Remzija Harizi in Marko Potrč (SVET)

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Dezinformacije? Njeno trditev je potrdil tudi predstavnik Centra... O cem potem ti lapas?

15.11. je trdila, da ni od CSD dobila niti centa. Kasneje se je izkazalo, da je nakazilo dobila že 8.11. V bistvu imaš prav...to ni dezinformacija. To je laž!

Aja...kaj je že potrdil predstavnik centra?

Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Kaj se njemu "zdi" nima veze z delovanjem drzave... V skladu z zakonom mora skrbeti za otroke in nic drugega. Zelo preprosta zadeva za pismene ljudi. Ni potrebno prevec razmisljati ali ugibati.

Daj mi povej, česa CSD ni naredil zanjo? Konkretno, prosim. Sam menim, da je CSD zanjo naredil prav vse. Za moje pojme še več, kot bi moral. Ampak pustimo to....lepo in prav od CSD...samo da gre ona gnida cvileča javno blatit vse po vrsti...to je pa sramota!

Mimogrede...zakaj je zgodba popolnoma potihnila? Mogoče zato, ker je Svet spoznal, da njena zgodba sedaj, ko ima vse in še več, kot potrebuje ni več vredna omembe?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:

Treba bi bilo poznati vse okoliščine njenega prihoda in razloga njenega študija pri nas, preden lahko tolmačimo naprej. Da je lahko prišla sem študirat, je nekdo moral dati garancijo zanjo. Če je bila to država, je prav da se ji odobri pomoč in pomaga najti delo. Pa ne na način pejt delat ali pa se vrni domov. Če je garancijo dal kdo drug, naj odgovarja on, tako kot moram jaz za svojo ženo.

Lej kar se tiče mene mi je vseeno če je prišla iz YXZ države in pridobila državljanstvo pri nas. In to da se je naučila našega jezika in študira pri nas je samo pohvale vredno.

Prvotno me je zmotilo njeno dretje "zdaj jaz tukaj govorim bodite tiho" in njen "puppy eyes" pogled češ kako je uboga. OK je uboga, samo ni edina in je veliko slabših.

Na koncu mi je pa pa zavrelo ko je tist izmeček ki naj bi bil novinar začel tako arogantno in ponižujoče verbalno uničevati svojega gosta kateremu sploh ni pustil da bi se normalno branil.

Kar se tiče punce ji ne zavidam situacije, lahko pa bi se problema drugače lotila, malo tudi s svojimi rokami če je treba. Ne pa da se gre bemtiti na TV.

Država je pa že naredila kar se je dalo, ostalo je treba še počakati na določen datum. Sej nismo banana kavbojska republika kjer delamo preko vrst in preko predpisov. Tako je in to je edino pravilno. Drugače bi se pa vračali nazaj na stanje bivše juge.

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
potem CSD nakazujejo denar na podlagi cesa?
stupid-1.gif

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
torej po tistem citatu zakona povej kdo plača izredno šolanje, če ga starši polnoletnega otroka niso zmožni

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Ne bom, ker se mi ne da. Napisal sem svoje mnenje. Potrč je šel predaleč, dekliča pa ne poznam in ne bom sodil. Imam pa občutek, da se bo še bralo o njej.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Druščina,

jest vam samo polagam na srce.

Tale Remzija bo še jebala vse po spisku.

Če se vam pojavi na vratih za službo, da ne boste naredili napake in jo vzeli.

Bolje do smrti financirati litrco na dan poljubnemu klošarju v LJ, kot se bosti s tem nergaškim babjim hudičem.

Ker vas bo spravila v grob s stalnim izsiljevanjem, cmeranjem, samopomilovanjem, izmišljevanjem,... Na koncu ji boste pa še plačevali odškodnino za pretrpljene duševne bolečine, ker je reva bila pod pritiskom, ker je morala delati.

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik netko pravi:
torej po tistem citatu zakona povej kdo plača izredno šolanje, če ga starši polnoletnega otroka niso zmožni

Povprasaj na lokalnem CSD, po logiki stvari bi rekel da drzava skrbi samo za redni. Nekateri bi ocitno zamenjali starse in dom za brezplacni izredni studij
rolleyes-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
Citat:
Uporabnik tinekr pravi:
Mislim, da je izredna pomoč le enkrat vsake tolko, drugač pa če deklica dobi 250 maximum od eurosov.
Drugač pa - nisem gledala prispevka, pač pa sem zasledila nekje drugje to zgodbo. Res je, da je človek, še posebej takšen otrok v naši državi nahebal, če se ne postavi za sebe, če se ne znajde, torej je deklica nasrkala in ji je zagotovo bad. Res je pa tudi, da eni delajo za mnogo manj denarja, sse ponižujejo, se pustijo jebat šefu- ne dobesedno, morejo lizat dosti riti, da dobijo mesečno borih 400evrov, kar v tem času pomeni lih tolko kot ena štipendija.
Zase lahko rečem, da moram narest za svojo plačo marsikaj. Mogoče mam vseeno boljšo plačo, ampak za njo se moram metat na trepalnice in garat vsak dan. Službe so znanstvena fantastika, samo pridnost ti prinese redno zaposlitev.

koliko sem jaz gledal ta prispevek... je gospod povedal da bo dobivala 450€ MESEČNO....
no potem ga je Potrč prekinil.....
Seveda ga je, če ga je pa vprašal, koliko JE dobivala.

Kulturno je, da se človeka ne prekinja, ko govori oz. ko dokončuje prvi stavek. Lahko ga zabije, ko dokonča tisto kar je želel povedat. Ne pa neko amatersko vodenje kvazi informativne oddaje, ki se že pred začetkom postavi na eno stran in hoče na vsak način dokazat, da se niso zmotili.

Evo nekaj dejstev:
Remzija je 22.10. prekinila stike z rejniško družino.
Potem je dala verjetno vlogo za socialno pomoč.
Če daš vlogo do 31.10. boš prvo socialno pomoč prejel okoli 20.11..
Njej so 8.11. nakazali izredno socialno pomoč, da bo lažje dočakala redno socialno pomoč.
Uredili so ji vse možno, da bo dobivala skupaj 450€.
15.11. se je pa prvič pojavila v Tedniku, ko je 8.11. že dobila izredno socialno pomoč.

Če pa to ni neko bedno izsiljevanje in iskanje medijske pozornosti pol pa res nevem... in pol razno razni Easy-ji padejo na limance za malo šalo.

Če Potrč ne bi bil pristranski in začel spraševat po pravem vrstnem redu:
Kdaj se je končalo z rejniško družino?
Ali je potem socialna začela urejat stvari?
Kaj vse so ji uredil?
Koliko so ji že nakazal?
Koliko bo dobivala?

Tko je pa naredil samo sranje s tem, ko je takoj začel spraševat kok so ji že nakazal in gospodu sploh ni pustil da bi dokončal en stavek do konca. Podn od podna in zavajanje gledalcev.
Lej, lenoba itak dobiva preveč, kolikor sploh dobiva. Potrč je blazno netakten (in dostikrat pristranski). Z 99% tistega, kar si napisal, se strinjam.
Ampak: če je voditelj vprašal, koliko JE dobila, potem voditelj ne le ima pravico, ampak mora prekiniti kretena, ki odgovarja mimo vprašanja. Pika.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
ampak... Potrč je potem tudi rekel: "no pa povejte koliko bo dobila" vendar ga je spet po hitrem postopku prekinil... "fino fino ampak...."

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
na vprašanje koliko je dobila je gladko odgovoril 205 eurov
pojasnil je tudi da je to enkraten znesek če si vsaj malo predstavljaš potem tudi veš zakaj... p.rasica je bila do 22 oktobra pri rejniški družini torej je za mesec okotber prejela denar rejniška družina... 8 novembra so ji nakazali denar (mimogrede zvemo da ima celo dva računa... me zanima zakaj rabi dva računa) za katerega niti ne ve da ga je dobila in tukaj se zgodba konča ker je novinar ni dovolil dokončati siguren pa sem da je hotel povedati zakaj izredna pomoč saj je tudi zapustitev rejniške družine izreden dogodek... a naj oni vohajo kdaj bo ona zapsutila rejniško družino in imajo posebej za njo takoj pripravljen denar in vse kar si sprdne...

in če bi ti samo za trenutek skočil iz svojega debilnega novinarskega ega bi probal te stvari razumeti in ne nasedal zgodbi... in btw zakaj se ta zgodba ne nadaljuje z novim nastopom remzije v katerem bi pokazala izpiske... mogoče zato ker so ugotovili kako je s celo zadevo v resnici...

skratka potrč je onemogočil da bi vesoljno občinstvo dobilo realne podatke obnašal se je tako kot večina novinarjev ki mislijo da se svet vrti samo okoli njih in na nek bolesten način celo želijo vplivati na javno mnenje... dokler je tako ste novinarji vključno s teboj zame drugorazredna bitja

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Zdaj pa že pretiravaš.

Glede na besen odziv folka bi rekla, da so novinarji njej prej škodili kot pa koristili.

(no, ja - pa še malo so se izdrkali iz cele situacije - to pa res radi delajo
grin1.gif
)

Res je sicer, da bo dobila teh nekaj evrčkov (ki jih bi itak), ampak vsak, ki je pameten, je ne bo hotel videti v svoji firmi.

Stvar je bila zato - družbeno gledano - kar koristna.

Tako, da....
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
kje pretiravam
novinarjeva naloga je da gledalcu, bralcu oz kogarkoli pač targetira predstavi dejstva obeh strani... saj je njegov cilj da je ciljna skupina obveščena... to kar je delal on in kar delal v tem prispevku in 99 procentov ostalih pa je eksibicionizem ki nima nobene veze z novinarstvom

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
ampak... Potrč je potem tudi rekel: "no pa povejte koliko bo dobila" vendar ga je spet po hitrem postopku prekinil... "fino fino ampak...."

Ce te policaj vprasa (pove) koliko SI VOZIL je cisto vseeno ce ti poves koliko BI VOZIL. Cez eno sekundo, eno uro ali 125 let.

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
problem je sledeč... novinarji namesto da bi nam neko stvar predstavili nam jo zagabijo... potem nas pa v haag tožijo da smo homofobi nacisti in ne vem kaj še .....
sam nimam nič proti homoseksualcem vendar po tistem kar se je dogajalo pred leti s sestrami in z vsemi paradami ki jih imajo v medijih pa so se mi priskutili isto nimam nič proti tujcem še več nekaj srbov hrvatov in bosancev mi je celo zelo blizu vendar pa mi izi recimo priskuti celoten narod... seveda do teh bližnjih se moja čustva ne spreminjajo in taisto to kar je naredil potrč dekletu niti malo ne bo koristilo... ampaak važno je da je on vodiltelj oddaje in on vodi oddajo... dufus totalni

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik netko pravi:
... seveda do teh bližnjih se moja čustva ne spreminjajo in taisto to kar je naredil potrč dekletu niti malo ne bo koristilo... ampaak važno je da je on vodiltelj oddaje in on vodi oddajo... dufus totalni

Ja, se strinjam.
Ampak nekaj je treba vedeti - punca je polnoletna. Sama se je odločila, da bo lazila na PopTv in RTVSlo. Treba se je zavedat posledic svojih dejanj. Ne more celo življenje nekdo capljat za tabo in te ščititi pred napakami.

Iz takih scen se drugi potencialni TV jokači naučijo, da mogoče to pa vseeno ni dobro.
(da moraš imeti boljši razlog, da lezeš okoli njih).

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:

Ce te policaj vprasa (pove) koliko SI VOZIL je cisto vseeno ce ti poves koliko BI VOZIL. Cez eno sekundo, eno uro ali 125 let.

Vsej svoji vesoljni pameti navkljub ne najdeš boljšega argumenta za zagovarjanje svoje ljubljenke?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Res je sicer, da bo dobila teh nekaj evrčkov (ki jih bi itak), ampak vsak, ki je pameten, je ne bo hotel videti v svoji firmi.

Bi lahko to (sicer zelo debilno) kako utemeljil? Njen glavni greh je ...?
1) da je ostala brez starsev?
2) da zeli koncati solo (ceprav njenega kadra baje primanjkuje)?
3) da zeli prejemati pravice ,ki jih uzivajo vsi drugi (vkljucno z 99,9% tega foruma)?
4) da ni sla prek studenta pometat ceste (ceprav je studenskega dela baje prevec)?!
5) se zeli integrirati v druzbo (baje je to zazeleno)?
6) zeli nekoc imeti sluzbo
...
..
.

Bi bili srecni ce bi pustila solo in zacela drogirat kot bi vecina v njenem polozaju? Klosarit? Pridruzit kaki ciganski karavani? Prodajati na cesto?
crazy1.gif

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
na vprašanje je dal odgovor in sicer 205 eur če nisi ravno debilen potem si to slišal

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:

Bi lahko to (sicer zelo debilno) kako utemeljil? Njen glavni greh je ...?
1) da je ostala brez starsev?
2) da zeli koncati solo (ceprav njenega kadra baje primanjkuje)?
3) da zeli prejemati pravice ,ki jih uzivajo vsi drugi (vkljucno z 99,9% tega foruma)?
4) da ni sla prek studenta pometat ceste (ceprav je studenskega dela baje prevec)?!
5) se zeli integrirati v druzbo (baje je to zazeleno)?
6) zeli nekoc imeti sluzbo
...
..
.

Bi bili srecni ce bi pustila solo in zacela drogirat kot bi vecina v njenem polozaju? Klosarit? Pridruzit kaki ciganski karavani? Prodajati na cesto?
crazy1.gif

Njen glavni greh je, da se gre javno izpostavljat in v drek tiščat ustanovo za nekaj, kar je že tako ali tako dobila, preden je podala prvo izjavo za medije...le da ona tega ni vedela, ker ni šla dvignat priporočene pošte. Pa ne obračaj naših besed...