Revolut bančni račun

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.777
6.452
113
Hmmm... kolikor mi gre Revolut na živce, tole je kar fajn... zdaj moram samo še počakati, da uvedejo v SLO in koliko bodo pripisali posameznemu paketu.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Ne da se mi brat, samo kaj bo tole še zmeraj zavarovano do 100k?

Tale revolut je mal tricky, vsak predalček je v drugi shemi. Potem se pa znajdi.... če bo vse okey, bom n26 spraznil. Sedaj imam nekako porazdeljno med računi....

Če ti za delnice ne garantirajo...da jih res imaš. Potem se mogoče še kaj drugega dobi.

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.418
957
113
Imas garancijo 100K EUR. Je pa res, da ce do cesa pride je malo bol zamudna komunikacija, ker nimajo fizicnih poslovalnic.

Po drugi strani do pa banke regulirane in tezko pride do problemov. Revolut bi namrec tezko dajal tajkunske kredite.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.390
1.389
113
Imas garancijo, samo v Litvi. Zdaj ce smo pesimisticni bi clovek rekel kdo ve kaj se zgodi z vlogami tujih drzavljanov v primeru, da pride do bancnega zloma. Bo Litva dala denar ali ne? Bo potrebno toziti in keje bos vlozil tozbo, ipd.?
Hudic je v drobnem tisku po moje. Saj je vse cool dokler ni problemov, ko pa bodo se pa ukvarjas z nekom dalec, dalec.
Meni je za prihranke se zmeraj edina opcija banka v SLO. Mogoce tudi zato, ker bancni sistem iz preteklosti poznam malo bolj od blizu...

• Haha
Reactions: Marburg

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.230
1.497
113
Sepa območje ne sme diskreditirati na podlagi državljanstva stranke banke. Garancijo itak da EU.

Drugače pa Revolut v določenih državah že ponuja lokalne IBANe.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
100k je garancija EU. Banka Slovenije in Bank of Lithuania je itak samo podružnica ECBja.

Pa še to ker je Revolut postala sistemska banka jo več ne kontrolira Bank of Lithuania ampak direktno ECB.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Jaz sem na hitro prebral.... da moraš v poseben oddelek denar prenest, da boš obresti dobival.

In zaradi tega sem spraševal ali velja še zmeraj 100k€ ali bo kaj drugega. To na navadnem računu je samoumevno. (čene imamo mad max situacijo

Na investicijskem računu, je samo 20k se mi zdi..... itd itd...

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.230
1.497
113
Vprašanje kako je to tehnično rešeno. Saj tudi banka depozit potem lahko prenese zunanjim izvajalcem ampak garancija je pa še vedno bančna. Bomo videli kako zgleda ta savings account.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Sem vedu, da bo kaka finta.... se zato sem vprašal.

To postaja skos večje sranje, služil bi.... tveganje dajo pa na tebe.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
Tudi zavarovanja, delnice gre preko drugih ponudnikov. To je čisto enaka zadeva. Revolut samo ponuja vse možnosti na enem mestu.

Kjer Revolut ponuja kredite so še zelo zadržani. Pri depozitih pa Revolut pobere vse obresti, uporabnik ne dobi nič.

Savings pa dela na način, da denar uporabnika prenese na drugega ponudnika/banko. Uporabnik dobi ugodne obresti, Revolut pa pobere del obresti. Win win situacija za oba.

In zato Revolut dela z dobičkom.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
Drugače mi je danes Revolut zablokiral plačilo 25 EUR mami na NLB za eno darilo.

Kontaktiral so me preko chata, napisal zakaj prenašam, po 30 minutah so mi odblokirali plačilo in zaključili chat.

Nobenih problemov.

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.418
957
113
Drugače mi je danes Revolut zablokiral plačilo 25 EUR mami na NLB za eno darilo.

Kontaktiral so me preko chata, napisal zakaj prenašam, po 30 minutah so mi odblokirali plačilo in zaključili chat.

Nobenih problemov.
Meni se je to zgodilo, ko sem si na Revolut nakazal 100€ iz NLB. Pa me je full zmotilo. Ker iz istega racuna ze 5 let nakazujem denar na Revolut. Toliko o tem, da bi bil lahko Revolut moj primarni racun.