Robotski sesalci

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Misliš ali veš, če je to res, bodo kar nekaj prodali .... samo močno dvomim, da bi šli tako zelo pod nabavno ceno ???

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Ja, danes je 534pet v interšparu za 299euro, pri Majdiču pa je model 564pet za 370 in model 581 za 420 euro.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a ta iz špara 534pet ima možnost navideznih sten?
Ste morda pogruntal kako domačo varjanto navideznih sten, da ni potrebno kupovat originalov?

je pa vztrajen
grin1.gif

http://youtu.be/2_C2o6iqjzE?t=49s

Nazadnje urejeno:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Tale 534 PET je samo stara 530 ka z novim koškom in enim samo ročno vklopljivim wallom, kar je dokaj neuporabno !
Sam imam kar nekaj skoraj novih različni modeli ugodno za prodati, če koga zanima naj na PM.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Dodam še samo to, da tele 534 ke, sem testiral, ker je nekdo to kupil, pa mislil, da bo delalo z svetilniki, ki so sicer podprti od modela 535 dalje (535 ka pri nas ni bil nikoli bila naprodaj) no in ker me je oseba zelo lepo prosila, sem ji ustregel in sva stestirala zadevo in lahko povem, da ne podpira niti ročno vklopljivega svetilnika niti avtomatsko vklopljivega, podpira pa seveda ročno vklopljiv wall, ker ta oseba ima malo bolj zapleteno stanovanje, vendar, kot sem predvideval robot nima IR dela, zato tudi ni možna nadgradnja ali krmiljenje z kakim daljincem, ki ni nujno Roombin, recimo delajo tile robotki lepo z nekaterimi programibilnimi daljinci npr. Logitech Harmony ......

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kaj pa lahko počneš potem z daljincem?
usmerjaš robota levo desno, ga vklopiš/izklopiš...??

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
In kaj bi sicer ti počel z njim?
grin1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ne vem:) Zanimivo mi je, da lahko sesalc krmiliš z daljincem:) Sej ima svojo logiko in zato je kupljen, da se sam vozi:) Neke logične razlage ne najdem zakaj bi bila to neka prednost.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
949
136
43
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

Če nimaš vklopljene bazne postaje ali se zaradi česarkoli drugega ni vrnil tja, ga z daljincem lahko "privabiš" izpod kakšne postelje, kjer konča sesanje.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

Če nimaš vklopljene bazne postaje ali se zaradi česarkoli drugega ni vrnil tja, ga z daljincem lahko "privabiš" izpod kakšne postelje, kjer konča sesanje.
Mah, pa verjetno je fajn se malo igrat z njim
smile-1.gif

Drgač pa, ja izpod postelje je prakična. Sam sem ga že parkrat vlekel od spodaj in ta mala škatla se seveda nacentrira direkt na sredino
smile-1.gif
.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

Praktično imaš na daljincu povsem vse tipke, kot na robotu, torej lahko ga celo programiraš, nastaviš uro .........

če pa imaš univerzalnega daljinca lahko pa praktično vse razen programiranja, pri Logitech harmony one, ki se programira preko neta z usb vmesnikom pa lahko tudi to delaš !
Je pa zadeva zanimiva, ko ti v oči padejo ravno 3 smetke na tleh, pa ne bi rad cikla, pa mu z daljincem, ko ga voziš pomagaš, da hitro uredi problemčke, prav tako se obnese, ko malo svojega kužka sprehodim po stanovanju, ker bi ga sicer Roomba povozila....., sicer se kar razumeta, celo kuža se kdaj malo fura z njim !
evil.gif

Nazadnje urejeno:

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Moja rumbica se noče več parkirat na bazo. Kontakte sem ščistil na obeh straneh, vendar ne zazna, da je priklopljena na bazo.
Lučka na bazi utripa, zazna jo, približa se ji, vendar se ne more parkirat.

Ideje?

Druga stvar, ki me zanima, ali je priporočljivo, da uporabnik sam (dokler je zadeva v garanciji) odpira čistilno enoto (tisto zeleno na kateri so krtače)? Zdi se mi namreč, da gre v tiste vrtljive dele ful umazanije, da bodo kaki zobniki zaribali.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Na moji je pisalo, da je zelo pomembno, da te krtače čistiš, sicer trpi (vsaj) učinkovitost sesanja. Celo tako so se potrudili, da so samo v ta namen vstavili poseben rumen list.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Ja valda, da moraš krtače čistit, drugače bo bolj malo muzke. Jaz ne govorim o krtačah, ampak o glavni čistilni glavi (ang cleaning head module).

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Lahko odpreš oziroma sam mislim da je dobro na ene 6 - 8 mesecev tudi tam pri zobnikih očistiti.

Sicer pa zadeva navadno ali zablokira ali se pa lufti na plastikah pojavijo največ pri mali krtači kjer se pogonski zobnik premika tudi po 5 - 7 mm pa še zmeram teče .... U bistvu rata problem v tem, da se zadeva začne noro greti zaradi trenja las, tako je tudi indikator ali je po 1 urnem delu modul na delu pogona krtač samo topel ali kar vroč ..... če je vroč je nujno čiščenje.... se pa splača kako boljše mazivo uporabiti, sam uporabljam nekaj za paintbal pištole podmazovati........ sicer pa potem, ko so že lufti je spet še ena varianta in sicer vgradnja ležajev..., sam sem do sedaj vgradil v ene 8 robotov ležaje, od tega 4 za zunanje interesente, zanimivo, da potem skoraj ne pride več do las v modulu ....

Jaz sem med drugim kupil svojo prvo Roombo 581 precej nazaj za cca 500 eur , potem so me pa te zadeve povsem zasvojile, sedaj sem že Scoobe natreniral v nulo servise in vse tipe napak ...., da pa o Roombah sploh ne govorim, trenutno imam maso skoraj novih 560 za oddati če bo koga zanimalo, ostala konfiguracija po željah in možnostih kupca, bi nse pa tudi kaka Scooba našla ....!

Nazadnje urejeno:

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Kaj pa glede nezmožnosti oziroma nezaznavanja kontaktov na priključni postaji? Kaj bi lahko bil vzrok poleg neočiščenih kontaktov? To mi je najprej prišlo na misel in sem jih očistil, vendar se še vedno ne zna več parkirat.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Verjetno je IR senzor / sprejemnik ali oddajnik ali na dockingu ali robotu crknil, je pa lažje to sprobavati, če imaš več kosov in malo probaš pa potem hitro ugotoviš, kje je problem !

Nazadnje urejeno: