Revolut bančni račun

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.584
1.104
113
Revolut uporabljam vsak dan že od leta 2018. Začel sem s paketom Standard, nato prešel na Metal in takoj, ko je bil predstavljen, nadgradil na Ultra. Revolut uporabljam praktično za vse: prejemanje plače, vsakodnevne nakupe, dolgoročno investiranje v ETF-je itd. Na splošno sem s storitvijo zelo zadovoljen.

Kljub temu pa me motita dve stvari.

Prva: paket Ultra stane enako v vseh državah, čeprav ima v nekaterih državah očitno manj funkcionalnosti kot v drugih (kreditne kartice, povezani računi itd.). Na to sicer nimam vpliva, a se mi vseeno ne zdi povsem korektno.

Druga (in bolj moteča): če nekomu podarim naročnino Ultra, je ta približno 20 % cenejša, kot če si naročnino podaljšam sam. Kot dolgoletni in zvest uporabnik Ultra paketa torej ob podaljšanju plačam polno ceno, medtem ko ob nakupu popolnoma istega paketa kot darilo dobim občuten popust.

Torej – je res najbolj smiselno, da denar nakažem prijatelju (ali ženi), on pa mi nato podari naročnino Ultra za eno leto? Zdi se absurdno, da je to sploh potrebno, a če Revolut ne nagrajuje lojalnosti, zakaj tega ne bi naredil?

Je kdo to že dejansko naredil? Kakšne izkušnje?

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.185
8.440
113
Kako po nase institucije tretirajo skuone račune. Pred časom so jih prepovedali... Vsak račun ima enega lastnika, lahko pa pooblastis nekoga... To pa na Revolutu ne vem, če je mogoče...

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.959
21
38
ali se Wise smatra kot bančni račun, ki ga je treba prijaviti, ali pa je bolj primerljiv s PayPalom? Preko Wise sem že pošiljal in prejemal denar, vendar se je ta vedno takoj prelil na moj bančni račun, zato se v to nisem niti poglabljal, ko sem ga odpiral pa tudi ne. Imajo pa boljšo konverzijo valut kot PayPal.

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.185
8.440
113
Ja, mal sem "spredi" in posledicno sitna glede tega. 2 različni inspekciji v 2025 (neFURS), pa FURS mi je od julija do novembra v edavke ene 6x pisal za različne zadeve in prosil za pojasnila. Sli smo nazaj v leto 2023. Ravno zaradi revoluta, pol ko so pa ze imeli moj folder na mizi, se je pa se ene par drugih stvari pogledalo (s katerimi pa nic ni bilo narobe, ampak lej, ce sem enkrat pohvatala krivino za 50€, bogve kolikorat sem jo ali kaj jaz vem, zakaj je bilo se 5 drugih vprasanj). Zdej je 2 meseca mir in pac ostajam z glupostmi dol z radarja.

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.551
2.451
113
Sem slišal od enega inšpektorja, da ko enkrat prideš na radar, te vsako leto bolj podrobno pogledajo.

Za ta skupni Revolut račun pa ne vem, kdo ga potem prijavi na Furs? Oba isto številko? Kako ga gledajo na CSD?
Jaz bi ga takoj imel ampak je pogoj, da imata oba solastnika najprej svoj lastni Revolut račun. Potem je pa že brez veze, da prijavljaš 3 različne račune. Isto se da delati z dvema lastniškima brez dodatnih komplikacij. Tudi če ni klasičnega pooblaščanja noben ne teži, če imaš še od žene račun na svojem telefonu, če je že potreba. Sam imam 3 na telefonu (double apps in second space).

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

tomi

Guru
1. sep 2007
19.451
10.595
113
MB
Racun ma isto stevilko, prijavit pa baje oba.

sicer upam da nima nihce s prve roke izkusenj ampak kako so kaj z blokado teh recunov v tujini v primeru da se nosilcu kaj zgodi?

Ker pri nas so kar hitri, tak da ti tudi pooblascena kartica v tem primeru ne pomaga.

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.551
2.451
113
Sam moraš javiti Revolutu drugače se nič ne zgodi. Če imaš dostop, bolje da sam prenakažeš in pač na razpravi to poveš. Mogoče ni čisto po črki zakona ampak noben ne teži.
Tudi izpiske moraš sam dostaviti. Je rekel sodnik, da od Revoluta navadno čakajo 3 mesece na podatke, če da on poizvedbo.

Upam da sem prav razumel in si to spraševal.

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.185
8.440
113
Jaz pa kar svoj etf za to uporabim. Pa belezim pač, od koga je kaj. Napisano je vse, ce kdo na sodišču ne bi hotel tega upostevati, bo pa sral tak ali drugace.

jezek

Guru
24. jul 2008
5.402
2.322
113
Ksz, ali se kdo ne more filat z Nlb kartico? 3 tedne ze urejam z banko pa ne znajo, zdaj zvracajo krivdo na Revolut.

• Haha
Reactions: Najbolji

jezek

Guru
24. jul 2008
5.402
2.322
113
Resil! V 4.poskusu je Nlb ugotovil da nimam 2FA. Seveda na podlagibinformacije s helpdeska Revoluta

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.584
1.104
113
Zakaj pa delaš Top up s kartico in plačuješ provizijo, če lahko preko SEPA enostavno nakežeš in imaš denar v sekundi na Revolutu?

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.551
2.451
113
In sedaj boš še pogruntal, da NLB zaračuna provizijo za top up na Revolut s kartico in si se zafrkaval brez veze.