Robotski sesalci

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
Slab kontakt konektorja v docking postaji. Senzorji delajo, tako da se parkira, vendar ni štroma da bi se napolnil.

Sem popravljal, ker se je konektor dobesedno stopil zaradi slabega kontakta in pregrevanja.

Kaj pa direkten priklop, se fila?

LP Mare

Nazadnje urejeno:

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Citat:
Uporabnik john pravi:
Slab kontakt konektorja v docking postaji. Senzorji delajo, tako da se parkira, vendar ni štroma da bi se napolnil.

Sem popravljal, ker se je konektor dobesedno stopil zaradi slabega kontakta in pregrevanja.

Kaj pa direkten priklop, se fila?

Direktno se fila braz problema.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Je komu jasno zakaj TALE britanec prodaja Roombo 564 PET na ebayu za tako smešno nizko ceno 139 funtov s poštnino vred? Naj bi bila nova.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Natancno poglej feedback. Tveganje je, vendar se morda vseeno splaca, ce Paypal nudi polno zascito.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Vem kako deluje ebay, sem reden kupec. Bolj me zanima, če je komu kaj jasno v čem naj bi bil catch te nizke cene...ker bi lahko sam kaj spregledal.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Vem kako deluje ebay, sem reden kupec. Bolj me zanima, če je komu kaj jasno v čem naj bi bil catch te nizke cene...ker bi lahko sam kaj spregledal.
NImaš več problema.
evil.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Sem ravno ta teden naletel na tak problem, in ga rešil. Docking je sigurno OK.... napaka je standardna, res pa dokaj redka !
Torej napaka je na robotu in nikjer drugje !

Torej Roomba ti zazna docking se zapelje nanj, na dockingu se lučka ne prižge za polnjenje in, ko je gor se zrita levo desno polniti se pa noče, polni se pa BP na boku !

Problem je tale : https://www.youtube.com/watch?v=lWLsNfQpwEU&feature=player_embedded

Lahko ti ga popravim, ali ga pa sam popraviš, sam sem slučajno za tega imel en tak del v masi delov nov na razpolago, žal je bil le en, več jih nimam se pa dobijo v USA problem je pa v bočnem vtikaču, ki ima dejansko še mini stikalo vgrajeno in če kdo noter tlači neoriginal napajalnik ali pa tudi kar tako to stikalo neha preklapljati in zadeva ne dela. Lahko odpreš robota in zmeriš z ohm metrom mora biti stik med črno in rjavo žico, ko je notri vtikač, (probaj nepriključenega dodati) pa stika ne sme biti potem je OK, tebi pa tudi ob iztaknjenem vtikaču stikalo ne sklene povezav.

nima smisla popravljati tega, ker ni tako enostavno sam sem probal, pa ni šlo je prišlo še do kratkega stika, no sem zmeril in vrgel v smeti ....

torej zamenjava tega te reši, bi se dalo tudi pri meni dobiti, ko bom kaj naročal dele iz USA

cool-1.gif

Dobro uporabljajte robotke... BTW še nekaj Roomb in Scoob imam na razpolago....če koga zanimajo malo rabljene....

Nazadnje urejeno:

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Zanimivo. Meni se prav tako neče polnit na postaji. Pa do takrat, ko je prvič zavrnila polnjenje na postaji, nismo nič vtikali notri :S

Hvala za namig, bom preveril, mogoče je kaka smet notri....

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Ni smet, pri nas se konektorja ŽAL ne dobi, z rabljenimi se ne mislim igrati ...... tudi v A ali D se tega posebej žal ne dobi. Sam bom imel za dober teden ta konektor iz USA, če bo kdo rabil, naj me kontaktira na ZS.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Danes mi je, med čiščenjem, na Roombi odpovedal cleaning module. Bila je na preprogi in se je ravno obračala, ko sem slišal, da ne slišim več vrtenja krtač. Na roke se krtači vrtita popolnoma normalno, je pa zanimivo, da Roomba ne javi nobene napake in je tudi ni, ko se je to zgodilo.
Če jo ugasnem in prižgem, zalaufa sesalni del, začne krožiti in to je to. Krtače ne delajo, napake pa tudi ne javlja.

Dal sem ven tudi baterijo, a to ni rešilo problema.

Jo bom nesel na servis - garancijsko popravilo.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Če imaš garancijo bo to najbolje, sicer sepa da popraviti te zadeve, navadno že orto čiščenje pomaga, ker ko se naselijo smeti na ležaje med zobnike ... včasih CHM sploh ni fizično zanič, se pa zaradi svinjarije močno poveča upor, motor potegne več toka in elektronika robota ga izklopi ........ Če je pa garancija je pa to najbolje, ker tam itak ne razdirajo teh modulov, očistijo kvečjemu ležaje in če ne potegne.... menjaj ..... je pa res, da je z razdiranjem in čiščenjem kar precej dela, sam porabim tudi uro ali več, da vse uredim operem podmažem stestiram, pač za hoby se marsikaj izplača servisu pa je ceneje zamenjati komponento.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Jp, samo ko ga na roko zavrtim, se vrti običajno normalno - nobenega posebnega upora zaradi kakšnega trenja. Nehalo je vrteti, ko je bila Roomba na preprogi in se je zavrtela okoli svoje osi, ker je prišla do ovire. Pričakoval bi, da se bo potem ponovno nazaj zavrtela, a se ni.

Tudi BIT test ne zažene krtače in sveti rdeče.

Bojim se, da ni problem v CHM-ju, ampak, da je šlo kaj na matični plošči. Če bi šel CHM, bi verjetno Roomba javljala kakšno napako, ne?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Če praviš, da je v garanciji se ne obremenjuj in ne delaj BIT testov, ker se vse zabeleži in je namenjen servisni službi ne tebi. Lahko da je tudi motor šel oziroma bolj verjetno, motorji ne vem kateri CHM imaš barvo letnik so bili nekdaj malo odprti kao hlajenje čez te luknje pa tudi svinarija pride točno na del krtačk motorja - na kolektor in navadno, ko to spihaš in očistiš, včasih se kar namučiš zadeva spet začne delovati, so pa bile tudi variante z ventilatorji v motorju te so se manj pacale ....so se pa še ..... no zadnji tipi so kar zaprti saj verjetno težje temperatura ustavi motor, kot ga svinarija ...

Če imaš garancijo se ne sekiraj boš dobil nov modul !

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Dobil novi zeleni CHM. Roomba že čisti drugo sobo. Sem jo kar pogrešal :)

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
obujam temo...

Zanima me, ce bi znala Roomba v eni rundi brez svetilnikov (npr. model 555) posesat tako obliko hodnika ?
Tnx&LP Andrej
1363667-hodnik.JPG

Priponke

• 1363667-hodnik.JPG
    1363667-hodnik.JPG
    3,7 KB · Ogledi: 260
Nazadnje urejeno: