Hehe, jaz sem svoje čase delal še 150km po tistem, ko mi je doseg padel na 0km.Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Jaz postanem živčen, ko se mi na dizlu pojavi znak za manj kot 100km dosega.
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Hehe, jaz sem svoje čase delal še 150km po tistem, ko mi je doseg padel na 0km.Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Jaz postanem živčen, ko se mi na dizlu pojavi znak za manj kot 100km dosega.
No, kakorkoli elektro avto itak ni za vsakega. Pač moraš pogledat kakšne vožnje imaš, škoda pa, da ni McGyver dobil nafilan nadomestni avto, bi bila izkušnja z elektro vozilom takoj bistveno drugačna. Jaz bi tukaj prodajalca za jajca obesil, če bi bil njegov šef.
Kakorkoli darjan: hm, torej če te prav razumem, bi se moral elektro avtu jaz prilagajat in iskati ''početje za zabijanje časa'', da se mi nafila. Hm. Če bi to moral delat, ga raje na mestu polijem z bencinom (kaj čem, elektrika pač ne gori
Pa upam da je ta % realen. Da ni tako kot pri mobitelih ko je enkrat skurjena baterija in na zacetku se nekaj casa drzi, potem pa ko pride na 10,20 al pa celo 30% pa samo.mrkne..... Zna biti zanimivo kaj takega pri teh avtih.Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Hm, no ja, saj točnega % res ne rabiš, ampak neka skala pa skoraj mora biti, ali niti tega nimajo?
Citat:
Uporabnik urosvrunc pravi:
Samo zanima me, kakšna je poanta električnega avta, če te pride najem baterije za 7500km/letno 828 eura, kar je bistveno dražje kot bi se vozil z dizlom in tudi z bencinarjem....mogoče, da iščeš čez dan polnilnice po sloveniji
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pa upam da je ta % realen. Da ni tako kot pri mobitelih ko je enkrat skurjena baterija in na zacetku se nekaj casa drzi, potem pa ko pride na 10,20 al pa celo 30% pa samo.mrkne..... Zna biti zanimivo kaj takega pri teh avtih.Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Hm, no ja, saj točnega % res ne rabiš, ampak neka skala pa skoraj mora biti, ali niti tega nimajo?
Citat:
Uporabnik urosvrunc pravi:
Samo zanima me, kakšna je poanta električnega avta, če te pride najem baterije za 7500km/letno 828 eura, kar je bistveno dražje kot bi se vozil z dizlom in tudi z bencinarjem....mogoče, da iščeš čez dan polnilnice po sloveniji
Ni treba pojasnil. Servis oz. odgovorna oseba je zajeb... na polno (sodeč po tvojem pisanju dvakrat). S tem ti je takoj privoščil mrzlico dosega in to popolnoma brez potrebe.Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Najprej, da pojasnim: za ZOEja sem se dogovoril pred 10 dnevi po telefonu, danes zjutraj so mi hoteli dat Megane-a pa sem rekel kaj pa ZOE? So rekli, da verjetno ne bo šlo, pa da je treba šefa vprašat, no in šef je odobril. Da je več kot pol prazna baterija sem vedel in ga vseeno prevzel, saj sem šel v službo in ga tam lahko filam - žal bolj počasi.
Če bi imel polno baterijo bi pa šel verjetno na malo daljši izlet, kar pa vseeno nebi spremenilo dejstva, da v zimskih pogojih po prevoženih 20 km, pade kapaciteta baterije oz. domet za 30km.
Verjetno bi se nov ZOE s 400 km teoretičnega dometa bolje izkazal, ampak glede na moje vožnje in rang avta, ki ga sedaj vozim, porabo in njegovo vrednost, ni nobene logične matematike, da bi šel v menjavo.