referendum proti dzamiji

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Aja, eazy, pa še malo o strpnosti. Do letošnje otvoritve prve cerkve je veljalo tole, nisem pa ziher, da so že spremenili zakon:

To date, Islam is the only religion permitted to be worshipped publicly in Saudi Arabia. Some argue that freedom of religion should prevail, and that Muslims should reciprocate the freedom of religion enjoyed in non-Muslim countries. Others hold that Saudi Arabia is the center of Islamic history and culture, and therefore Islam should have special status in the Kingdom.

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Zanimivo ... Isti, ki se oglašate, kakšni prasci so muslimani in da so itak sami teroristi, pa zdaj iščete precedense ravno pri njih
hysterical-1.gif

Jebat ga, pač nimajo cerkva, mi jih tudi ne rabimo. Če pa že so (in če se veselo gradijo še naprej), pol pa res ne vidim razloga, da ne bi vmes uštulili še kake džamije. Pa magari s 50m minaretom in najmočnejšimi zvočniki, ki jih je možno dobit. Itak ni šans, da preglasijo nadležne zvonove, ki na vsakih 15 minut nabijajo povsod po Sloveniji.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Zanimivo, naenkrat so vsi arhitekti...

Po moje se eni morajo odločiti, po kaj hočejo narediti v življenju in po čem bo pomnjeni:
- celo življenje metal polena pod noge sosedu
ali
- dosegel je naslednje odlične stvar...

Ani bi zgleda radi bili "težaki celi življenje".

Evo izziv: če te moti 40 meterski minaret, zgradi zraven 80 meterski zvonik !
Aja, graditi je težko, rušiti je lažje...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Zanimivo ... Isti, ki se oglašate, kakšni prasci so muslimani in da so itak sami teroristi, pa zdaj iščete precedense ravno pri njih

Jebat ga, pač nimajo cerkva, mi jih tudi ne rabimo. Če pa že so (in če se veselo gradijo še naprej), pol pa res ne vidim razloga, da ne bi vmes uštulili še kake džamije. Pa magari s 50m minaretom in najmočnejšimi zvočniki, ki jih je možno dobit. Itak ni šans, da preglasijo nadležne zvonove, ki na vsakih 15 minut nabijajo povsod po Sloveniji.

Prosim te za en citat, kjer sem omenil, da so muslimani prasci? Teroristi so lahko vsi, sploh če je v igri veliko denarja, je pa res, da zaradi 9.11. sedaj prednjačijo teroristi iz muslimanskega sveta.

Kar se pa mojega odgovora tiče, gre le na replay eazya, ki tako rad povdarja eno in isto stvar
wink-1.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.499
122
63
Citat:

Teroristi so lahko vsi, sploh če je v igri veliko denarja, je pa res, da zaradi 9.11. sedaj prednjačijo teroristi iz muslimanskega sveta.
Se vedno judovski svet vodi pred muslimanskim v stevilu teroristicnih akcij. Le da to ne pride ven, saj najvecje medijske hise ravno
vodijo judje.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
IC gradijo muslimani iz BiH, centrala je IZ BiH. Savdska Arabija pa se veleposlanistva nima v SLO. Ce ze delamo brezvezne primerjave potem bi Slovenci v BiH morali moliti v dvoranah? V najboljsem primeru v "molilnicah".
stupid-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Sicer me BK al je, al pa ni, ampak tudi mnoge nove cerkve se gradijo brez velikih turnov. Torej naj bo pač tudi mošeja brez minareta, ali pa naj ga pač prilagodijo zahtevam države, kjer so. Nekako pa se mi zdi, da naj bi se tujci prilagajali državi, v kateri živijo, ne ravno obratno? Tudi sam, kadar grem izven slovenije, se probavam prilagodit tako jeziku kot obnašanju.

Tako visok minaret bo ravno zaradi prilagajanja našim običajem. v Sloveniji je praviloma poleg verskega objekta še visok turn.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Kako pa je z džamijami po evropskih mestih, jih imajo kaj?
A to namerno hočeš zmanjšati ugled "nasprotnikov gradnje džamije" ?
grims-1.gif

Sicer pa moja prva misel ob tej temi: Ah, Jelenac se spet dolgočasi ?
(mutavi pa na telefon....)

Nikomur nič nočem.

Sem pa načeloma proti. Glede na to, kar vidim po medijih, mi je ta družba tuja tako, da ne želim z njimi skupaj živeti. Tudi cena, o kateri je bilo govora, je daleč pod tržno. Ne vem, zakaj bi država financirala katerokoli versko organizacijo?
Če je vernikov dovolj, naj si financirajo džamijo. Če pa ne zmorejo financirat, jih pa očitno že ni dovolj, da bi se splačalo kaj dosti ukvarjat.
Ker na tem principu si lahko jaz zmislim neko organizacijo in zahtevam od države sofinanciranje.
Tudi meni se zdi, da je država Slovenija vse bolj naklonjena vsem, razen Slovencem.

lp

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
KSZ
Neverjetno!!!

Mošeja v Rimu!!! tukaj
In to v strogem krščanskem, pardon rimljanskem, pardon etruščanskem... mestu.
17758-icon_confused.gif

Aja, krščanstvo ni pojem za Evropo. Mogoče daje tak vtis, ker so vse pomembnejše objekte iz časa antike porušili in tam zgradili cerkve!
10.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
edino pravilno.
taisti so tudi civilizacijo kot jo poznamo danes vpeljali. sole, univerze, zdravstvo itd..

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Tud jst ne vem koga točno misli ampak vsaj Cerkve ne more imet v mislih, glede na to, da vemo, kako so si ravno oni prizadevali, da so utišali določene znanstvenike.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Ufff, hudo ti mora biti na tem svetu, če se tako zelo prestrašiš vsake nezane reči... Še dobro, da ggg in kompanija vsak teden najdejo kakšno reč, ki se jo bojijo, da imajo kaj za čečkat po forumu...

Si jih kar predstavljam. Na internetu vidi minaret, pa so že polne hlače. Sliši, da obstajajo neki čudni rjavi ljudje, ki se jih kliče ROM, ali RAM, pa so spet polne hlače.... in tega je še in še, vsak dan nov strah! Ubogi revčki!
priden.gif

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Je pa dost tud takih gobezdačev, ki so kao za te zadeve, ampak sam če ni v njihovi bližini. Ko je enkrat ogrožen njihov teritorij potem se pa pokaže pravo lice. Jaz osebno sem proti minaretu tako v Prekmurju ali pa zraven moje hiše.

ave

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.