Remzija Harizi in Marko Potrč (SVET)

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:

Citat:
Uporabnik eazy pravi:

Citat:
Uporabnik sanco pravi:

180x več Franck ne izsiljuje po TV.

Tocno, dobi avtomaticno. In problem je seveda pri ...?!
bonk.gif

ne govor bedarije. nobenmu ni denar podarjen. jaz ne dobivam ne štipendije, ne sociale ne dodatkov.

ti maš glavo tok globok v svoji riti da bi mogl poslat reševalno ekipo da bi jo najdl
stupid-1.gif

Dokler si hodil v solo so tvoji starsi prejemali otroski dodatek, ce je ta dohodek po neko XY dobis republisko stipendijo. Kdorkoli* lahko zaprosi za enkratno denarno pomoc. Zagotovo si opazil da ni dobila, prosila ali zelela nic ,kar ni pripadlo ze 100000000000* Slovencem zadnjih 60let. Se kaj?!
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Tudi njena rejniška družina je dobivala otroški dodatek.

Sama se je odločila, da od tam odide.

Če slovenski otrok odide od doma, otroški dodatki ugasnejo.

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/otroskiDodatek.asp

Zakaj že je potem tale Remzija tako zelo nekaj posebnega?

Ker jaz ne poznam nikogar, ki bi v 14dneh, ko bi mulasto odšel od staršev, okupiral toliko televizijskih medijev s svojim razlaganjem, kako zelo se mu dogajajo neke krivice.

Tole je čisto navadno samopomilovanje in fehtanje s strani nekoga, ki sploh še ne ve, ali res ne more brez pomoči živeti ali pa mogoče lahko.

In nič drugega.

Folk, zapomnite si tole Remzijo.

Da je ne boste slučajno vzeli v službo (gora problemov, nobene koristi.press).

Predvsem pa ne nakazujte svojega težko prigaranega denarja temle "revežem", ki se svaljkajo po TVju.

To v vašem imenu že sedaj več kot uspešno dela država.

Nazadnje urejeno:

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
izi ni padel na nobene limance... izi je tipičn južnjak njemu smo avtohtoni slovenci največja možna grožnja in državo v katero se je naselil je treba obrat. Seveda pri tem nič delati, rajši kaj ukrasti... medtem ko bi v matični državi, ki jo tako ljubi rajši drek jedel samo, da bi še kakšno đamijo postavli... in posledično podpira vse, ki so v podobni situaciji... obirajtevsekarjetujesamobosnomipustiteprimiru.press

že zdavnaj bi jih mogli izseliti zalego zanikrno

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
Ded je res trd bosjak. Vedno ko je treba žgat proti Sloveniji je taglavn.
crazy1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
[censored] si kmet... Naj dobiva, kar ji pripada...good for her. Ampak naj ne širi dezinformacij po medijih, naj se ne cmizdi naokoli in naj se ne laže. To nas moti. Ko pa nekdo (direktor CSD-ja) pove oz. hoče povedat dejstva, ga pa en zarukanc od Potrča ne pusti do besede. To nas moti.

In če kljub temu, da ti to poskušamo na xyz straneh razložit, ti pa vseeno ne skapiraš si:
a) Zabit
b) Njen brat
c) Ona osebno
d) ...

Mater je pasalo...
jezen.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Dezinformacije? Njeno trditev je potrdil tudi predstavnik Centra... O cem potem ti lapas?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Tudi njena rejniška družina je dobivala otroški dodatek.
Sama se je odločila, da od tam odide.
Če slovenski otrok odide od doma, otroški dodatki ugasnejo.
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/otroskiDodatek.asp

Zakaj že je potem tale Remzija tako zelo nekaj posebnega?

Ker jaz ne poznam nikogar, ki bi v 14dneh, ko bi mulasto odšel od staršev, okupiral toliko televizijskih medijev s svojim razlaganjem, kako zelo se mu dogajajo neke krivice.
Tole je čisto navadno samopomilovanje in fehtanje s strani nekoga, ki sploh še ne ve, ali res ne more brez pomoči živeti ali pa mogoče lahko.
In nič drugega.

Folk, zapomnite si tole Remzijo.
Da je ne boste slučajno vzeli v službo (gora problemov, nobene koristi.press).

Predvsem pa ne nakazujte svojega težko prigaranega denarja temle "revežem", ki se svaljkajo po TVju.
To v vašem imenu že sedaj več kot uspešno dela država.

Dokler se sola oziroma dopolni 27 let je Center njen skrbnik in odgovoren. Reja ne odvezuje Center odgovornosti.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Dejte malo ustavit konje...

Problematika gostujoče študentke je ena stvar.
Kako je Potrč vodil prispevek je pa druga stvar. Zakaj je človeka povabil v oddajo, če mu sploh ni nameraval pustiti do besede? Lahko da so na CSD Maribor res naredili napako, a vseeno je Potrč s tem prispevkom dekletu naredil več škode kot koristi.

Treba bi bilo poznati vse okoliščine njenega prihoda in razloga njenega študija pri nas, preden lahko tolmačimo naprej. Da je lahko prišla sem študirat, je nekdo moral dati garancijo zanjo. Če je bila to država, je prav da se ji odobri pomoč in pomaga najti delo. Pa ne na način pejt delat ali pa se vrni domov. Če je garancijo dal kdo drug, naj odgovarja on, tako kot moram jaz za svojo ženo.

Zakaj dobiva otroški dodatek, ima sama otroka?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik netko pravi:
izi ni padel na nobene limance... izi je tipičn južnjak njemu smo avtohtoni slovenci največja možna grožnja in državo v katero se je naselil je treba obrat. Seveda pri tem nič delati, rajši kaj ukrasti... medtem ko bi v matični državi, ki jo tako ljubi rajši drek jedel samo, da bi še kakšno đamijo postavli... in posledično podpira vse, ki so v podobni situaciji... obirajtevsekarjetujesamobosnomipustiteprimiru.press

že zdavnaj bi jih mogli izseliti zalego zanikrno

priden.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Ah daj no. Jaz ga povsem razumem. Pozna jo bolje kot kdorkoli od nas in se mu (ugibam) zdi neumno, da na CSD prosi za denar, ko pa je stara 21 let in si lahko najde službo. Tako ji je po domače povedal naj si gre iskat delo, ona pa v jok češ kaj me stari sili v prostitucijo.
bonk.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Dejte malo ustavit konje...

Problematika gostujoče študentke je ena stvar.
Kako je Potrč vodil prispevek je pa druga stvar. Zakaj je človeka povabil v oddajo, če mu sploh ni nameraval pustiti do besede? Lahko da so na CSD Maribor res naredili napako, a vseeno je Potrč s tem prispevkom dekletu naredil več škode kot koristi.

Treba bi bilo poznati vse okoliščine njenega prihoda in razloga njenega študija pri nas, preden lahko tolmačimo naprej. Da je lahko prišla sem študirat, je nekdo moral dati garancijo zanjo. Če je bila to država, je prav da se ji odobri pomoč in pomaga najti delo. Pa ne na način pejt delat ali pa se vrni domov. Če je garancijo dal kdo drug, naj odgovarja on, tako kot moram jaz za svojo ženo.

Zakaj dobiva otroški dodatek, ima sama otroka?

1. Potrc ga je povozil zaradi napeljevanja v cudne vode... (v tujini bi tak uradnik drugi dan bil pred sodnikom).
2. ona ni prisla iz tujin in ni nobenih garancij (ostala je brez starsev v Sloveniji)
3. v principu prejemajo dodatek starsi, v tem primer Center in on zadevo posredujejo naprej.

Ponavadi imajo drzave razne "prehodne domove" v katerih bivajo otroci med rejo/domom in poroko/sluzbo. Dinarcke nakazuje drzava v obliki stipendije ,ki jo potem pobere starsem
smirk-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Dokler se sola oziroma dopolni 27 let je Center njen skrbnik in odgovoren. Reja ne odvezuje Center odgovornosti.

Ni res.
Če se sama temu odpove (ker odide iz rejniške družine), je to NJEN PROBLEM.

Bejba je namreč polnoletna (torej ima pravico sama sprejemati odločitve, kje in s kom bo živela) in se zato lahko mirno sama odpove svojim pravicam (kot je naredila, ko je odpeketala ven iz rejniške družine - s tem se namreč izgubi otroški dodatek, ker je vezan izključno na starše oz. rejnike). CSD ji ni dolžan vsiljevati pomoči v obliki bivanja, če je jasno povedala, da je noče. Če bi bila mlajša od 18. let, so pa zanjo odgovorni in bi to morali delati, tudi če bi srboritila.

Ker je polnoletna, je nihče ni dolžan držati za rit, če z njo opleta.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Ah daj no. Jaz ga povsem razumem. Pozna jo bolje kot kdorkoli od nas in se mu (ugibam) zdi neumno, da na CSD prosi za denar, ko pa je stara 21 let in si lahko najde službo. Tako ji je po domače povedal naj si gre iskat delo, ona pa v jok češ kaj me stari sili v prostitucijo.
bonk.gif

Kaj se njemu "zdi" nima veze z delovanjem drzave... V skladu z zakonom mora skrbeti za otroke in nic drugega. Zelo preprosta zadeva za pismene ljudi. Ni potrebno prevec razmisljati ali ugibati.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
3. v principu prejemajo dodatek starsi, v tem primer Center in on zadevo posredujejo naprej.

STARŠI = REJNIKI.
Otroški dodatek dobijo samo starši oz. rejniki.
NE OTROK!

Bejba nima rejnikov, ker se jim je odpovedala.
Ergo ni otroškega dodatka.
KOT GA NI ZA NOBENEGA DRŽAVLJANA RS!

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
pravilno si povedal za pismene ljudi ne pa za funkcionalno nepismene bosance kot si ti

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
To seveda ni res.

1. v tem primeru bi lahko rejnik delal karkoli hoce z otrokom

2. odgovor Centra potrjuje da temu ni tako sicer krsijo zakon

3. polnoletnost v tem primeru nima veze, dokler ima ima status in nima 27 let je odgovoren Center

Nazadnje urejeno:

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
bonk.gif

Kaj se njemu "zdi" nima veze z delovanjem drzave... V skladu z zakonom mora skrbeti za otroke in nic drugega. Zelo preprosta zadeva za pismene ljudi. Ni potrebno prevec razmisljati ali ugibati.

OTROKE, ne pa 21 let stare "gospe". Pri 21-ih se nimaš več kaj iti otroka, ker si že krepko odrasel.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Do 27. leta?
hysterical-1.gif

Kaj se je pa zgodilo s polnoletnostjo pri 18-ih?

Če se šolaš, država ohranja določene bonitete do 26. (!!!!) leta starosti.
Ampak če to zavržeš (ker lahko - si namreč polnoleten, zato se lahko samovoljno odločiš, da tega nočeš), kukijev pač ni.
Ende.

In ona je zavrgla rejniško družino (ki je bila omogočena do 26. leta, ker se je šolala), torej čao bejbi.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
bonk.gif

OTROKE, ne pa 21 let stare "gospe". Pri 21-ih se nimaš več kaj iti otroka, ker si že krepko odrasel.

ce pregledas celo temo bos zagotovo nasel moj citat zakona, potem pa lahko napises se kaksno OT