Revolut bančni račun

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.646
1.035
113
Jah, ko jih bo dost strank odpikalo se jim bo mogoce kje kaj premaknilo in zakolcalo. Do takrat pa ne hebejo nic in furajo svoje.

• Všeč mi je
Reactions: BuDi

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.903
258
83
Slovenija
:) hočem reči, fintech firme lepo kažejo bankam kako je potrebno optimizirati delo s strankami. Če bi bil npr. v NLB, bi imel enega zaposlenega samo za to da bi štrcal po Revolut aplikaciji in prenašal logiko preprostosti.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.482
3.886
113
Ljubljana
hmpg.net
"Da poveš za kaj račun uporabljaš in podobna vprašanja, ki jih ECB zahteva od evropskih bank, da povprašajo svoje komitente."

a lahko citat zakona, kjer ECB zahteva?

"Veljavni Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (ZPPDFT-2) finančnim inštitucijam v 54. členu nalaga redno posodabljanje strankinih podatkov in dokumentacije, vključno s podatki o veljavnem osebnem dokumentu."

ZPPDFT-2 je slovenska zakonodaja, spraševal sem kje ECB to zahteva (recimo, da se osebno oglasiš ali da je potrebna ponovna identifikacija po določenem času)?

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
Osebno, da se moraš oglasiti nikjer ne piše. NLB finta.

Reindefikacija pa ne vem kje piše, ampak so vprašanja za reindefikacijo Revolut/NLB enaka.

Imaš pa tudi primere kjer sam regulator zahteva od določene banke posebno/dodatno reindefikacijo. Naprimer litvijski regulator je od Revoluta in Curva ob brexitu zahteval, da naredijo reindefikacijo zaradi premika uporabnikov iz UK v Litvo.

Po mojem kar se ECB spomne. Potem pa to dirigira naprej Banka Slovenije, Bank of Lithuania, ...

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.903
258
83
Slovenija
Saj to mene osebno moti. Slo banke raje naprtijo logistiko komitentom, kot pa, da bi uredile hitro in preprosto identifikacijo/spremembo podatkov. Pač potomci avstroogrske birokracije.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
:) hočem reči, fintech firme lepo kažejo bankam kako je potrebno optimizirati delo s strankami. Če bi bil npr. v NLB, bi imel enega zaposlenega samo za to da bi štrcal po Revolut aplikaciji in prenašal logiko preprostosti.
Sej novi NLB Klik naj bi bila kopija Revoluta/N26. No verzija izpred 2-4 let teh aplikacij natančno. :evil:

Revolut ima v beti že verzijo 9, ki prinaša widgete na prvi strani in verjetno kasneje še dodatne bonbončke. Takrat je bila verzija se mi zdi na Revolutu 4 ali 5 ko sem slišal da kopirajo Revolut/N26 za novi NLB Klik.

• Všeč mi je
Reactions: Vojnik in Najbolji

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
Revolut ima to srečo, da je prisoten na vseh kontinentih. In dobre zadeve konkurentov izven Evrope prenesejo v Evropo.

Razvijajo 20-40 produktov, ampak le nekaj jih izdajo v produkcijo. Pač za nekatere produkte kasneje ugotovijo da niso smiselni kot so se najprej zamislili in jih ukinejo.

In to je po mojem zmagovalna miselnost. Ampak Revolut si lahko to privošči. Naše banke ne

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.646
1.035
113
Ne vem ce je to sreca. Dobri so, znajo, delajo. Drgac skori bit ne more. Pa ceprav so deep down kind of ruski :evil:

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
Ruski, tadrugi je iz Ukrajine :)

Je pa zanimiv, da večina fintechov uspe z vzhodnimi ustanovitelji. Bunq naprimer je lastnik se mi zdi Iranec. Pa še kakšen se bi našel. Se mi zdi, da tudi Vivid paše zraven.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.646
1.035
113
Ja, vsako leto bolj to opazam. Zahod je ocitno ze uspesno zdegeneriran, razvajen, len, zatupljen, influenciran oz. ze malo zavozen ... niti ne vem kako bi rekel. Sej tega ne resno jemat k dejansko pisem kar mislim ampak je nekaj na tem.

kokica2000

Pripravnik
20. mar 2011
135
24
18
NLB zahteva, da se osebno oglasiš tam.

Da poveš za kaj račun uporabljaš in podobna vprašanja, ki jih ECB zahteva od evropskih bank, da povprašajo svoje komitente.
NLB že dolgo ne zahteva, da se osebno oglasiš pri njih. Na voljo je cel kup načinov (https://www.nlb.si/poti-do-banke), med drugim video klic in, kot je nekdo sarkastično omenil, tudi svetovalec pride k tebi na dom, ja.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.453
345
83
34
Nimam Revoluta, moram pa enemu nakazati nek drobiž. Imam app od Intese, posredoval mi je IBAN in BIC. Kako to sprovedem?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.304
10.607
113
v appu od intense?

drugače pa revolut daš dol, par dni pa si boš prek revoluta nakazal :evil:

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.403
485
83
::1/128
Dojel naknadno, da je Revolut tema in da vrjetno hočeš nakazat na revolut, tako da flik odpade, ampak kar se nakazila tiče, je še vedno isto.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.398
3.715
113
NLB že dolgo ne zahteva, da se osebno oglasiš pri njih. Na voljo je cel kup načinov (https://www.nlb.si/poti-do-banke), med drugim video klic in, kot je nekdo sarkastično omenil, tudi svetovalec pride k tebi na dom, ja.
Ne vem kdo si in zakaj nabijaš neresnice ampak partnerka je nekaj mesecev nazaj (novembra 2022) hotela pokazat NLB novo osebno prek video klica. Prijazni svetovalec jo je usmeril na fizično matično poslovalnico. :cheer:
Ki jo ima zaradi selitve čisto predaleč, premestitev komitenta na drugo poslovalnico pa ni možna. :cheer: Šele na matični poslovalnici so ji povedali, da bi osebno pa res lahko pokazala na katerikoli. :cheer:

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.418
957
113
Ne vem kdo si in zakaj nabijaš neresnice ampak partnerka je nekaj mesecev nazaj (novembra 2022) hotela pokazat NLB novo osebno prek video klica. Prijazni svetovalec jo je usmeril na fizično matično poslovalnico. :cheer:
Ki jo ima zaradi selitve čisto predaleč, premestitev komitenta na drugo poslovalnico pa ni možna. :cheer: Šele na matični poslovalnici so ji povedali, da bi osebno pa res lahko pokazala na katerikoli. :cheer:
Jaz sem to brez tezav naredil preko video klica.