Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Resno premisljam,da bi se preselil v Munchen in tam odpret restavracijo ali kavarno,ima kdo podobno izkusnjo ali pozna koga,ki se je lotil tega....
Priosim za konkretne informacije razna alter nabijanja me ne zanimajo
Urediti bos moral cel kup formalnosti: (http://www.muenchen.de/dienstleistungsfinder/muenchen/10164604/)
prijaviti moras obrt in dobiti dovoljenje za to obrt in za tocenje alkoholnih pijac. in se cel kup drugih potrdil... ampak na Gewerbeamtu oz Bezirksinspektion (razlicni za razlicne dele mesta) ti bodo povedali kaj vse rabil.
Vprasanje:
kaksno hrano si mislil nuditi in v katerem cenovnem rangu?
Iskreno povem da je projekt,oz ideja za prihodnost,ideja je o tipicni istrski kuhinji (tartufi,dovjacina,riba itd).
Cenovni rang srednje visok,glupo se mi zdi ne iskoristit to v takem mestu.
Razni cevapi ali street food odpade....
V Munchnu bo naša ali hrvaška "istrska kuhinja" dišala bolj po "italijanski". Srednje visokega ranga je npr. Roman's (moj Lieblings-Italiener) ( http://ristorante-romans.de/kueche-&-speisekarte/ )
Sestavin (divjačine in tartufov) boš tu dobil dovolj - ravno v soboto sem jih gledal na tržnici (torej jih imajo tudi veletržnice). Za (morske) ribe boš pa moral imeti svojege rednega dobavitelja. Munchen je namrec 6-7 ur od najblizjega morja in je izbira bolj žalostna oz. cene pretirane.
Je pa tu kultura taka, da ljudje hodijo precej ven jest in tvoj cilj bi morali biti domacini in ne turisti. Zelo bogati (ruski in arabski) turisti hodijo jest v MIchelinova zvezdice, revni turisti pa v "tipicno bavarske = svinjske krace" brauhauser.
Po napisanem predvidevam da zivis v Munchenu.
Imam bratranca ki zivi v Arabellapark,pa sem z njim malo ogledoval okolje.
Vsekakor mika me prvi ring,nekaj zanimivega sem videl v blizini Rotkreutz platza....
Hvala za info
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.