj 20ur.

Zanima me kako ste uredili težavo glede posode za domače živali, ki jo imamo ponavadi kar na tleh? Imam mačko in po tleh ene 3-4 krožničke oziroma posodice s hrano in tekočinami. Sem slišal, da zna biti problem, ker se bo roomba zapodila direktno vanje in bo prevrnila mleko in hrano in mi vse razmazala po stanovanju....

Kako bi rešil ta problem?

Jaz jih imam čisto v kotu tako da jih samo oplazi s stransko vrtečo krtačo in jih ne premika. Krožničke pa umaknem. Sedaj sem pa nabavil še keramične posodice, ki so kar težke in jih ne premakne.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
glede na to, da se boji črne barve:) lahko daš kako črno podlago:) ali pa samo črn rob z uni mcgayver tejpom. Ali pa nardiš kako ograjco, ki bo tolk visoka, da je romba ne bo preplezala.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
Postavi hrano nekam v kot in daj roombin zid po diagonali...

zmaga.gif

deluje! sploh ni blo treba postavljat po diagonali, ker zid oddaja žarek pod kotom.

alanis

Pripravnik
5. okt 2010
34
0
6
Midva sva kupila tako posodo za vodo, ki ima gumijast spodnji del (anti-slip sistem), da jo je tezje "butat" naokol, hkrati ima pa tisti zgornji rob zavit (anti-splash) in ni nobenih problemov. Je pa vodo vcasih malo tezje dobit v celoti ven, moras hudica kar orenk stresat
smile-1.gif

Takole nekako zgleda: http://trgovina.mrpet.si/ArticleImages/41/0022/0002/imgArticle_16061.jpg
(sori ker ni lepo polinkano; tudi ni misljeno kot reklama, ker majo identicen produkt v vsaki normalni trgovini za zivali)

Za kaksne konzerve to lih ni, ker pomoje nimas sans, da vse ven spravis; pomoje je dovolj da ima samo sirok spodnji del, sej roombica ni tok hitra, da bi briketi in konzerva kar leteli po luftu, ko bi se zabila v posodo
smile-1.gif

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Eno vprašanje... Na vsake toliko časa se kdaj naredi, da Roomba 581 lepo sesa in začne utripat Dock lučka na njej. Kaj naj bi to pomenilo? Gledam po navodilih in ni nikjer omenjeno... Roomba pa tudi nič ne "pove".

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Ja to ti ona pove, da je baterija že blizu izpraznjene (pri močnejših novih 4500 mAh se tu malo zlaže) in , da sama išče po prostoru docking station in takoj ko ga bo našla se bo nanj priklopila. V bistvu lahko rešiš zadevo za krajši čas tako, da jo ugasneš in ponovno štartaš, je pa to povsem normalna stvar in ne gre za nikakršno težavo !

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Aha, super, hvala. Zanimivo mi je to, da je Roomba rumena oz. lučka sveti rumeno, torej ima še nekaj baterije "na zalogi". Ja, jo prižgem in ugasnem pa tisto potem neha. Je pa sitno, če hočeš baterijo čisto spraznit vsake tolko časa, da se tiste celice uravnovesijo.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
No zdej uporabljam Roombo že kakih 6 tednov in lahko rečem, da je bila Roomba (poleg 50" plazme in klime) best buy stvar v zadnjem letu pri meni. Vsi tisti dvomljivci v Roombo, pojma nimate kaj zamujate
smile-1.gif

Zame kot samskega desca z mačkom je tole super stvar, ker mi ni treba stalno pobirat dlak po tleh, da tega koliko manj prahu je v stanovanju sploh ne omenjam.

Rabim samo še likalnik, ki mi sam zlika cunje
hysterical-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Me veseli, da ti je všeč.

Pri meni se je pojavil manjši probem. Roomba dostikrat kar sama od sebe upočasni hitrost in nazaj pohitri, kljub temu, da pred njo ni nobene ovire. Črni pleksi na sprednjem bumperju imam očiščen, sumim pa, da se je na notranju strani tega pleksija nabral prah in Roomba iz IR lučkami, s katerimi meri, da se približuje steni, dobiva od tega prahu odboj in misli, da se približuje steni, čeprav se ne.

Na kakšen način je to nalažje očistiti, ne da bi bilo potrebno razdirati zadevo? Bi bilo zadosti, če s kompresorjem popiham mimo reže na spodnji strani?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
Aha, super, hvala. Zanimivo mi je to, da je Roomba rumena oz. lučka sveti rumeno, torej ima še nekaj baterije "na zalogi". Ja, jo prižgem in ugasnem pa tisto potem neha. Je pa sitno, če hočeš baterijo čisto spraznit vsake tolko časa, da se tiste celice uravnovesijo.

Predlagam, da jo občasno vsaj na 6 mesecev tudi resetiraš, kar narediš, da pri prižgani na enkrat pritisneš dock in spot in držiš cca 10 sekund dokler ne ugasne lučka, nato jo nazaj prižgeš nekaj zapoje in je baterija resetirana oziroma se obnaša, kot bi imela novo baterijo in začne ponovno z nule delati meritve na tej bateriji in temu ustrezno prilagajati čase polnenja in obratovanja.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Pri meni se je pojavil manjši probem. Roomba dostikrat kar sama od sebe upočasni hitrost in nazaj pohitri, kljub temu, da pred njo ni nobene ovire. Črni pleksi na sprednjem bumperju imam očiščen, sumim pa, da se je na notranju strani tega pleksija nabral prah in Roomba iz IR lučkami, s katerimi meri, da se približuje steni, dobiva od tega prahu odboj in misli, da se približuje steni, čeprav se ne. Na kakšen način je to nalažje očistiti, ne da bi bilo potrebno razdirati zadevo? Bi bilo zadosti, če s kompresorjem popiham mimo reže na spodnji strani?

Z kompresorjem ne bo šlo, svetujem, da jo obrneš na hrbet odviješ 4 vijake + stransko krtačo, odstraniš baterijo očistiš vse, kar lahko, nato pa odviješ še vse vijake spodaj na odbijaču in gre stran, čeprav je še z kablom povezan in še tam spodaj vse očistiš in izpihaš in nazaj sestaviš in 99% sem siguren, da bo delala spet, kot prvi dan, samo kompresor bo pa pre malo, ker ne prideš zraven.
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Kako pa prisilit Roombo, da gre v 16-urni refresh baterije? Je povedala, da naj jo dam polnit, a se polni normalno potem, ne pa refresh.