reciverji

shift

Guru
20. jul 2007
9.875
2.267
113
za šankom
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
kako zelo zelo star? ker na koncu itak imaš tak reciver vsaj 10 let,vsaj jaz, ki ne potrebujem stalno novo novo

haha v usa 300$ pri nas pa 440 € x2 cena, sick.

poglej še amazon.de in amazaon.co.uk, electronic4you
jaz sem ga na koncu kupil v tujini za 35% manj kot pri nas in to z poštnino

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
ima pa ceno klik
bonk.gif

za 609 sem dal pri majdiču 450 ali celo 430€
wink-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.372
10.644
113
eno vprašanje še...v čem je foa zdaj teh hdmi vhodov in izhodov? kaj se potem tu gor priključi, celahko da kdo primer..ker jaz sem mislil dazvok pelješ preko optike na reciver, videeo pa direkt na TV prejk hdmijev...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Lahko pelješ tudi ostale naprave v reciever in potem samo en kabel iz recieverja na tv.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Dober receiver tudi obdela sliko itd. Več izhodov rabiš če daš na več TV-jev itd. Za več sob itd..

Zakaj ne stari model? Ravno zarad vhodov/izhodov. Harman je imel vmes še AVR 255, 260 in 265... Pa razni net stremingi itd. Tega stari modeli nimajo, kakšen uadio codec tudi ne podpirajo..

Se pa strinjam da zvokovno znajo bit boljš
tongue-1.gif
predvsem stereo..

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Dobra zadeva za normalen denar je Onkyo TX-NR609. Omogoča poslušanje slovenskih in svetovnih internet radijev, ki jih ima že v svoji bazi, lahko ga upravljaš z i-phonom ali androidom preko mreže, ima 7,2 izhode, THX, ....
Kupil sem ga na electronic4you za nekaj man kot 400€.
Priporočam!

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Aja, omogoča tudi DLNA, da lahko glasbo predvajaš direktno iz kompa ali androida (i-phona).

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
Aja, omogoča tudi DLNA, da lahko glasbo predvajaš direktno iz kompa ali androida (i-phona).
Torej za poslušanje glasbe iz telefona, moram paziti, da ima receiver DLNA?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Citat:
Sam zakaj dock, če lahko preko wirelessa predavajaš na receiverju?
To gre?
Če hočem preko wirelessa poslušati, na kaj moram biti pozoren pri nakupu?
Mogoče kakšen predlog za spodobno ceno. Ne rabi biti nič fancy, super...Nekaj solidnega za soliden denar

Jaz sem nabavil tole in priklopil na Yamaho. V bistvuse obnaša kot bluetooth slušalka, izhod je pa standardni 3,5 jack. To imam potem priklopleno na line -in.

Na ta način lahko brezžično predvajam glasbo s telefona, tablice in računalnika.

Za iOS je sicer boljša varjanta airplay, za kar pa rabiš apple tv ali htpc z xbmc-jem.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Citat:
Jaz sem nabavil tole in priklopil na Yamaho. V bistvuse obnaša kot bluetooth slušalka, izhod je pa standardni 3,5 jack. To imam potem priklopleno na line -in.

Na ta način lahko brezžično predvajam glasbo s telefona, tablice in računalnika.
Super zadeva. Samo kako pa to polniš? Kolikor vidim, se polni edino preko USB? Potem moraš imeti vedno računalnik zraven, da polniš
frown-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Polni se ponavadi ponoči. Drugače pa ima standardni iPhone dock tudi 3.5 audio jack izhod, ki ga lahko povežeš na audio-in od reciverja, 30 pinski konektor pa v polnilec. Pa imašdock za iPhone.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Citat:
Citat:

Super zadeva. Samo kako pa to polniš? Kolikor vidim, se polni edino preko USB? Potem moraš imeti vedno računalnik zraven, da polniš
frown-1.gif
Pa dobro deluje? Si me ful zainteresiral za nakup.

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Citat:
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
Torej za poslušanje glasbe iz telefona, moram paziti, da ima receiver DLNA?

To imajo receiverji, ki imajo možnost priklopa na mrežo že itak. Jaz imam receiver fizično povezanega z routerjem, nato pa s telefona in kompa preko wi-fija predvajam glasbo brezžično na receiver.

Jaz sem menjal receiver primarno zaradi internetnega radia.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
A bluetooth? Ko se poveže deluje vredu.Včasih se mi noče povezat, potem ga pa moram ugasniti in nazaj prižgati, potem pa dela.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Domet je standardnih 10m za bluetooth. Meni vleče skoraj po celem prtličju v bajti. Čez plato pa ne vleče. Greje se ne. Zadeva ima vgrajeno baterijo in bi naj delovala avtonomno kar nekaj ur. Jaz imam kar priplopljeno na napajalnik, ki pride zraven.

Tečno je edino, ker se ob neuporabi ugasne. Potem pa ga moraš z držanjem gumba prižgati. Zato ga ne moreš skriti nekam zadaj v omaro, ampak mora biti na dosegu roke.

Ko tole pišem poslušam musko, ki se streama s pc-ja preko LAN-a in WLAN-a na iPad. Ta jo pa preko bluetootha predvaja na yamahi
zmaga.gif

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Torej. Odločitev je padla. Kupujem receiver z ethernet priključkom v vrednosti cca. 300-400€.
Mi lahko kaj priporočate?

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
No jaz sem se za nakup odločil predvsem na podlagi reviewov kot naprimer tale (http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/hi-fi-and-audio/receivers/yamaha-rx-v471-993724/review).

Zadeva špila enakovredno kot dražji bratje, networking mi pa itak ni neka prioriteta, ker bo zadeva itak prek apple tv-ja povezana, žena bo pa lahko glasbo direkt prek usb-ja poslušala s svojega ipoda.
smile-1.gif

Že komaj čakam dostavo, da razpakiram pa sprobam hudiča
smile-1.gif