Recept za Ramsteak

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Ma ne Flori pod 600 sploh ni flori, to je nateg in čupanje denarja. Steaki se začnejo nad kilco.
Drgač pa sem si v ponedeljek pozno popoldan privoščil kočerjo. Pr Petriki, bilo je noro. Flori 750 poprček in gljive
smile-1.gif


Probajte.

LP D
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
@ ynos če ga ne pospraviš pol nisi DEC.

Steak se je z guštom, tisti, ki ga želijo well done naj že zjutraj raje naročijo dušeno govedino.

Dobro uležanega in pravilno pripravljenega, ni problem pospravit pa tudi če ma kilo
smile-1.gif


lpD
 

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
To je prvo, steak je za moške, ne za piščance...
drugo pa je to, da mora bit komad nad kilo in pika. Če je manjši pač ni primeren, se ne pripravi pravilno, ni tako okusen. Mora met več kot kilo, pa če ga potem je več ljudi. Saj ni nujno da ga sam potamaniš... No, če bi bil kej deca, pol ga:)
 
Nazadnje urejeno:

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
V čem je pa res tisti smisel, da je meso še rdeče? Ali je takšno kot bi bilo "premalo kuhano" notri ali kako?
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ko je meso še rožnato, je mehko, voljno, kar stopi se v ustih. Če je prepečeno je podplat.
Ni "Premalo kuhano", ker iz teh kosov se dela tudi tatarski biftek, ki se ga je surovega.
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Steak je za moške in ne za piščance!

Nisem govoril zase, jaz obožujem meso, sploh steak-e..., zato pa sem odprl temo.
grin1.gif


Kaj pa npr. nekdo, ki želi med šihtom it na kosilo..., mogoče kaka ženska, ki bi rada steak? Čeprav vse, ki jih poznam jim je že medium premalo "zapečen".
smile-1.gif


Večji razpon bi morali imeti, se strinjam. Za manj lačne in dece.
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:


Čeprav vse, ki jih poznam jim je že medium premalo "zapečen".
smile-1.gif

Takim se pa najbolj nasmejim, če kdaj ujamem pogovor med natakarjem in gostom.

G: "Biftek"
N: "Jaa..., kako ga zapečemo"
G: "Ja tako, da bo pečeno"
N: "Ja gospod lahko je rare, rare medium, medium, well done"
G: "Ja well done, kuga pa druzga!"
 

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Jaz sem že slišal, enkrat v Cavalu, kako je pri sosedni mizi bjondi z velikimi nohti popizdila na kelnarja, kuga ji je to prnesu za eno meso, da je čisto krvavo, kdo jih je učil kuhat, da jih bo prijavila inšpekciji:)))))
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Sodelavka je pa stala zraven žara (smo imeli catering na prostem) in govorila mojstru kuhe kdaj bo dovolj pečen...oz. ga nadzirala, da slučajno ne bo presurov
grin1.gif
 

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
V Argentini nam je v krvi plaval na krožniku:))) Tko, da zame kot žensko neužitno:) Jasno da smo nosil še mal popečt ke do žara....
Če nimaš predsodkov pol gre tud tak dol.
 

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
ja pol brezveze da greš v take restavracije, pol boljš da greš na suh kremenatlc. Iz steaka more še tečt kri, da ti potlej lepo iz ust teče k ješ
grin1.gif
 

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
Citat:
Uporabnik cresh pravi:
ja pol brezveze da greš v take restavracije, pol boljš da greš na suh kremenatlc. Iz steaka more še tečt kri, da ti potlej lepo iz ust teče k ješ
grin1.gif

To je bilo čez lužo, na haciendi in ne v restavraciji. Ni bilo izbire a bi to al bi ono, lahko si tud ena črevesca pečena dobil na krožnik, tko da je bila to zelo dobra izbira
hysterical-1.gif
Sam je pa tam govedina res čist en drug meso kot pri nas. Se kravce pasejo celo leto lepo na pampi.
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
@ cresh, iz steaka se ne sme pocediti kri bolj pravilen izraz je, da je sočen haha. Delal sem kar nekaj cajta po gostilnah kjer so imeli steake. Princip je zmeraj bil, da se steak streže max medium. Za well done toplo priporočam ne žalite kkuharjev in mesarjev. Naročite si raje čebulne bržolce pa bo.

Ko steak prerežeš mora izgledati približno takole: (govorim o debelini dva in pol do tri prste) cca na vsaki strani 0,8 cm pečeno( ne zažgano), cca 0,5 cm rožnatega, ostala sredica mora biti pogreta na 65 - 68 stopinj celzija.

Iz takega ne bo nikoli pritekla kri samo dobr sokec.

Takemu jaz pravim well done.

lp D