Revolut bančni račun

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.230
1.497
113
Mene bi tudi pri tako majhnih zneskih. Revolut me je sicer 1x preverjal glede izvora denarja ampak je bila suma transakcij v letu precej višja in tudi sam postopek bolj zapleten.

Sem pa ukinil račun pri Sparkasse kjer so me preverjali za 200€ nakazilo. Tako da povsod imaš lahko probleme.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.777
6.452
113
Vprasajo, ker morejo. So drugi outsourcali tole prijetno opravilo bankam, da se s tem hecajo. Iz dolgčasa sigurno ne delajo tega in jim je prav gotovo odveč se pregovarjati z uporabniki, zakaj, od kje ipd?

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.230
1.497
113
Mah daj no, regulator zahteva, da se vtikajo v transakcije za 20€? Na drugi strani grejo pa milijoni mimo. Pesek v oči.

Plus tega lahko ne bi težili, če vidijo da prenašaš lastna sredstva med lastnimi računi. Menda je izvor sredstev že preverila matična banka, ne pa da bo sedaj vsaka zase v verigi. Sledljivost je itak 100%.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.557
2.607
113
še v SLO - ampak komaj
In tistih “20,- EUR” je pač tisti del, ki je presegel neki parameter v “logiki” (vsota zneskov v X času iz istega računa, če vsota nad … - pač kot primer).

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.230
1.497
113
Med lastnimi računi ne morem prati denarja, ker so vsi prijavljeni in na vseh vidijo od kje je prišel denar in kam je šel. Saj nisem nakazoval v neke davčne oaze s katerimi naš furs nima sporazuma.

"20 EUR" ni bila kaplja čez rob ampak edini primer. Ti bom kar podal razlago, ki sem jo dobil (ni bil Revolut):
Glede na veljavno zakonodajo (ZPPDFT-1), mora banka preverjati poslovanje na računih in dobro poznati poslovanje svojih strank, kamor spada tudi preverjanje transakcij (neodvisno od zneska ali vira). Banka se pri tem sklicuje na 16.,49. ter 50. člen ZPPDFT – 1.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
Ampak Revolut in litvijski regulator ne vesta da imaš prijavljene vse račune v Sloveniji in katere račune imaš v lasti

Kako ne moreš prati. Dobiš denar na slovensko banko A. Ta denar pošlješ sebi na nemško banko. Iz nemške banke pošlješ denar litvijski banki na svoj račun. Iz litvijske banke nakažeš na slovensko banko B, ki ga imaš ti v lasti. Nato pa ti ta denar iz slovenske banke pošlješ tretji osebi. Furs nima povezave med tem denarjem, ker iz EU dobi samo stanje na računu in ne transakcij.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.230
1.497
113
Banka A preveri izvor denarja in od tam naprej lahko menda s svojimi sredstvi počnem kar želim. Kaj bi bilo drugače, če bi iz banke A takoj nakazal tretji osebi.

Tako pa so tudi slo banke med sabo ene bolj (Unicredit) ene manj tečne. Pa vejo, da če sredstva pridejo iz druge slo banke iz računa istega komitenta je ta TRR avtomatsko prijavljen in furs vidi vse transakcije.
Kar se pa tujine tiče pa ne biti preveč sigurni. Res da transakcij ni v avtomatski izmenjavi, jih pa lahko furs pridobi, če te vzame pod drobnogled.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.230
1.497
113
Sedaj pa že mešava hruške in češnje. Rusija sploh ni v SEPA območju.

In to so bile generalne sankcije ne individualni pregledi o čemer se tu pogovarjamo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.777
6.452
113
Se pravi, savings account deluje na enak nacin, kot ce bi sklad kupil? Revolut je pa samo posrednik? In denar ne pade pod "zavarovanje" tistih 100k€ ECBja ali koga ze?

Tole bi pa tudi jaz rada vedela, preden se odlocim koliko in ce sploh. Pol raje placujem nek osnovni paket na slovenski banki, pa vzamem kako akcijo za 3% na depozit.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.213
1.712
113
40
Torej, Revolut očitno tale denar posreduje dalje v sklade denarnega trga (money market funds)...nizko rizična zadeva, a čisto enačit z depozitom pa je tudi ne gre.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.230
1.497
113
Jaz sem vedno mislil, da dajo obresti na denar v vaultu. Ali sedaj za EU to deluje drugače? Ker denar v vaultu že imam in je po moje isto zaščiten do 100k€.

Ali me njihov marketing hebe in Savings Vault nima veze s trenutnim Vaultom?

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.038
3.555
113
41
Lj
Jaz sem vedno mislil, da dajo obresti na denar v vaultu. Ali sedaj za EU to deluje drugače? Ker denar v vaultu že imam in je po moje isto zaščiten do 100k€.

Ali me njihov marketing hebe in Savings Vault nima veze s trenutnim Vaultom?

Savings Vault ni nikjer omenjen če izbereš Slovenijo:

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.418
957
113
Jaz inam Metal paket in sem razmisljal, da bi sel na Ultra. Pa sem se premislil. Ce pogledate druge drzave, predvsem UK vidis, da imajo ostali bistveno vec v paketu za isto denar, kot ga placujemo mi.

Vem ja, smo majhen trg. Ampak potem bi bilo fer, da je tudi mesecni fee temu prilagojen.

Drugo pa je jezik. Ne poznam sicer zakonodaje, ampak mi je nenavadno, da regulator dovoli (ker menda, kot pravijo nekateri se vtikajo ze v 20€ transakcije). Namrec niso vsi dobro v anglescini in bo slej kot prej nekdo nekaj kliknil, kar ni vedel, znal, ipd.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Če nekaj ne veš, znaš ali ne razumeš, obstajajo dokaj dobri spletni prevajalniki, kjer lahko preveriš preden klikneš.
Sem pa dobil mail od Revoluta, kjer me vabijo k vpisu za eksperimente.Ali se je že kdo prijavil in kaj vsebujejo ti eksperimenti?