Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
g. keber ti pojma nimaš o mesu, tehnologiji pridelave etc etc...
in verjemi mi da je od krme hudičev veliko odvisen okus mesa. pa od sorte prašiča... in ne vem zakaj bi moral domač prašič bit zamaščen? to je samo tvoja zabloda... če boš enkrat dobil na krožnik 1 šnicl, naravno pečen (brez XYZ začimb) od pujsa vzrejenega na konvecionalen način (kuhana zeljenjava, brez otrobov Močnih krmil...) in 1 šnicl iz farmerskega prašiča boš tudi ti ugotovil razliko... ker pa so eni pametni kot hudič in gledajo samo na ceno je prvih prašičev zeloooo težko dobit...
da o govedini sploh ne govorim ker če je reja napačna (napačno sestavljeni obroki krme, slaba kakovost krme...) je meso "črno" čudnega okusa vodeno... kislo...
pa še nekaj o mleku:
če je krava krmljena s silažo ima mleko slab kiselkast okus... če je več suhe snovi je bol sladek okus...
in dejstvo je da če gremo že o zdrvju je zagotovo najbolj zdravo natur mleko, samo doma prekuhano... ne pa mleko ki je obdelano na xyz načinov da dosežejo obstojnost 3 tedne...
ah ja...
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
ok, mleka izpod krave se ne dotaknem, ne morem pa konc, zato me zanima bolj za "trgovinsko" mleko. Boljše uživati 3,5 al 1,6 ali manj? Zakaj zagovor manj oz. več maščobnega?
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
ksz....
da še malo pristavim svoj lonček zraven.
ok, mleka izpod krave se ne dotaknem, ne morem pa konc, zato me zanima bolj za "trgovinsko" mleko. Boljše uživati 3,5 al 1,6 ali manj? Zakaj zagovor manj oz. več maščobnega?
Samo toliko ... tisti idealen veseli prašič in idealna vesela krava, no ja, tega praktično ni (edino krave na planinah). Edino kar je, so spuščene kure, te še najbolj zdravo živijo, in, ejga, tam se res čuti razlika v mesu napram farmskim piščancem. Na veliki večini kmetij (in grem stavit, da tudi žajfini) pa krave in pujsi ne živijo nič kaj dosti drugače kot pa v farmah - zaprti v smrdljivih štalah, če pa so že zunaj, je pa še tisti pašni travnik pogosto bolj pomendran in pognjojen kot pa frišno preorana njiva. Konec koncev prihajam s kmetov (se pa ne ukvarjam s tem) in malo manj zagovorniško gledam na to domačo pridelavo.Citat:
Uporabnik softi pravi:
in tisti, ki med peko in na krožniku ne ločite svinjine domače hrane in farme..in pa pišanca..bog pomagi.
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
seveda ni razlike v mesu če ga nafilaš z xyzzz začimbami potem pa še kot prilogo ajvar, majonezo, ketchup, gorčico... tako da ti ubije okus...
natur zrezke enkrat probajte...
TEga ti Keber ne dovoliCitat:
Uporabnik Car pravi:
ksz...
Ko so postali teli mlekomati tako popularni, zakaj se ne spomnijo še tržne niše, npr. šnopcomati, vinomati, pivomati....
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
Domača kokošja juhica z domačimi rezanci - pa to je balzam za dušo in ubogi tisti, ki ne vejo kakšen je pravi okus kokošk