Revolut bančni račun

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
100.000 eur je denar zavarovan na navadnem/varčevalnem računu. Na varčevalnem je dobro, ker ni povezana s debetno kartico.

Na trgovalnem računu pa je zavarovan znesek v 22.000 € kar imaš na računu in nimaš v delnicah.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.852
-8.614
113
Že dolgo je Visa veliki zmagovalec.

Pri nas je v večini Mastercard.
Drugače je tole na linku popolnoma faljeno. Mapa je narejena na podlagi iskanj v googlu, ne glede na dejansko uporabo.

Sicer pa samo poglej komentarje.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
Večina ponudnikov vzhodnih držav (Avstralija in okrog) podpira samo Viso. Mastercard je redkost.

Tudi v ZDA, ker prodajalci ponujajo samo VIsa ali Mastercard POS terminal je Visa pred Mastercardom. V Evropi pa je bil vedno Mastercard zaradi kartic Maestro.

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.373
247
63
Jest5 ima popolnoma prav. Praksa je čisto druga. Pustimo zahodne države, drugje me je MC od KBM, ko je še bil, večkrat rešil.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
Samo za primer, jaz na Revolutu imam

Virtualne:
- 1x Visa za zaupanja (rekurzivne) vredne (Google, PayPal) transakcije (modra kartica)
- 1x MC za zaupanja (rekurzivne) vredne (Google, PayPal) transakcije (modra kartica)
- 1x Visa za srednje za manj znane transakcije (rumena kartica)
- 1x MC za srednje za manj znane transakcije (rumena kartica)
- 1x Visa za nezaupljive transakcije oziroma če disposable kartica ne gre (kartica je vedno zamrznjena) (rdeča kartica)
- 1x MC za nezaupljive transakcije oziroma če disposable kartica ne gre (kartica je vedno zamrznjena) (rdeča kartica)
- 1x disposable kartica
- 1x hrvaška Visa za Google Pay, ko še ni bil na voljo v SLO (zelena kartica)

Fizične:
- 1x Visa
- 1x MC

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.373
247
63
Nekaj takega bi tudi jaz rad imel. Kako si prišel do dveh fizičnih, kar je zame najpomembnejše? Ker sem skušal naročiti MC pa dobim zopet Viso.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
Kartice Visa/MC se čez obdobje menjavajo. Na vsake toliko časa gledaš pod rubriko "Add cards" in takrat ko se tip kartice zamenja naročiš drug tip.

Za malo več denarja se da dobiti tudi direktno MC (Limited edition - Chromatic)
Screenshot_20230319-113511.png

• Všeč mi je
Reactions: Mr_NO

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.646
1.035
113
Svetidej: med vikendom sem rezerviral prvomajsko potovanje in najel avto. Prvo placal z Revolut kartico, za drugo pa Revolut niti N26 ne potegneta (sta debetni) in sem avto moral placat s 'pravo' kreditno. Uporabil sem svoj MC (Lon) in je slo skozi, sem pa malo prej dobil mail, da zal transkacija ni uspela in da naj vnesem drugo kartico. Sumim, da je problem v tem, te kartice ze 2 leti nisem uporabljal in se je gotovo kaj spremenilo glede avtorizacije (Rekono je po moje minimum) in da je tu problem. Imata N26 ali Revolut 'pravo' kreditno za nas? Magari placljivo... Za tistih 1 - 2x / leto bi mi veliko bolj prav prislo, kot to zdaj (alergik na Rekono).

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.373
247
63
Bunq morda?

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.820
2.058
113
Lani avgusta sem najel avto pri Sixt v Miamiju. Agent je rekel, da za depozit ne more ponucati Revolut kartice, za plačilo samega najema pa lahko. Pred enim mesecem v isti poslovalnici z isto kartico pri drugem agentu brez problema blokira depozit na isti kartici. Tako, da je možno.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.646
1.035
113
Mr_NO : morda, naslednjic. Ce se bo Revolut kej kmal podvizal potem najraj pr njih. K teh sms verifikacij mam res poln kufr.

VanZ : pr men podobno, vzel komplet prek Wizzair-a in avio karto Revolut bp, za avto pa no-go. Sej mislm da bo zdej ok, sm dubu ze voucher in ostalo za prevzem avta. Naredu pa nc kokr poklical na Lon in se zjadal, potem pa se enkrat vnesu isto kartico. Bomo vidl. Ce ne bo druge bom na sluzbeno, sam mi je mal blesavo.

SvetIdej : Aha, pol zgleda da bo kmal tud za nas, rajo.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
Za kredite Revolu še nima licence za Slovenijo. Trenutno ima poleg naštetih zgoraj še za Francijo, Nemčijo in Španijo. Za Slovenijo po mojem ne bi računal letos oziroma bomo verjetno dobili med zadnjimi v EU.

Če bo kakšna recesija se lahko hitro zamakne še bolj v prihodnost. Kar se kreditov tiče je Revolut zelo previden.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.646
1.035
113
Jasno. Ce bo bo, drugace pac ne. 99,99% mi trenutna debetna odgovarja. Sam ce ne morem placat pa ni druge kot vzet kreditno. Online rent avta je edini razlog zakaj sem sploh vzel kreditno. Rental avto in je nikoli vec uporabil. Do sedaj... Plastike, da se drek dela...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Včasih so zadeve prav hecne. Z Revolutom sem poskusil plačati Bookingu preko PayPala. V sekundi sem dobil odziv od Bookinga, češ da na računu nimam dovolj denarja. Kar je bila seveda traparija. Pogledam na PayPal, čaka na izvedbo, pogledam Revolut, vse OK. Potem sem plačal z debetno MC, pa je šlo normalno skozi.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
Če vas zanima kakšna je ponudba kreditne kartice v državah, kjer je Revolut že izdal kreditne: