Mlekomat ima vgrajeno "samociscenje" s paro - pri tem opere vse ostanke mascobe in s tem pobije vse bakterije v cevovodihCitat:
Uporabnik shift pravi:
jaz že kake 10dni opazujem kmeta ki pride vsak dan do mlekomata pobrat zaslužek in zamenjati mleko.vse lpo in prav ampak da bi dec kake cevi od samega mlekomata spucal pa še nisem videl.tip nalije notri frišno mleko in zaklene ter gre.cevi in točilnega mesta se v 10dneh niti enkrat ni dotaknil.niti rezervarja za melko.
Scorpy pravi, da se ne dotakne mleka iz mlekomata, ker je prevec mastno - ja za boga svetega-a bomo tudi zenskam na josk montirali "mascobni" filter, da dete ne bi dobilo kakega % prevec mascobe
Nekateri pravite, da je razlika med domacim in "industrijskim" mesom - ni samo razlika ampak OGROMNA razlika !
Ko peces "industrijskega" moras poloziti kot pizza velik kos v ponev in posuti z celo steklenicko vegete, da se clovek naje in uziva v okusu.
Pravo domace meso (primerne reje!) pa se skoraj ne stisne in nanj vrzes samo par zrn soli in popra.
Nekomu, ki kupuje meso v mesnici (tudi jaz ga veckrat) je tezko dopovedati razliko - enkrat pac dobi boljse in drugic malo slabse.
Jaz imam sreco, da sem dobil zeno s kmetov in se sam in moje otroke nazaj privajam na kmecko zivljenje
Na zalost mi zaradi sluzbe zmanjkuje casa za pomoc na kmetiji