Robotski sesalci

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
A se tudi vam prah nabira na Roombi? Pa ne v smislu, da nikoli ne čisti, ampak v smislu, da je Roomba pravi magnet za prah. Sploh spredaj pri senzorjih. Potegnem z roko po senzorjih in je za 3kg praha, spustim Roombo naprej in se prah spet prime. Sem malce opazoval in je Roomba res kot en velik magnet, prah prav veže nase.

Ali nimaš v stanovanju zaves, da bi se obrisala...
hysterical-1.gif

Ja imaš rešitev...pošpricaj jo z antistatikom ali recimo čim podobnim, sam uporabljam silikon spray, včasih se je prodajal v Hoferju..sedaj ga pa že dolgo ni bilo, malo namasti plastiko, ji da lesk in drsnost idealen tudi za krtačni modul, našpricamo, počakamo 5 minut in zapoliramo z mehko papirno brisačo ........
zmaga.gif

Zanimivo je, da se na tako obdelanem CHM modulu skoraj ne nabira svinarija - na plastiki .

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Ali si prepričan da podpira svetilnike ??? Kje si to zasledil, sam mislim, da podpira le wall, kar ni isto !

Nisem zasledil, tebe sprašujem, če morda veš. You the expert, jaz se samo matram z izbiro.

No sem preveril, in je odgovor, da 770 -ka NE podpira svetilnikov, samo Walle podpira !

Moram na Irobota pisati, da mi spet pošljejo servisne informacije za 700 serijo, do sedaj sem dobil in tam se to točno vidi, kolikor pa sem pogledal na Robotic forumu, pa pišejo, da NE podpira !

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
581!
smile-1.gif

No, antistatičen sprej je pomagal. Hvala!
smile-1.gif
Še eno vprašanje. Je AeroVac res toliko boljši, kot ga prikazujejo reklame? Pač, je vreden svojega denarja ali je vseeno, če imaš običen košek? Živali z dlako nimam, tako da glede tega ga ne rabim. Ampak, če je res toliko boljši...

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
AeroVac je boljši ni boljši ...........................

Najprej si ga res dobro oglej, ugotovil boš, da prav zaprav ne sesa prav nič iz tal ????? Tudi reže nima !!! Torej sesa samo iz smeri krtač ...

Sam ga imam že skoraj leto, imam tudi enega še zapakiranega, če bo kdo rabil rekel bom pa tako, v kolikor imaš kake tepihe volnene ali druge z malo višjim taffom, ki rade zapacajo ozko režo, čez katero sesa smeti iz tal, potem je vsekakor za razmisliti, če pa imaš po večini stanovanja parket, potem pa ??? ni nujno oziroma ne bo neke pridobitve !
Glede praznenja AeroWac samo streseš, kako sekundo hitreje, kot klasičnega sicer sta pa TAM TAM .....

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
581!
smile-1.gif

No, antistatičen sprej je pomagal. Hvala!
smile-1.gif
Še eno vprašanje. Je AeroVac res toliko boljši, kot ga prikazujejo reklame? Pač, je vreden svojega denarja ali je vseeno, če imaš običen košek? Živali z dlako nimam, tako da glede tega ga ne rabim. Ampak, če je res toliko boljši...

770 naročil. Sem ugotovil, da svetilnikov ne rabim. Malo resnega premisleka o tem, kako se bo stvar uporabljala, ne škodi
grin1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Danes prišla, baterija nafilana, se že plazi naokoli ...
Zakaj ne rabim svetilnikov? Ker imam večinoma zaprta vrata med sobami ...

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Upam, da si jo filal vsaj 14 ur v enem kosu pred uporabo.

Aja, pa ne dajaj ga filat preko bazne postaje, kamor gre takoj po čiščenju. Polnjenje segrete baterije je najboljši recept za krajšanje življenske dobe baterije. Počakaj vsaj 1 uro po končanem čiščenju in šele potem jo priklopi na polnjenje.

To sem že večkrat napisal v tej temi.

Moja baterija, po enem letu, še vedno zadostuje za več kot 2 uri čiščenja. Mogoče je od nove izgubila le za par minut, čiščenja vendar to lahko štejem tudi za statistično napako. Tako da ja, moja baterija je še vedno - kot nova.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Ne, nisem fila 14 ur. Filal sem dokler ni bila nafilana (dokler se ni prižgal signal za napolnjeno baterijo in se ni nehala polnit, pač po navodilih). Polnim pa direkt na polnilcu, ne na postaji, ja.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Škoda, ker kot sem opisoval, je pri prvem polnjenju to nujno, da se celice v bateriji zbalansirajo, da so vse enako polne. Če tega nisi naredil in si jo pustil delati do rumene lučke, se je lahko zgodilo, da je kakšna celica šla v obratno polariteto, kar ti bo občutno skrajševalo življensko dobo baterije. Če je nisi spraznil do rumene lučke, ti priporočam, da jo pred naslednjo uporabo daš polniti vsaj teh 14-16ur.
Ne razumem, zakaj me pri tem nasvetu nisi upošteval, upošteval pa si me pri nasvetu, da je ne polni preko bazne postaje direktno po čiščenju.
Sicer pa, saj je tvoja Roomba, ne moja.

P.S.: Priročnik: http://www.robotshop.com/PDF/roomba-500-series-users-manual.pdf

Stran 10. Tudi če sama ne iniciira refresh cikla, se jo pusti na počasnem polnjenju ob zeleni lučki ravno zaradi balansiranja celic. Zakaj misliš, da je bil tak postopek tudi pri moblnih telefonih, ki so še imeli NiMH baterijo, tudi če je že kazalo, da je baterija polna?
Citat:
Charge Roomba’s battery overnight for the first charge.
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Škoda, ker kot sem opisoval, je pri prvem polnjenju to nujno, da se celice v bateriji zbalansirajo, da so vse enako polne. Če tega nisi naredil in si jo pustil delati do rumene lučke, se je lahko zgodilo, da je kakšna celica šla v obratno polariteto, kar ti bo občutno skrajševalo življensko dobo baterije. Če je nisi spraznil do rumene lučke, ti priporočam, da jo pred naslednjo uporabo daš polniti vsaj teh 14-16ur.
Ne razumem, zakaj me pri tem nasvetu nisi upošteval, upošteval pa si me pri nasvetu, da je ne polni preko bazne postaje direktno po čiščenju.
Sicer pa, saj je tvoja Roomba, ne moja.

P.S.: Priročnik: http://www.robotshop.com/PDF/roomba-500-series-users-manual.pdf

Stran 10. Tudi če sama ne iniciira refresh cikla, se jo pusti na počasnem polnjenju ob zeleni lučki ravno zaradi balansiranja celic. Zakaj misliš, da je bil tak postopek tudi pri moblnih telefonih, ki so še imeli NiMH baterijo, tudi če je že kazalo, da je baterija polna?
Citat:
Charge Roomba’s battery overnight for the first charge.
confused-1.gif

Ker nisem bral za nazaj, tisto o polnjenju direkt namesto bazne sem si pa pač od takrat, ko je biula o tem debata, zapomnil (ker mi je to itak logično). Laufala je pa samo kake pol ure, za probo. Zdaj je že od srede zvečer na polnilcu (ker se po španijio potepam 2 dni)
Sicer pa serija 7 očitno dela drugače, ko je polna, se na roombi prižge zelen signal, zelena lučka na polnilcu pa ugasne. In v navodilih ni o prvem polnjenju nič posebnega napisano, izrecno piše, da jo je treba napolnit do zelenega signala in potem lahko dela.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Aha, cool. Potem je vse ok. Tudi če si jo laufal samo pol ure ni problema. Tako da uživaj v novi pridobitvi. Sigurno boš zelo zadovoljen.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
ksz....

čisto tako, da se vmešam v pogovor. Na strani od electronic4you spremljam ceno za roombo 555 in se je precej podražila. Mogoče kdo ve zakaj?

Pred enim mesecem je bila cena 326eur, danes pa je že 369eur
bonk.gif

Sem že hotel iskat k Majdiču v Celovec to Roombo pa sem se premislil, ker za dosti nižjo ceno dobim že iz Nemčije s poštnino vred, če gledam cene na idealo.de

markec

Pripravnik
3. jan 2008
49
2
8
Mogoče bo komu koristilo.
Pri uporabi Roombe 530 na preprogi s temno obrobo in nekaj vmesnimi temnimi deli sem imel težavo, ker te dele Roomba spozna kot prepad in noče preko.
Po iskanju rešitve sem našel na robotreviews.com rešitev.
Ker lepljenje papirja in folije ter podobno ni pomagalo sem uporabil prerezano cevko coax kabla (antenski, ja) in tega nalepil na senzorje. Tako lahko ir svetloba potuje do sprejemnika. Vmes sta namreč oddajna in sprejemna dioda ločeni s črno pregrado.

Tako deluje Roomba brez težav na vseh barvah brez pripomb.
Slike povedo več od besed (snete z robotreviews.com):

cliff-sensor-copy.jpg

light-chanel-copy.jpg

taped-on-sensor-copy.jpg

Pa še opozorilo. Tako predelana Roomba ne zazna stopnic in bo zgrmela po njih!

Lp