Razlike v kvaliteti bencina

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
To je bilo baje testno obdobje, vsaj tako mi je rekel tip na tankšteli. Baje slovaki (če se prav spomnim) nočejo kupovati na Mol črpalkah ker jih na nekaj spominja (verjetno socializem) tako da so probali z novim imenom in MS je bila kot nalašč zato
hysterical-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
>Logo je na Brezovici (pri Lj)...kako mešungo tankajo se mi pa ne sanja. Ampka glede na njihovo velikost (in razvejanost mreže) kake znanstvene fantastike ne moreju zganjati.

Cola

Pripravnik
26. okt 2007
92
1
6
Za dolensko posavski konec, MOL-ovo nafto lahko tankate pri Brežicah - Krška vas, prodajajo jo na privat pumpi Komočar!
Ne vem zakaj nima nobene MOLO ove zastave zunaj, vem pa da jo vozi direktno iz MOL rafinerije.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Fantje po tem kar sem videla na eni petrolovi bencinski črpalki, mi je jasno od kje razlike v kvaliteti, pa čeprav se bencin vozi iz istih rezervoarjev in z istimi cisternami.

No videla sem enega zaposlenega ki je z wcja!!! v vedru nosil vodo v rezervoar. Ko sem ga vprašala kaj dela je rekel da mora nadoknadit litre ...

Tako da lahko začnemo kritizirat posamezne bencinske črpalke ne pa znamke.
To je bilo poleti ko smo se vračali z morja. Zanima me koliko dizelašom je to zimo zmrznila nafta.

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
3 slike bi nardila in poslala na pop TV.... mogoče bi bila lahko ti tista, ki bi naredila razliko.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Res škoda, da nisi naredila par fotk, da bi prišla na dan ta svinjarija! Me pa zanima, kakšne odškodninske tožbe bi tole potegnilo za seboj (zamašene šobe in podobno)...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
ko je govora o vodi v bencinih....

zase vem da se mi je 'poskakovanje' motorja začelo praktično preko noči..sem pa pred tem polno natočil na domači Petrolovi pumpi. Sicer sem takrat zganjal cele študije na to temo (tudi tankal na Agipu)...pa ni bilo nič bolje.

Me je pa zdaj šokiralo, da ko sem spet po dolgem času šel na Agip (prej zgolj Petrol) da poskakovanja ni več (torej je razlog ravno v gorivu...seveda ob dejstvu da mora biti kaka šoba načeta...zakaj se je 'načela' ne vem...je pa razlika v gorivu očitna ravno pri teh stvareh, ki so na meji med delujočim in nedelujočim).

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
nič ne bi potegnalo za sabo ker bi obtožl delavca na Petrolu, ki je verjetno tudi dejansko kradu bencin..Samo mogoče bis e dosegl da bi bla večja varnost, v smislu da bi ble vsepovsod plombe pa mogoče bi bil mal bolj poostren nadzor, da bi dejansko dobili že tist razredčen bencin ki se ga razredči predn pride do Petrola.

Jst pa tak nimam kej petrol mam 400m pred nosom, da bi se hotu v agip zapelat mam skor 25km, do omv-ja pa ene 15km...tak da more bit petrol..aja na INO pa ne grem nikol več ...sm pa osebno vidu kaj se je zgodilo z dvema novima avtoma nad 20 miljonov ko sta bila samo na INA dizlu ...pa so takrat na sux-u vsi pametoval kok majo najboljši bencin in dizel
stupid-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sem parkrat probal Agip (pred leti pri Celju in zdaj pri MB ko je nova), pa se mi je zdelo, da je po porabi nekje enak kot OMV 100.

Bom verjetno zdaj naredil en enak test z 95 bencini (če ne bo začel avto štrajkat, se je čisto razvadil
grin1.gif
). Pa bom prvo probal Mol, potem OMV in na koncu Petrol, tak da bo Petrol na koncu z najvišjimi temperaturami vozil.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.740
5.898
113
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Fantje po tem kar sem videla na eni petrolovi bencinski črpalki, mi je jasno od kje razlike v kvaliteti, pa čeprav se bencin vozi iz istih rezervoarjev in z istimi cisternami.

No videla sem enega zaposlenega ki je z wcja!!! v vedru nosil vodo v rezervoar. Ko sem ga vprašala kaj dela je rekel da mora nadoknadit litre ...

Tako da lahko začnemo kritizirat posamezne bencinske črpalke ne pa znamke.
To je bilo poleti ko smo se vračali z morja. Zanima me koliko dizelašom je to zimo zmrznila nafta.

Jaz sem pa mislil da se bencin in voda ne mešata med seboj
ne-ne-1.gif

Drugače si to nekako predstavljam, da je cev od pumpe nekoliko dvignjena od najnižje točke rezervarja. Torej če voda doseže sesalno cev, potem v tem trenutku cev sesa samo vodo. In če posesa recimo liter vode (recimo da potem toliko pade nivo in se sesa zopet bencin), potem ta liter v rezervarju avta definitivno zaustavi motor.

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Pa dej bodte normalni, kdo zavraga bo pa namerno mešal vodo v gorivo ? Verjetno je čistil jaške, se dost svinjarije notri nabere. Da je kdo tako neumen, da bo za tistih par deset litrov vode reskiral cel kup reklamacij ne verjamem. Z nalivanjem vode bi si pljuval v lastno skledo.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Jaz sem ga videla da je točil vodo v rezervoar. Ko je šel drugič po vodo na wc sem ga vprašala kaj dela pa je povedal da mora dotočit razliko...
Sej mi je vseeno če mi verjamete ali pa ne, vem kaj sem videla in mislim da od tukaj razlika v kvaliteti bencina/dizla.

Če so rezervoarji isti in cisterne pravtako potem ostane še človeški faktor.

Nevem zakaj bi si pljuval v lastno skledo. Če je na bencinski zaposlenih 4-5 ljudi in si vsak mesečno natanka 1- 2 tanka je potrebno pokriti razliko...

No vse skupaj sem zaokrožila na servisu, mi je še sam mehanik rekel da je problem voda v bencinu ker se na injektorjih izloča (bencinski/vodni) kamen in jih zabaše.

Tako da predlagam nekakšno lestvico dobrih in slabih bencinskih servisov.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
jaz sem enkrat videl kako so na pocivaliscu Lopata "kradli" gorivo iz cisterne.Dva tipa v osebnem sta pocakala cisterno, ki je seveda ustavila v skrajnem vogalu parkirisca in skocita iz avta vsak z dvema 30L kantama za gorivo cez 5minut sta bila nazaj z polnima, nato pa vsi gasa naprej...

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
No, povej oz opiši kam točno je zlil vodo ? Ker tud če bi slučajno to počel verjetno ne bi to delal pred stranko in ji vse skupaj še razlagal se ti ne zdi ?

Si že slišala kdaj za kondez ? To je glavni vzrok za vodo v rezervoarjih.

In kako misliš da bodo oni tankal gorivo prek črpalk ne da bi plačali ? Vse kar gre prek števcev (obstaja mehanski in elektronski) je zabeleženo in vsaka razlika bi se poznala. V denarju in pretoku. Tako da ti svoje buče prodajaj komu drugemu.

Nazadnje urejeno:

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Ja tud šoferji cistern so prefrigani, je blo že vse sorte pizdarij. Poznam nekaj primerov , ko se leteli na cesto zaradi tega.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
tankati preko same pumpe, s tem da ne bi plačal ni mogoče..ker gor so števci.

sem pa preko študenta dela na eni pumpi, kjer je bilo 'pestro', ko je prišla cisterna
evil.gif

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Vodo je točil v rezervoar, kje je tankal nevem, mogoče je vzel direkt iz rezervoarja.
Da je to delal pred stranko ga ni oviralo. Ura se je bližala času zaprtja.
Avtomobil je bil takrat star 2 leti prevoženih cca 50 000km.

Fantje kot sem že napisala, seeeno mi je če mi verjamete, vem kaj sem videla ...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.740
5.898
113
Glej Sandra. Voda in nafta/bencin se ne mešata. Voda potone na dno. Tako voda ne more vplivat na kvaliteto bencina/nafte. Če pa bi ti enkrat v tank potegnilo liter vode, bi ti avto enostavno vgasnil.

Drugače pa se te buče na veliko prodajajo po črpalkah. Tudi mojega žlahtnika so hoteli potunkat, češ da meša vodo z nafto. Samo potem ali bi ti motor delal na vodo??

Je pa res da se v tanke avtomobila kdaj prikrade voda, le da je ta v minimalnih količinah in je predvsem vzrok od kondenza.

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
sandra. on te je obravnaval tako, kot so njega obravnavali ko je bil zelenc (tudi mi smo mulce pošiljali po "eno tubo kompresije" na pumpo).

po domače, malo te je zafrkaval.

a ti realno misliš, da je hodil na WC (tako si napisala) in si tam natočil vodo, ki jo je potem pomešal z bencinom? potem pa, ti je to še dobrodušno priznal?

bil je hec. sprijazni se!