Revolut bančni račun

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.419
958
113
Sem povezal z Unicredit. V Revolutu vidim samo prilive na UniCredit, pa odlivov. To morajo še urediti. Sem si tudi probal nakazat denar. Napiše, da to traja od 2 - 3 delovne dneve. Znesek je sedaj na Unicredit označen kot zadržan, ga pa še ni na Revolutu.

• Všeč mi je
Reactions: Dale

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
Sem povezal z Unicredit. V Revolutu vidim samo prilive na UniCredit, pa odlivov. To morajo še urediti. Sem si tudi probal nakazat denar. Napiše, da to traja od 2 - 3 delovne dneve. Znesek je sedaj na Unicredit označen kot zadržan, ga pa še ni na Revolutu.
Odvisno je tudi koliko globoko je narejena integracija na API.

Za prenos denarja predvidevam, da ti je naredil normalno SEPA-o. Če bi Unicredit ponujal SEPA Instant Payments bi verjetno šlo v sekundah. Seveda predvidevam. Me zanima če je normalna SEPA ali tudi zaračuna Unicreditovo provizijo.

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.419
958
113
Odvisno je tudi koliko globoko je narejena integracija na API.

Za prenos denarja predvidevam, da ti je naredil normalno SEPA-o. Če bi Unicredit ponujal SEPA Instant Payments bi verjetno šlo v sekundah. Seveda predvidevam. Me zanima če je normalna SEPA ali tudi zaračuna Unicreditovo provizijo.
Ko sem potrdil povezavo z UniCredit je že pisalo, da so neki errorki. Zato verjetno ne kaže odlivov iz računa. Danes sem sicer že dobil denar, torej dejansko v nekaj urah.

UniCredit mi je zaračunal strošek nakazila.

S tem, mi v Revolutu sedaj ne kaže pravega stanja na UniCredit računu. Še vedno kaže stanke od včeraj, se pravi, da ni razknjižilo.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
Banke imajo API-je narejene že 2 leti. Vendar sedaj se bodo ti API-ja sploh začeli uporabljati. Tako, da bo treba s strani bank par popravkov narediti :)

Na Revolutu povezave z bankami deluje že 2 leti. Tako, da ima Revolut načeloma spimpano. Lahko je sicer kaj še na relaciji Revolut - Yapily, ker prvič slišim da Revolut uporablja Yapily. Revolut je do sedaj uporabljal samo TrueLayer. Pa Tink je bil napovedan pred mesecem dni.

Nazadnje urejeno:

kokica2000

Pripravnik
20. mar 2011
135
24
18
Veliko vprašanje. Ko so uvedli dvige (prenos na zunanje denarnice) za Bitcoin, smo Slovenci izviseli kljub temu, da Revolut ima licenco za izvajanje kripto storitev, ki velja za celotno EU. Glede na tale članek naj bi bila storitev zaenkrat na voljo samo v UK.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
Revolut je dobil kripto EU licenco avgusta, vendar jo je še ne uporablja. Še vedno se kripto izvaja preko britanske Revolut Ltd. Zato so EU uporabniki izviseli pri prenosu na zunanje denarnice. UK licenco pa je dobil šele pred kratkim. Kot kaže bo UK kripto licenco aktiviral s 1.11.

Zagotovo bo prenos na zunanje denarnice možen, ko bo Revolut prenesel kripto uporabnike iz UK v Ciper.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
Vse storitve se bodo gradile na Revolut kripto tokenu. Pač cashback in te stvari. Podobno kot BNB pri Binance-u.

Lahko pa nekaj časa traja, da Revolut vzpostavi kripto EU licenco na Cipru.

Naprimer trading licenco so dobili v Litvi konec prejšnjega leta. Prenos uporabnikov naj bi se zgodil šele konec tega leta.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
Na kitajskem z WeChat aplikacijo imaš vse. od pogovorov, klicev (npr Viber), plačevanja (npr Amazon, Booking, ...), novic, itd. Načeloma ne rabiš nobene druge aplikacije, pač SuperApp.

Še sem prav razumel je v razvijanju čez 15 novih modulov na Revolut aplikaciji.

Nazadnje urejeno:

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.231
1.498
113
Plutus je emoney, virtualni IBAN. Ne prijavljaš na furs.

Furs tudi ni neka zbirka kompetentnih ljudi. Včasih ti po telefonu trije svetovalci povejo 3 različne stvari. Če se pa malce razjeziš, ti pa povejo, da oni niso svetovalna služba :D