Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ravno sem gledal oglasnik, ponudba je ogromna (vsaj za LJ). Ampak cene pa kar rastejo, čeprav vidim stanovanja, ki se mi zdi, da so se prodajala že vsaj pol leta nazaj, pa še to dokaj ugodno glede na splošno povprečje cen. Ne vem, kdo bo vse to kupil?
Kdo bo to kupil?
Ne morem si kaj, da vam ne napišem resnične zgodbe o ruskem tajkunu (ki ni edini v svetu, niti edini v Evropi, niti edini, ki je kupil hišo v Dubrovniku).
Pride Rus v Dubrovnik in se zapiči v neko meščansko hišo z nekaj zemlje. Stara dubrovniška družina, kapetani, od 15. stoletja v svoji hiši. Rus pa hoče imeti natančno tisto hišo z natančno tistim razgledom.
Prva njegova ponudba je bila 500.000 evrov. Ne prodajo. Miljon evrov, ne prodajo. In tako do 5 miljonov evrov. Sklenejo kupčijo. Rus pa reče: ne mislim vas čakati in gledati, da se mi boste "izseljevali" mesec, ali dva. Dam še 500.000 evrov, če mi greste ven v tednu dni. Pojdite v hotel, ali si nekje najamite šotor za bivanje.
In stara dubrovniška familija skloni glave in odpujsa/se izseli za 5 miljonov petsto tisoč evrov.
Zgodba je resnična. Stara je kakšne dve leti. Objavljena je bila v Financah in na radiu Slovenija.
P.S.
Rus je denar skeširal.
Nauk zgodbe? Primer je res ekstremen, vendar tudi nekateri Slovenci zaslužijo toliko, da jim je dati 100.000 ali 200.000 evrov VEČ za stanovanje nepomembno. Seveda pa so izjemno zahtevni glede lokacije...
Šišenski dvori? Investitorji zahebali stvar!
Že lokacija ni nič posebnega, oni pa tržnim stanovanjem dodajo socialna... Kdo, vas lepo prosim, bo kupil tam tržno stanovanje, za sosede pa bo imel smetarje in snažilke... Elita že ne!