(tole opisuje vse, kar bom zdaj opisal v nekaj besedah ... lahko bi le s simbolom, pomeni enako)
Resničnostni šov postaja "resničnostni" v pravem pomenu besede. Odraža stanje, kakršno imamo v naši podalpski državici: nevoščljivost, naduvanost, prepotentnost in na koncu mišljenje, da naj sosedu čimprej krava "crkne", vse to pa podkrepljeno z miselnostjo "vsi so neumni, samo jaz vse najbolje znam in vem". Zakaj?
Klemen je že vsem velikokrat jasno in glasno nakazal, zakaj je prišel na kmetijo (v oddajo Kmetija). Z enim jasnim, preprostim ciljem. Zaradi denarja. Ostali tega ne trdijo in kvečjemu še celo zanikajo, a ko so poraženi, bi ostale udeležence zbrisali iz seznama , so z njimi skregani, jim grozijo, jih podcenjujejo itd. Skratka, za Klemena ne najdejo dobre besede. Ker pač ima delovne navade, ne pije, ne kadi, se ne vmešava v probleme ostalih, ima več znanja kot ostali pa še kaj bi se našlo. Skratka, zelo netipičen pripadnik naše skupnosti.
Ravno ko sem včeraj preklopil na POP, v tem trenutku se na ekranu pojavi moja tesna "prijateljica" Adrijana. Ma, ko sem že mislil, da mi te gmote neokusnega obnašanja in skrajno neuravnovešenega razmišljanja ne bo več treba gladati, hop, se mi že izpolni nepričakovana "želja" (verjetno vpliv Miklavža
).
Tako, da se ta šov spreminja v sicer zelo dinamično oddajo, a kaj, ko še ustvarjalci ne vedo, kako se bo zaključil. Morda doživimo tudi kakšen nov izpad, ki ga Slovenci v tovrstnih oddajah nismo vajeni? Do zdaj tečejo dogodki v tej smeri zelo gladko
Noker