referendum proti dzamiji

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
potem bodo še srbi kaj hoteli pa hrvati pa madžari pa italijani in potem se znajdeš lastni državi tujec....

No sej od 2 mio folka je Slovencev morda1/4, ostalo je itak mix itd....

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Če se boš ti počutl v lastni državi tujec, je to problem tvoje psihe. Večina Slovencev kima stricem iz EU, ki nam govorijo, kako moramo biti strpni in kako se morajo narodi povezovati med sabo. Večina Slovencev je pozdravljala zmago Obame in so bili navdušeni kako so v Ameriki stopili en korak naprej v boju proti rasizmu..... ko je pa treba v Sloveniji postavit en ****** minaret je pa takoj cela štala kako bomo Slovenci sploh še preživeli, če bomo 1x na teden dejansko videli malo drugačen turn.

Pa tisti, ki jokate da je 40m previsoko... na poljanski cesti (oz tam zravn), v strogem centru Ljubljane, je cerkev s turnom 60m+, pa zato v tistem okolišu ni nič več prijav zaradi zlorabe mladoletnih. Če vas pa moti sama estetika, pa vam predlagam, da se enkrat zapeljete mimo nakupovalnega središča na Rudniku in si napasete oči na zelo estetskih nakupovalnih centrih
smirk-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
koliko je katoliških cerkva v strogem muslimanskem svetu?

Toliko o enakopravnosti...

Nekateri podpiramo, da se Slovenija približa bolj strpnim, razvitim državam. Če se pa ti rad zgleduješ po tistih, kateri ti gredo zelo očitno v nos, pa kar izvoli....

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
potem bodo še srbi kaj hoteli pa hrvati pa madžari pa italijani in potem se znajdeš lastni državi tujec....

No sej od 2 mio folka je Slovencev morda1/4, ostalo je itak mix itd....

Madžari in Italijani imajo že zelo veliko. Srbi so od države v letošnjem letu za svoj center dobili 500.000€, dobili so gradbeno dovoljenje.

Zaradi takega razmišljanja kot ga imaš ti zamejski slovenci nimajo takih pravic, kot jih imajo ostale manjšine pri nas. In prav je, da smo demokratični in, da se različne kulture ne le tolerirajo temveč, da se jim omogoča popolna enakopravnost.

V Sloveniji smo nestrpni le zaradi pomanjkanja osnovne kulture nekaterih, ki so se preselili v Slovenijo. Žalostno se mi zdi, da se "Janez Belina" in mnogo ostalih lahko nauči dobro Slovensko, da pa nekateri še po 50-tih letih življenja pri nas ne znajo enega stavka brez napake sestaviti. Mi smo v SŠ dobili par neslovenk, ki so se z družinami preselile v SLO relativno pozno (15+). Vse so se v enem letu naučile popolne knjižne slovenščine. Takim kapo dol. Mnogi ostali pa, kot sem že napisal - zaradi pomanjkanja osnovne kulture, delajo sramoto sebi in pri nas, avtohtonih slovencih, res vzbujajo nestrpnost. Glede na to, da poznam mnogo pozitivnih primerov jaz "zamerim" posameznikom in ne celotnim skupinam.

Konec koncev bi se tudi g.Jankovič lahko naučil normalne slovenščine ne pa, da govori kot "branjevka" in ga je težko poslušati pa se je dokazalo, da ga "imajo ljudje radi".

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Če se boš ti počutl v lastni državi tujec, je to problem tvoje psihe. Večina Slovencev kima stricem iz EU, ki nam govorijo, kako moramo biti strpni in kako se morajo narodi povezovati med sabo. Večina Slovencev je pozdravljala zmago Obame in so bili navdušeni kako so v Ameriki stopili en korak naprej v boju proti rasizmu..... ko je pa treba v Sloveniji postavit en ****** minaret je pa takoj cela štala kako bomo Slovenci sploh še preživeli, če bomo 1x na teden dejansko videli malo drugačen turn.

Pa tisti, ki jokate da je 40m previsoko... na poljanski cesti (oz tam zravn), v strogem centru Ljubljane, je cerkev s turnom 60m+, pa zato v tistem okolišu ni nič več prijav zaradi zlorabe mladoletnih. Če vas pa moti sama estetika, pa vam predlagam, da se enkrat zapeljete mimo nakupovalnega središča na Rudniku in si napasete oči na zelo estetskih nakupovalnih centrih
smirk-1.gif

Odličen post
nahrung002.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
pa naj si zgradijo džamijo.... dokler jih v tej zgradbi učijo strpnosti nimam nič proti.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Naj bo vseslovenski referendum in naj pustijo ljudem, da odlocijo.

ne-ne-1.gif
o tem se ne sme razglabljati. To so osnovne ustavne pravice vernikov in o tem je ustavno sodišče že razsojalo.
Jaz sem ateist... in tako, kot zagovarjam katoličane zaradi njihovih pravic (ne glede na to, kakšen pogled imam na vero) zagovarjam tudi muslimane, pravoslavce, hindujce, ... In, če bi se katerakoli od ostalih skupnosti odločila, da bi pri nas zgradila verski kompleks bi ga prav tako podpiral.

Drugače pa ne bi bilo slabo, če bi v bližini dobili kaj večkulturnega, kot je npr. Lotus Temple (http://en.wikipedia.org/wiki/Lotus_Temple) v New Delhiju, katerega obiskujejo predstavniki vseh verstev... in verjemite - v živo je zadeva še veliko bolj impozantna kot na slikah.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Naj bo vseslovenski referendum in naj pustijo ljudem, da odlocijo.

Postavi se v vlogo zamejskega Slovenca in si predstavljal, da bo celotna Avstrija odločala o tvojem položaju. Na srečo države že v osnovi določijo par stvari, ki pripadajo manjšinam, ker bi jih drugače nestrpni sodržavljani iztrebili.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.499
122
63
Citat:
Uporabnik guardy pravi:

Prvic, Slovenija ni strogo krscanski svet. Sicer pa imajo srbi svojo cerkev v samem centru.

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
Citat:
Uporabnik guardy pravi:

iz tvoje posta bi bilo razbrati, da je Slovenija "strog katoliški svet". naj ti povem: ni! V Sloveniji sta država in cerkev ločeni. verske skupnosti pa med seboj enakoprave.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.539
5.087
113
Citat:
Uporabnik xaxid pravi:
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
iz tvoje posta bi bilo razbrati, da je Slovenija "strog katoliški svet". naj ti povem: ni! V Sloveniji sta država in cerkev ločeni. verske skupnosti pa med seboj enakoprave.
guardy je najbrž mislil dati za primer Saudsko Arabijo, kjer je to precej drugače. Pravzaprav zna biti drugače že v Turčiji, ker vsako leto ubijejo kakega drugovernika ravno iz tega razloga.
Ampak to še ne pomeni, da jih moramo posnemati. Če smo hoteli imeti poceni zidarje in so bili takrat dobri, potem še sprejmimo, da ko ne zidajo, imajo nekoliko drugačne potrebe kot mi (predvidevam, da smo avtohtoni Slovenci predvsem kristjani in ateisti).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Kako pa je z džamijami po evropskih mestih, jih imajo kaj?
A to namerno hočeš zmanjšati ugled "nasprotnikov gradnje džamije" ?
grims-1.gif

Sicer pa moja prva misel ob tej temi: Ah, Jelenac se spet dolgočasi ?
(mutavi pa na telefon....)

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
LOOOL in zdej primerjaš sarajevo z recimo savdsko arabijo, .....

easy, easy, še velik več boš mogu pokazat
wink-1.gif

http://www.danielpipes.org/blog/2008/03/churches-in-saudi-arabia.html

553.jpg

Recimo, da je turn osnova krščanske cerkve. Zakaj ga potem ni na cerkvi v kataru? Mogoče kršenje osnovnih pravic? :p

Sicer me BK al je, al pa ni, ampak tudi mnoge nove cerkve se gradijo brez velikih turnov. Torej naj bo pač tudi mošeja brez minareta, ali pa naj ga pač prilagodijo zahtevam države, kjer so. Nekako pa se mi zdi, da naj bi se tujci prilagajali državi, v kateri živijo, ne ravno obratno? Tudi sam, kadar grem izven slovenije, se probavam prilagodit tako jeziku kot obnašanju.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
naj bo džamija. zaradi mene tudi v centru. ampak brez 40m minareta. tega svetilnika z razobešenimi zvočniki res ne rabimo.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.