Sem ravno ta teden naletel na tak problem, in ga rešil. Docking je sigurno OK.... napaka je standardna, res pa dokaj redka !
Torej napaka je na robotu in nikjer drugje !
Torej Roomba ti zazna docking se zapelje nanj, na dockingu se lučka ne prižge za polnjenje in, ko je gor se zrita levo desno polniti se pa noče, polni se pa BP na boku !
Problem je tale :
https://www.youtube.com/watch?v=lWLsNfQpwEU&feature=player_embedded
Lahko ti ga popravim, ali ga pa sam popraviš, sam sem slučajno za tega imel en tak del v masi delov nov na razpolago, žal je bil le en, več jih nimam se pa dobijo v USA problem je pa v bočnem vtikaču, ki ima dejansko še mini stikalo vgrajeno in če kdo noter tlači neoriginal napajalnik ali pa tudi kar tako to stikalo neha preklapljati in zadeva ne dela. Lahko odpreš robota in zmeriš z ohm metrom mora biti stik med črno in rjavo žico, ko je notri vtikač, (probaj nepriključenega dodati) pa stika ne sme biti potem je OK, tebi pa tudi ob iztaknjenem vtikaču stikalo ne sklene povezav.
nima smisla popravljati tega, ker ni tako enostavno sam sem probal, pa ni šlo je prišlo še do kratkega stika, no sem zmeril in vrgel v smeti ....
torej zamenjava tega te reši, bi se dalo tudi pri meni dobiti, ko bom kaj naročal dele iz USA
Dobro uporabljajte robotke... BTW še nekaj Roomb in Scoob imam na razpolago....če koga zanimajo malo rabljene....