Renault 1.5 dCi / 1.9 dCi

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Ne.

Workaround: avto pustiš prižgan, kartico vzameš iz čitalca, spustiš steklo na voznikovi strani, izstopiš, zapreš vrata, skozi šipo dosežeš gumb za zaklepanje vrat na sredi armature ter nato pritisneš na tipko za zapiranje stekla. Cilj dosežen, motor deluje, avto zaklenjen. Ko želiš odkleniti avto, to storiš z rezervnim (fizičnum) ključem, ki je v kartici. Komplicirano, ampak deluje. Pozimi sicer ni ravno priporočljivo v primeru da stransko voznikovo steklo ni povsem odmrznjeno.
smile-1.gif

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Če imaš pa pametno kartico in je ni potrebno imeti v reži?
Koliko se lahko oddaljiš od avta, preden ugasne?

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Nimam izkušenj s pametno, moj zapis velja za klasično. S pametno verjetno ta metoda tudi deluje...

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.279
4.106
113
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Nimam izkušenj s pametno, moj zapis velja za klasično. S pametno verjetno ta metoda tudi deluje...

Onesnaževanje okolja
10.gif

To je prepovedano samo še pa menda niso nobenega kaznovali
evil.gif

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Ne ti z onesnaževanjem okolja težit.
Mrzel motor spušča vokolje zelo veliko svinarije in jaz bi rad, da se motor čim prej ogreje, seveda pod normalnimi obrati.
Če lepo za motor skrbiš, potem ni težav z izpusti, tako da moj način je na dolgi rok najbolj pravilen
smile-1.gif

Pa pustimo to - zanima me, če se da zapustiti prižgan avto in z kartico zakleniti avto ali pa kartico pustiti v avtu, in z rezervno kartico zakleniti avto.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Ne. Sistem zazna ali je kartica v vozilu ali izven in ne pusti zaklenit vozila. Tudi pri pametni. Edino tista varjanta čez okno na un knof na armaturki. Če ti bo lažje. Pametna kartica na megane II samo na zicu si jo pustil, zaprl vrata in na pritisk gumba na vratih za zaklep se vrata niso zaklenila, tudi pri ugasnjenem vozilu. Ko si jo pa v roki držal izven avta se je pa zaklenilo.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Pa pustimo to - zanima me, če se da zapustiti prižgan avto in z kartico zakleniti avto ali pa kartico pustiti v avtu, in z rezervno kartico zakleniti avto.

Kolikor vem, zagotovo ne, ni pri pametni kartici nič drugače kot pri klasični. Potrebno je uporabiti (relativno zamudno) improvizacijo, ki sem jo opisal zgoraj.

Celotna fora okoli stegovanja h gumbu za zaklepanje avta iz notranjosti skozi odprto okno pa je v tem, da bi s fizičnim ključem vrata sicer lahko zaklenil ob delujočem motorju, vendar samo voznikova. Pri renaultih centralno zaklepanje deluje samo v primeru, da je sproženo z daljincem (Francozi pač
smile-1.gif
). Ta pa je ob delujočem motorju neodziven.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.964
-393
113
jest mam problem, da se ne zaklene sam, ko greš od avta, pa naj bi se... odklene pa se...

kolikor sem gledal po netu, so stikala na kljuki zanič... pa baje ni neka umetnost to zamenjat... a je kdo to že probaval pri nas?

scenic II, 2008.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Sinik II tega zagotovo ni imel. Sem imel megane II l. 2008. Zaklene se na tipke od zunaj. Sedaj na megane III je pa tako kot si napisal. meni so tisto stikalo na vsake 2 leti menjali na servisu. 2x v garanciji oz. jamstvu 1x sem plačal nekih 25 EUR če se ne motim. moreš pa tapeto dol snet da z notranje strani prideš zraven.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.964
-393
113
česa ni imel? keyless card?

kolikor sem bral tuje forume, ni treba nič od noter rihtat... se da vse od zunaj...

Nazadnje urejeno:

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Keyless card ja, ampak ne da se sam zaklene, ko se odaljiš. Pritisnit moreš na tipko na vratih, sam se ne bo. Meni so tapeto dol dajal, ziher ker sem zraven stal. Megane III pa zadeva obstaja v 2 varjantah. Pri odklepanju je 1. varjanta z senzorji, kot jih imaš ti na II - ki. Se pravi ko z roko primeš za kljuko se odklene. te vozila prepoznaš tako, da ima tipko za zaklep zunaj samo na voznikovih vratih. Pi mojem l. 2015 so pa tipke na vseh vratih, senzorja na kljuki nima, preden vstopiš moraš pritisnit tipko za odklep. Zaklene se v obeh primerih sam, ko se oddaljiš.

Ima pa 3 jka še eno butasto lastnost. Če ga zakleneš z daljincem ga z tipko/senzorjem na vratih odklenil ne boš. Ga moreš spet z daljincem odklenit. No ko enkrat avto vžgeš, ter vgasneš pa spet dela po starem, zapreš vrata, pa spet vse dela po starem.

Tak sistem mam jest

https://www.youtube.com/watch?v=5RdHoFk33eo

Lepo se vidi, ko pizdica seže z roko po kljuki in se ne odklene, odklene se ko pritisne tipko.

Nazadnje urejeno:

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
Si bom še jaz sposodil tole temo...

Izbiram med C4, C-max in Scenicom. Še najbolj se nagibam k slednjemu. Gledam rabljene 2011-2013 za tam do 9500 EUR. Izbira med SLO je bolj boga, zato gledam tudi uvožene...

Delam cca. 20k km, tako da gledam dizle, motor 1,5dci ter 110 KM. Tisti z 95KM je najbrž malo prešvoh, z 130KM jih je pa malo, pa pravici povedano ga niti ne rabim
smile-1.gif

V tej temi so bili nekje omenjeni ojnični ležaji. Kako je s tem, se preventivno vseeno menjajo, če da na koliko km? Ima ta avto še kakšno drugo hibo, na katero je potrebno biti pozoren?

Kaj pa glede opreme? Kako si sledijo po vrsti? Dynamic, Business, Expression, Authentic...

Nazadnje urejeno:

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Opreme so kontra, kot si ti napisal. Ležaji naj bi se menjali pri velikih servisih. Eni pravijo, da ni potrebno če redno menjuješ olje na 20k km. Ni pa pri velikem servisu to nek strošek, okoli 100 EUR, tako da se splača zamenjat. Če boš kupil avto z več kot 100k km, bi jih jest na tvojem mestu menjal. Vsekakor vzami vsaj 110 KM, sej 95 bi tud šlo, ampak avto je že velika kripa. Poraba bo enaka, kak EUR je dražje zavarovanje, to je pa tudi vse.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Opreme so kontra, kot si ti napisal. Ležaji naj bi se menjali pri velikih servisih. Eni pravijo, da ni potrebno če redno menjuješ olje na 20k km. Ni pa pri velikem servisu to nek strošek, okoli 100 EUR, tako da se splača zamenjat. Če boš kupil avto z več kot 100k km, bi jih jest na tvojem mestu menjal. Vsekakor vzami vsaj 110 KM, sej 95 bi tud šlo, ampak avto je že velika kripa. Poraba bo enaka, kak EUR je dražje zavarovanje, to je pa tudi vse.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Imaš še bose, business pa se pri nas ni prodajal, torej je tak avto 100% uvožen.

Vzemi 1.6, sploh pa če gledaš granda. Porabi kakšne pol litra več, ampak ima neproblematično verigo, nima težav z ojničnimi ležaji itd. Višji strošek zavarovanja prineseš notri zaradi teh dveh zadev.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.964
-393
113
Citat:
Uporabnik map pravi:
Keyless card ja, ampak ne da se sam zaklene, ko se odaljiš. Pritisnit moreš na tipko na vratih, sam se ne bo. Meni so tapeto dol dajal, ziher ker sem zraven stal. Megane III pa zadeva obstaja v 2 varjantah. Pri odklepanju je 1. varjanta z senzorji, kot jih imaš ti na II - ki. Se pravi ko z roko primeš za kljuko se odklene. te vozila prepoznaš tako, da ima tipko za zaklep zunaj samo na voznikovih vratih. Pi mojem l. 2015 so pa tipke na vseh vratih, senzorja na kljuki nima, preden vstopiš moraš pritisnit tipko za odklep. Zaklene se v obeh primerih sam, ko se oddaljiš.

Ima pa 3 jka še eno butasto lastnost. Če ga zakleneš z daljincem ga z tipko/senzorjem na vratih odklenil ne boš. Ga moreš spet z daljincem odklenit. No ko enkrat avto vžgeš, ter vgasneš pa spet dela po starem, zapreš vrata, pa spet vse dela po starem.

Tak sistem mam jest

https://www.youtube.com/watch?v=5RdHoFk33eo

Lepo se vidi, ko pizdica seže z roko po kljuki in se ne odklene, odklene se ko pritisne tipko.

hm... jest imam tipke na vseh kljukah... to vem da naj bi tipko pritisnil, in naj bi se zaklenil - ne vem pa, a ko se oddaljis, al takoj ko pritisnes tipko.

drugace pa vsecen voz. 1.5 je cist dost za normalno voznjo.

mehankar ki je reku, da se servis dela na 15k in ne, ko ti racunalnik tezi... in zarad tega naj bi sli lezaji... no, pri nas jih je prejsni lastnik precentivno sam zamenjal...

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Zato ker imaš tipke fuč. V tiste plastične pride vlaga in so fuč. Na III so tipke gumirane in so boljše. Gumirano tipko imaš na prtljažnih vratih v sredini znaka renault. Tam poizkusi.