Robotski sesalci

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
A bo trajalo dolgo, ker hodnik ni lep pravokotnik ?

Ce zaradi oblike hodnika ne bo problemov, bi nabavil model brez svetilnikov. Ga bom pac prestavljal v vsako sobo posebej oz. sesal en dan eno sobo, drug dan drugo.

Zanima me se, v cem je 770 boljsi od 555 ?
Ima kaksne "popravljene buge" od serije 5 ?
Se boljsi sesalni sistem in flitri precej poznajo pri ciscenju v primerjavi z modelom 555 ? Razlika v ceni ni ravno majhna...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Trajalo bo enako dolgo, kot če bi bila površina kvadratna. Oblika ne predstavlja nobenega problema, ker Roomba tudi sledi robovom.

Tudi 53x Roomba je čist ok.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Če ne potrebuješ navideznega zidu, jo kupi mirne vesti. Moja šiba že skoraj eno leto in je ni boljše stvari. Tudi baterijo imam še originalno in ima le-ta še vedno enako kapaciteto kot nova.
Kako jo obdržati kot novo, si preberi v mojih nasvetih nekaj strani nazaj.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Ima kdo Roombo 610 pa bi bil pripravljen po nizki ceni kupiti kufer z dodatki? Dva lighthousa, en filter, ena krtača, ena gumi krtača, maxi kontejnerček za smeti, dva čistilca ščetin. Precej stvari je kompatibilnih tudi s 500 in 600 serijama. Fotru je zadevo nekdo dal, pa poskušam prodat. Vse je nerabljeno.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Bi bil jaz zainteresiran za nakup samo javi na PM itak mi je to Hoby in trgujem v vse smeri z deli, če kdo kaj rabi za Roombe ali Scoobe imam maso delov ....tega pa nimam in bi rad imel že za zbirko javi mi ceno na PM !

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
A tale poceni Roomba 531 podpira daljinca, da jo lahko sam "vodim"? Kaj pa tele navidezne zidove, jih podpira? Koliko je slabša v primerjavi z ostalimi modeli, ki so okoli 500€ ali še več?

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Zakaj bi jo sam vodil? Navidezni zid podpira, svetilnika ne. Nima možnosti časovnega programiranja, tako, da jo moraš vklopiti s pritiskom na gumb. Posesa pa enako kot dražji modeli.

Nazadnje urejeno:

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Sam bi jo vodil in bi hitreje posesala
smile-1.gif

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Z ročnim vodenjem romba nekako izgubi smisel
wink-1.gif
))
Čez navidezni zid romba ne gre, čez svetilnik pa gre. Ko zaključi s sesanjem trenutnega prostora, se prestavi v naslednji prostor.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Ojla, spet jaz s težavami.

V glavnem lotil sem se razstavljanja in čiščenja glavnega čistilnega modula ter zobnikov. Do tu vse lepo in prav.
Ko sem sestavil nazaj pa se roomba čudno obnaša.
Ko pritisneš tipko clean se začnejo krtače vrtet in se nočejo ustavit kljub ponovnemu pritisku iste tipke. Pomaga samo, da dam baterijo ven. Očitno sem nekaj narobe sestavil. Kakšna ideja, kje bi lahko bila napaka? Občutek imam, da je to povezano z enim kontaktom s pritiskom glavnih koles.

Poleg tega mi je od nekje padel en okrogel košček filca z luknjo v sredini, debeline cca 5 mm. in s premerom 1,5 cm. Ni mi jasno od kje. Ali je to dvoje lahko povezano?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Z kolesi nima to veze nobene... če jih nisi odvijal ..... Verjetno kontakt od CHM a ne nalega povsem pravilno v kontakt vezja, če si tudi kontakte sprostil ven preveri še ali si jih prav nazaj obrnil ke je možno kontakte obrniti za 180 st in potem dela povsem napak..... če še kaj ne odleti ... torej preveri ...., tista penca je zaščita za lase pride pa na akso motorja preden ga porineš v del z zobniki in pritrdiš , torej je zunaj gear boxa ! Upam pa da si podmazal modul z pravo mastjo, original je sicer litijeva, precej bolje pa se obnese teflonska mast, ki se uporablja sicer za Paintball...................

Imam pa precej delov, če bo kdo kaj rabil in nekaj Roomb 400 k in par Scoob če koga zanima, pa kakšen AeroVac košek tudi .......
Odkupim pa tudi kako pokvarjeno ..................

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Z kolesi nima to veze nobene... če jih nisi odvijal ..... Verjetno kontakt od CHM a ne nalega povsem pravilno v kontakt vezja, če si tudi kontakte sprostil ven preveri še ali si jih prav nazaj obrnil ke je možno kontakte obrniti za 180 st in potem dela povsem napak..... če še kaj ne odleti ... torej preveri ...., tista penca je zaščita za lase pride pa na akso motorja preden ga porineš v del z zobniki in pritrdiš , torej je zunaj gear boxa ! Upam pa da si podmazal modul z pravo mastjo, original je sicer litijeva, precej bolje pa se obnese teflonska mast, ki se uporablja sicer za Paintball...................

NA kolesa sem pomislil zato, ker, ko jih pritisnem pri ugasnjeni rumbi, se začnejo krtače vrteti za kakih 5 sekund, potem se ustavijo.
Kontakte misliš tisto PCB ploščico, ki gleda iz CHM in se zatakne v sesalec, ko chm vstaviš nazaj?
Na sliki 102 zgoraj levo? To bi edino lahko narobe obrnil.