Revolut bančni račun

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.578
1.095
113
Revolut uporabljam vsak dan že od leta 2018. Začel sem s paketom Standard, nato prešel na Metal in takoj, ko je bil predstavljen, nadgradil na Ultra. Revolut uporabljam praktično za vse: prejemanje plače, vsakodnevne nakupe, dolgoročno investiranje v ETF-je itd. Na splošno sem s storitvijo zelo zadovoljen.

Kljub temu pa me motita dve stvari.

Prva: paket Ultra stane enako v vseh državah, čeprav ima v nekaterih državah očitno manj funkcionalnosti kot v drugih (kreditne kartice, povezani računi itd.). Na to sicer nimam vpliva, a se mi vseeno ne zdi povsem korektno.

Druga (in bolj moteča): če nekomu podarim naročnino Ultra, je ta približno 20 % cenejša, kot če si naročnino podaljšam sam. Kot dolgoletni in zvest uporabnik Ultra paketa torej ob podaljšanju plačam polno ceno, medtem ko ob nakupu popolnoma istega paketa kot darilo dobim občuten popust.

Torej – je res najbolj smiselno, da denar nakažem prijatelju (ali ženi), on pa mi nato podari naročnino Ultra za eno leto? Zdi se absurdno, da je to sploh potrebno, a če Revolut ne nagrajuje lojalnosti, zakaj tega ne bi naredil?

Je kdo to že dejansko naredil? Kakšne izkušnje?