Remzija Harizi in Marko Potrč (SVET)

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
...ampak ce se punca zacne igrati z studenskimi servisi lahko mimogrede potegne kako leto in potem je v riti.

V riti? Zakaj? Torej nas je v riti 3/4 študentov?

Kaj ti hočemo mi dopovedat? Najlaže je težit naokoli, kako ti nihče nič ne da in kako si upravičen do tega...roko na srce, to ona dela. Ajd, res je...upravičena je do tega, kar dobiva. Naj dobiva, nihče ji ni fovš. Ampak a mora zato blatit CSD in delat budalo iz njih in normalnih delavnih ljudi ter izigravat revico? Mislim, da ne...

Mimogrede...veliko nas je, ki se preživljamo sami. Poleg tega pa imamo avtomobile in morda celo izredno študiramo...pa ne jočemo po medijih naokoli. In zato jo kritiziram in to mi gre v nos...če bi hotela, bi lahko imela dosti lepše življenje. Ampak ker že celo življenje izigrava ubogo deklico, ki se ji godi krivica ter izkoričša vse po vrsti, s tem nadaljuje še naprej. Naivni slovenceljni pa ji pomagajo...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Pri riti tebi pomeni da bos doma gledal TV, pri njej to pomeni da ostane na cesti. Brez vsega. Glede na to da nima izkusenj ali izobrazbe, zivi v Mariboru in pripada doloceni skupini bo sluzbo dobila bliskovito hitro. NOT. Da si drzne hodit v solo!
stupid-1.gif

Kako zgleda kako se znajdes v birokratskih mlinih bo se preveckrat dozivel, verjemi.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Pri riti tebi pomeni da bos doma gledal TV, pri njej to pomeni da ostane na cesti. Brez vsega.

Na cesti ne bo, saj ima študentski dom (ne vem, koliko so cene danes...recimo 50€) in ima študentske bone (recimo 2,5€ na bon). Poleg tega obstajajo Hardiji, Lidli, Hoferji... Ne mi rečt, da bo ostala na cesti... Pa če bo dobivala 250€ na mesec, ima dovolj za preživetje. Če bo dobivala kakšen € več, je pa itak na konju. Da pa ne govorim o tem, če gre delat...

Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Glede na to da nima izkusenj ali izobrazbe, zivi v Mariboru in pripada doloceni skupini bo sluzbo dobila bliskovito hitro. NOT.

Izobrazbo ima, izkušenj pa itak, da ne more imet, če ni nikoli nič delala. Ampak delo se dobi takoj, to mi ne more nihče rečt. Če le ima veselje do dela. Morda ga res ne bo takoj v njeni stroki, ampak dela je malo morje. Če ne drugega...blagajničarke v Intersparih se rabijo nonstop. Drugače pa...a ne živi v LJ? Torej še večji dohodek in večja urna postavka, kot drugje.

Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Da si drzne hodit v solo!
stupid-1.gif

Super da hodi v šolo, vsaka ji čast! Temu ni nihče oporekal. Rekel sem pa, da če reeeees nima pogojev za šolanje (ampak ona jih ima), pač preskoči kakšno leto, se zaposli in gre potem študirat ob delu. Ali pa vmes dela preko študenta in kakšno leto raztegne študij. Rešitev je malo morje..res pa je, da ni nobena tako lahka, kot ta, katero si je ona izbrala.

Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Kako zgleda kako se znajdes v birokratskih mlinih bo se preveckrat dozivel, verjemi.

confused-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
1. stipendija, studentski boni in odlocba za dom gredo pa-pa ze zaradi izgube statusa, soc. pomoc in dodatek pa tudi
2. brez statusa ni servisov, brez izkusenj odpade redna sluzba, za Spar&Co. bi morala hoditi na STS (mislim da iz tam vlecejo na prakso)

Reciva da uposteva tvoj nasvet in dejansko dobi sluzbo (ni zagotovljeno)....
placa: cca 400€
soba: cca 250€ (ce dobi)
prevoz: ogromnih 35€
hrana: celih 80€
garderoba: sanjskih 35€
-----------------------------------------------
= 0
cheer.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Samo da je na cesti, na drugi strani bo pa drzava nekoga konkretno stipendirala za isti program
stupid-1.gif

Točno sem vedel, v kaj se boš obregnil in da boš slej ko prej priznal, da ji dandanes ne gre tako zelo slabo...
wink-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Samo da je na cesti, na drugi strani bo pa drzava nekoga konkretno stipendirala za isti program
stupid-1.gif

Točno sem vedel, v kaj se boš obregnil in da boš slej ko prej priznal, da ji dandanes ne gre tako zelo slabo...
wink-1.gif

Ce bi moral za socialno pomoc fehtati na TV svoje stanje opisal kot dobro?
rolleyes-1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Ce bi moral za socialno pomoc fehtati na TV svoje stanje opisal kot dobro?
rolleyes-1.gif

1. Ni ravno teenagerka...

2. Kdaj se je ona prvič pojavila na TV? Jaz najdem prvi zapis iz 14.11. (če kdo najde še kakšnega bolj zgodnjega, naj javi). Nakazilo pa je dobila 8.11. Zagotovo je bilo to nakazilo posledica fehtanja po TV...

Pa ne zdaj zopet pisat, da je to vse, kar je dobila in kaj vse bi že mogla dobit...so že kakšni razlogi, zakaj še ni dobila. Očitno se socialna izplačuje takrat in takrat...enako štipendije. Mogoče je potrebna pred izplačilom določena procedura, ki je enaka pri vseh..ne vem. Bistvo pa je, da bi ona do tega prišla tako ali tako...s TV in delanjem budale iz "normalnih" ljudi ali doma, ždeča v sobici.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Največjo budalo je naredil itak iz redakcije Svet in Kanala A, še posebej pa genijalnega M.Potrca. Ampak on je tako zabit, da tega niti ne bo opazil.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Največjo budalo je naredil itak iz redakcije Svet in Kanala A, še posebej pa genijalnega M.Potrca. Ampak on je tako zabit, da tega niti ne bo opazil.

A bi jim kdo pisal v redakcijo in jih objasnil naše ugotovitve?
Recimo MalcolmX?
evil.gif

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:

Ja. Ravno njih je vse potegnila za nos. Samo ko so pa tolk naivni
rolleyes-1.gif

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Mislis? Pomoje pa ne. Negativna reklama vcasih tudi skodi. In pri potrcu se ze dolgo nabirajo podobni spodrsljaji. Enkrat jih bo prevec.

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
res je, da so meni starši dajali 'štipendijo' ampak sem dobla vedno sam 70k, letos pa 300€.. pa nisem živela v študentskem, ampak privat in sem s tega plačala najemnino in stroške,pol pa je ostalo kolko je, pa sem pač kje malo pomigala, pa si zaslužla, in nisem škrtarla in živela puščavniškeva življenja.. in to v ljubljani.. 450€ + študentski? jaz bom starim rekla naj se me odpovejo..

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Sicer pa sploh ni vazno koliko dobi. Stara je 21 let, zdrava.

S takim denarjem pa seveda zivis kot car. Samo, ce se znajdes in najdes take naivneze kot je npr. Potrc, da ti pomagajo se kaj iztisnit iz drzave zakaj pa ne.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
...ksz...

Pa u pičko matrno-tolk zagovarjanja ene qrčeve tujke.

Pa naj gre od koder je prišla če ji je v Sloveniji tako hudo!

Sam sem šel z 18.imi leti na šiht ker doma ni bilo denarja za študij in sem naredil faks ob delu.

Vse se da če se hoče-samo volja mora bit.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Toliko hrupa zaradi močno dvomljive osebe, če je verjeti nekaterim zapisom. Kritikam določene "informativne oddaje" in njenega voditelja se bom raje izognil. Niso vredni niti besede, ker so preprosto pod ravnijo, ki je vredna komentarjev. To je moje osebno mnenje.

Vsem zagovornikom brezdelnežev, ciganov, tujcev itd pa naslednje:
Imam prijateljico. Končan faks. Dobro leto starega otroka. Tip ji je spizdil, pred pol leta so ji našli raka. Je doma, pred diagnozo bolezni ni bila zaposlena. Torej živi na socialni, dokladah in občasno kakšni preživnini, če pride.
Na socialno je morala čakati nekaj mesecev. Razlog: pred tem je imela par mesecev službo za določen čas, po njenem zaključku pa lepo zavod, prošnja za socialno itd. Čakaš. Sicer si na cesti, a je treba skladno s predpisi malce čakati.
Kaj boš vmes jedel itd socialne ne briga. Pa ni šla v časopise, Kanal A in še kam. Trenutno dobiva od države cca 400 EUR z vsemi dokladami, dodatki. Za hitro pozabljive: je samohranilka, ima otroka, ni zaposlena in je na bolniški zaradi raka. Tu in tam nekaj prileti še nekaj malega preživnine.

Fino, a ne? To so real life zgodbe mnogih ljudi. Še več se jih trudi in dela vse mogoče, da nekaj zasluži in preživi, četudi so po zakonu "otrok" do 26. leta...

Ampak to niso zgodbe. Levičarji (med novinarji jih vse prej kot manjka) raje vidijo "ogrožene" coloured ljudi, ki jih menda grda desničarska banda nedemokratično zabija in krši vse civilizacijske norme. Sorry, ampak težko spoštujem takšen pogled na resnico s strani tistih, ki bi morali zagovarjati interes javnosti.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Za vsako rit se palca najde. Eazy je pa itak vedno na strani tistih, ki se jim dogaja "krivica" in vedno vidi samo stran "revežev" ki jokajo po TV kok so bogi... Socialna za vse deluje tako da če se prijaviš npr. 10. v mesecu boš dobil socialno šele naslednji mesec. In si že vidu koga, da je joku po TV, da bo dobil socialno šele naslednji mesec in kako naj preživi en mesec? Jaz še nisem. Zato ker je takšen zakon in je za vse enak. In očitno je ona dobila še izredno socialno pomoč samo zarad tega ker je težila in jokala po TV. Drugi je ne dobijo. Pa imajo večje težave kot ta 21 let star otrok.

Kar se pa teh idiotov tiče, ki bi se radi šli neko trač informativno oddajo pa škoda zgubljat besed. Sramota za Slovenijo. Un je tak ko da bi ga kjr narisu.

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Zakaj sobo za 250 €? dobiš za polovico toliko, za 400 € jih poznam kar nekaj pa živijo precej lpše kot želiš ti prikazati. Ne vem kaj si naj mislim o vsem tem, še posebej ker je Svet bolj ali manj trač, vprašanje kakšna je resnica. Če je tako bi babo prtegno okoli uhe, naj bo srečna da sploh kaj dobi, jaz morm naredit 20 izpitov v enem letu, poleg delati prakso 8 ur/dan ki NI plačana čisto nič (tako da študentsko delo skoraj odpade), pa vprašanje če bom dobil štipendijo