Revolut bančni račun

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.792
8.129
113
Od kdaj... Ker imam za s.p. mi je banka podražila za 3€, zdaj se to. Žal cenejše alternative ni. Revolut Pro je neuporaben.

Vidim, da ima n26 neko opcijo, kot je revolut pri. Ima kdo? Si kake omejitve, kot pri Revolutu? Da ne moreš imeti trajnikov ipd...

Na NLB grem pa pač na navaden račun nazaj...

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.560
1.079
113
Od kdaj... Ker imam za s.p. mi je banka podražila za 3€, zdaj se to. Žal cenejše alternative ni. Revolut Pro je neuporaben.

Vidim, da ima n26 neko opcijo, kot je revolut pri. Ima kdo? Si kake omejitve, kot pri Revolutu? Da ne moreš imeti trajnikov ipd...

Kakšne težave si pa imela z Revolut Pro?

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.494
12.929
113
Malo off..
medtem ko je pri Revolutu tudi v brezplačnem paketu na voljo neomejeno število nakazil SEPA, domača NLB zmanjšuje število le-teh in celo uvaja omejitev brezplačnih trajnikov :)

V Splošnih pogojih bomo pri paketu NLB Aktivni posodobili nabor vključenih storitev:

namesto neomejenega števila plačilnih nalogov v digitalni banki NLB Klik jih bo 5,
namesto neomejenega števila direktnih obremenitev SEPA jih bo 5 in
umaknili SMS-Alarm o uporabi kartice.
ravno videl ja in objavil...v drugi temi. Banda zajedalska.

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.494
12.929
113

od 1.2.2026 dalje bo dodatna lupaža.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.792
8.129
113
Kakšne težave si pa imela z Revolut Pro?

ni možnosti nastavljanja valute - plača se takoj
ni možnosti trajnikov

To je bilo vse super fajn, dokler sem bila normiranka, s tremi, kdaj 4 izdanii računi na mesec. To so bili tudi edini prilivi, potem sem vse prenakazala ns osebni Revolut. Računovadja sem bila sama sebi in računovodstva ni bilo nič.

Zdaj imam navadni s.p., računovodjo, ki je rekla, da se mi bo na položnici poznalo, če se bo mogla rpebijati čez moje Spare in Lidle, naj imam ločen račun. Rabim za pologe gotovine. NLB je bil no brainer, tudi sedaj bo za slednje najbrž še vedno. Zdaj pa rabim posebej račun za plačevanje, da njej izpiske nesem. Načeloma, če dobivam prilive vse na NLB, imam lahko tudi navaden N26 za plačevanje računov, pa ne kršim nobenih pravil, ali...? Trenutno N26 ne uporabljam nič.

NLB pa grem potem nazaj na osovni račun ali osnovni paket, pa živijo...Ker meni so zdaj z novembrom nabili na paket še 3€/mesec, ker ga uporabljam za s.p.

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.560
1.079
113
ni možnosti nastavljanja valute - plača se takoj
ni možnosti trajnikov

To je bilo vse super fajn, dokler sem bila normiranka, s tremi, kdaj 4 izdanii računi na mesec. To so bili tudi edini prilivi, potem sem vse prenakazala ns osebni Revolut. Računovadja sem bila sama sebi in računovodstva ni bilo nič.

Zdaj imam navadni s.p., računovodjo, ki je rekla, da se mi bo na položnici poznalo, če se bo mogla rpebijati čez moje Spare in Lidle, naj imam ločen račun. Rabim za pologe gotovine. NLB je bil no brainer, tudi sedaj bo za slednje najbrž še vedno. Zdaj pa rabim posebej račun za plačevanje, da njej izpiske nesem. Načeloma, če dobivam prilive vse na NLB, imam lahko tudi navaden N26 za plačevanje računov, pa ne kršim nobenih pravil, ali...? Trenutno N26 ne uporabljam nič.

NLB pa grem potem nazaj na osovni račun ali osnovni paket, pa živijo...Ker meni so zdaj z novembrom nabili na paket še 3€/mesec, ker ga uporabljam za s.p.
O.K. To razumem. Jaz imam popoldanski normiran s.p. in razmišljam, da bi zaprl NLB račun. Je sicer nek osnoven, za neke 3 EUR na mesec. Ne plačujem nič iz njega, ker si ves daner nakažem na privarni NLB račun, kjer nimam omejitve pri plačilih.

A drugače si bila z Revolut Pro zadovoljna? Si kaj kupovala iz tega računa, ali si si vse nakazala na provaten Revolut rečun in potem od tam plačevala? Sprašuej, ker sem bral na nekem forumu, da Revolut reži, če iz Revolut Pro plačuješ privatne izdatke čeprav mi ni jasno, od kje bi oni vedeli, kaj je privat in kaj ne.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.792
8.129
113
Ma, naz sem imela revolut business. To je bil normalen TRR, mobilna banka je bila locena od osnovnega. Storitve (razen pologa gotovine) normalne. Potem so pred leti zaceli zaračunavat in sem zaprla. Revolut pro dolgo casa nisem mogla odpreti, ker sme bila ne neki njihovi listi, katerih storitev ne pustijo. Potem se je to sprostilo in sem bila 5min vesela ko avion, dokler nisem porajtala teh omejitev. Sem mislila, da bo isto kot osnovni Revolut. Tak, da sem se potem na koncu odlocila za nlb aktiv kljub 10€ meaecnega nadomestila. Zdaj so mi zaradi s.p.ja to dvignili na 13€, s februarjem pa kot vidim, se nic ne dobim vec za to. Za pologe itak rabim banko pri nas, za prilive potem tudi lahko izkoristim, ker so zastonj. Za odlive oziroma placila racunov bi rabila nekaj drugega in uporabnega. Pa da bo samo za s.p.

Zato sprasujem za N26. Osebnega imam, ampak ima ista pravila kot Revolut - samo za osebno rabo. Potem sem zasledila, da ima tudi poslovni racun tipa Revolut Pro, samo ne vem, kake so omejitve. Da ne bom z dezja pod kap. Bom ob priliki prebrskala, ampak ce kdo iz rokava strese, pa kako izkusnjo poda, pa tudi ne bi bila huda...

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.792
8.129
113
do sedaj cca 5€... sem se polenila. že prej sem morala imeti vsaj osnovni NLB račun (ki je bil pač najcenejši od vseh fizičnih bank v slovenji), ker moram gotovino položit. Na revolut jo težko. Potem je imel program, ki ga moram imeti v službi, samo možnost plačila položnice na slovenski iban. Zdaj so to sicer spremenili, ampak kake stare mame in ateji, ki gredo na pošto položnico plačat in jih bo tam una za šalterjem vprašala, če je prav, da gre nakazilo v Nemčijo, se znajo prestaršiti in hoditi nazaj, da nekaj ni v redu. Prilivi so zastonj. Prenakazilo na Revolut stane kolikor je pač nalog, načeloma pridem kamot z 1/mesec skozi. Torej 5 teh je dovolj. Trajnikov imam tudi kar nekaj, geni mi celo pogojuje nek trajnik (sem že pozabila zakaj, vem da je bila neka frka).

s 1.11. so nabili gor 3€, ker uporabljam za s.p. Še zmeraj daleč najcenejša opcija, ker je (vsaj do 1.2.2026) notri zajeto vse. Točno veš, da so pologi, prilivi, odlivi ipd bistveno drugače obračunani na poslovnih računih. Zdaj pa je razlika 8€ (kar še zmeraj OK) , ampak od 1.2.2026 zna bi konkretnejša. Jaz nimam samo par dogodkov več v vsako smer, kot prej. Letos imam do sedaj izdanih 1399 računov. to moram nekako na banko dobiti - gotovino ali transfer in to bi me povsod drugje kar konkretno stalo. POSa pa nimam, ker imam provizijo na to. vsacga centa za banke mi je močno škoda, glede na to, da ne zaslužim slabo, se večina sprašuje, zakaj se sploh ubadam toliko s tem za par evrov, ker je moj čas bistveno več vreden (tudi po tarifi, ne zgolj na filozofski ravni) in nekje moram tudi sama pri sebi črto potegniti, do kje mislim peljati ta prezir in koliko mi to vzame časa in volje. Žal se vedno pogosteje znajdem v situaciji, ko klejem zaradi teh podražitev kar malo tako iz riti potegnjenih, ker morajo notri prinesti vse izpade zaradi neobank( in imamo začaran krog), ampak nimam kam iti, da ne bi bilo še dražje. Kaj čem pol?

nekako vse, kar je še sprejemljivo, je nek račun, kjer mi ne bi sitnarili, za kako rabo gre pa da je samo za s.p., kjer bi lahko trajnike gor navezala. Svojčas sem imela N26, ampak osebnega in sem kršila njihove pogoje. Zdaj si želim, da bi mogoče že v štartu imela takega, kjer jih ne bi, ker še to se mi manjka, da mi zamrzne račun in rešuje nedoločljivo dolgo, kaj bodo z menoj... horror storyjev je kolikor češ na to temo...

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.363
2.347
113
Ravno to sem želel predlagati, osebni Revolut račun in pač kršiš pogoje. Ker gre samo za odlive niti ne vem kako bodo vedeli.

Bi pa po moje slo banke dražile v vsakem primeru, neo banke gor ali dol. Samo poglej kakšne dobičke in dividende NLB ustvarja. Ne vem ali so že vrnili državno pomoč iz preteklosti.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.792
8.129
113
Osebno revolut imam za zasebne zadeve. Moja primarna banka za tekoče privat zadeve. Zatorej pogledujem po n26, ki ga trenutno ne rabim.

Radi reda... Ce vse poslovne prilive dobivam na NLB še naprej, z N26 (ali revolut ali podobno) pa placujem racune za s.p. - ali moram ta racun prijaviti FURSU ali ne?

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.363
2.347
113
Prijaviti moraš vse. Verjetno pa sprašuješ ali mora imeti kljukico za poslovno rabo, tu pa IMO ne rabi. Ker račune za sp lahko plačuješ tudi iz privat računa (jaz jih, nimam računovodje hehe) in je brez veze, da je javen na ajpesu, če ni poslovnih prilvov.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.792
8.129
113
To ja... osebni n26 imam itak že leta prijavljen, mislila sem prijavljen za poslovno rabo...

Sem razmišljala in se je meni tudi zdelo, da ni treba. Edino banka bi mi lahko zatezila, če bi na nek način zaznala, ceprav ne vem, kako... No do februarja je še nekaj časa, da se pozanimam...