Renault 1.5 dCi / 1.9 dCi

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Da. Pa kartico v žep. Obe. Če bo vsaj ena v avtu se ne bo zaklenil. Kaj prostoročno ga lahko spraviš v pogon ali moreš kartico v čitalec dati?

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.222
1.366
113
Citat:
Uporabnik map pravi:
scenic II moraš pritisnit tipko. Nima sistema ko se sam zaklene pri oddaljevanju.

Že Laguna 2, letnik 2004 ima keyless. Ko se oddaljliš od avta, se avto zaklene, potrobi in utripne s smerniki. Na vseh vratih ima senzorje za roko. Druga stvar pa je ta, da dandanes najdeš Renoja, starega 12 let, pa da mu te zadeve bp špilajo, kot bi recimo da morale, zelo težko. Skoraj nemogoče
smile-1.gif

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Imaš še bose, business pa se pri nas ni prodajal, torej je tak avto 100% uvožen.

Vzemi 1.6, sploh pa če gledaš granda. Porabi kakšne pol litra več, ampak ima neproblematično verigo, nima težav z ojničnimi ležaji itd. Višji strošek zavarovanja prineseš notri zaradi teh dveh zadev.

Gledam navadnega Scenica, zato bo 110KM najbrž dovolj.

Kakšne imate kaj izkušnje z Avtotehno VIS in Avto Malgaj LJ?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Avtotehna Vis, sem se kak mesec nazaj precej potikal tam okoli, super, fer odnos, kar se tiče mene, je vse štimalo.

Malgaj pa sem tudi nekaj malega gledal, dve Laguni, mi je delovalo vse okej, edino večinoma imajo italijanski uvoz ...
tongue-1.gif

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Imaš še bose, business pa se pri nas ni prodajal, torej je tak avto 100% uvožen.

Vzemi 1.6, sploh pa če gledaš granda. Porabi kakšne pol litra več, ampak ima neproblematično verigo, nima težav z ojničnimi ležaji itd. Višji strošek zavarovanja prineseš notri zaradi teh dveh zadev.

1.6 jih je zelo malo, malo več jih je od 2014 naprej, kar pa presega moj cenovni okvir.
Na spletni strani avto nasveti piše za 1.6 mašino:
Pri 1.6 dCi (130 KM) dizelskem motorju, je v nekaterih primerih prišlo do defektnih injektorjev kar je povzročilo spiranje enega izmed cilindrov in posledično nepopravljivo škodo na motorju.

Je kaj resnice v tem?

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
ima moja svakinja. avto je star dobra 3 leta in ¨105kkm. motor nima serijskih napak, pa tudi na splosno samo redni servisi.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
713
95
28
Citat:
Uporabnik rs1975 pravi:
Si bom še jaz sposodil tole temo...

Izbiram med C4, C-max in Scenicom. Še najbolj se nagibam k slednjemu. Gledam rabljene 2011-2013 za tam do 9500 EUR. Izbira med SLO je bolj boga, zato gledam tudi uvožene...

Delam cca. 20k km, tako da gledam dizle, motor 1,5dci ter 110 KM. Tisti z 95KM je najbrž malo prešvoh, z 130KM jih je pa malo, pa pravici povedano ga niti ne rabim
smile-1.gif

V tej temi so bili nekje omenjeni ojnični ležaji. Kako je s tem, se preventivno vseeno menjajo, če da na koliko km? Ima ta avto še kakšno drugo hibo, na katero je potrebno biti pozoren?

Kaj pa glede opreme? Kako si sledijo po vrsti? Dynamic, Business, Expression, Authentic...

Ravno včeraj sem se pogovarjal z vodjo servisa (ali kako že temu rečejo) pri enem večjih trgovcev in serviserjev R v slo. Zanimala so me dejstva o ležajih in DPF. Povedal je naslednje; Pri 1,5 dci 110 v meg. in scen. so te težave odpravljene in, če je avto redno servisiran, je preventivno menjavanje ležajev nesmiselno. Na željo lastnika so jih menjali na par avtih, pa povsem brez potrebe. DPF naj bi bil popolnoma neproblematičen. Če se komu zabije, je to posledica okvare na kakšni sondi. Sproži se nadzorovana regeneracija, zamenja sonda in vozi dalje kot, da nič ni bilo. Pravi, da ima takšnih primerov samo par na leto. Na splošno naj bi bili ti motorji zelo neproblematični.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Če je avto redno servisiran kar pomeni na 15000, ne na 30, kot predpisuje tovarna.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
713
95
28
Citat:
Uporabnik gufy pravi:
Če je avto redno servisiran kar pomeni na 15000, ne na 30, kot predpisuje tovarna.
Nič ni omenjal servise na 15kkm, zgolj servise po predpisanem planu.

Nazadnje urejeno:

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
C-max ne meči v isti koš kot Scenic.
Scenic ima zadaj za tri otroške sedeže, c-max je pa malce ožji.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
713
95
28
Morda še tole, čeprav ne spada v to temo.. Nekaj dni sem vozil novega meg. benz. 1,2, 130+KM
Hudo živahna mala biba, se pa poraba približa 7 litrom.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
713
95
28
Drži, še bolj odlično pa je, da se bi dalo porabo ob umirjeni vožnji brez hudih težav spraviti na cca 6l
Takšni motorji bi lahko zelo hitro zamenjali dizelske, čeprav v nizkem režimu obratov niso primerljivi z dizli.
Je pa zelo tih tudi pri veliki obremenitvi.

Nazadnje urejeno:

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Scenic 1.6 dci ima prvi servis (5000 km) za sabo (olje, filter in pregled vseh točk). Stalo je 106 eur - v sklopu nakupa avta je bilo še gratis 😊

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Med vožnjo se je začelo pojavljati žvižganje izpod motornega pokrova - turbina.
Potem pa kar na lepem med vožnjo malce glasnejši žvižg in konec. Avto ne gre več nikamor. Turbina ne opravlja več svojega dela 😣
Na testerju in še prej na armaturki ni javilo nobene napake. Bodo zamenjali neko elektroniko, potem pa naprej raziskali. Po moje bo treba turbino menjati. Motor je praktično nov, 19 tisoč kilometrov, manj kot eno leto star avto. Malce sem žalosten, a bom preživel.

Nazadnje urejeno: