razlika med Hyundai ix35 in ix35fl

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.261
152
63
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Kaj pa (fu)qashqai?
smile-1.gif

... ima trdo palstiko za armaturo ko Dacia. Bencinsski motorji so zastareli, dizel je pa drag. Počakaj na pomald ko pride prenovljen, Zna presenetiti.

Kaj pa Renault Captur za zahtevno ženo? Vse te barvne kombinacije ki jih omogoča Renault jo znajo prepričati
smile-1.gif

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
Vsi ostali (Korea fani) lahko s5 iščete dlake v jajcu in greste v kot jokat, ker pljuvam čez superiornost vaših iber vagnov.

Govori nekdo, ki si je dal nick VAG, kakšna ironija.
smile-1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Govori nekdo, ki si je dal nick VAG, kakšna ironija.
smile-1.gif
Ironija gor ali dol, sem dal vsaj nekaj konstruktivnih predlogov avtorju teme, med drugim sem navijal tudi za Hondo ali Mazdo.
Z razliko od nekaterih sam kljub svojemu nicku nisem obremenjen z blagovno znamko ali poreklom avta. So pa v mojih očeh Korejci postali (pre)dragi in to je še najbolj očitno pri kvazi-SUV klasi, kjer folk kupuje avto predvsem emocionalno, manj pa racionalno. In v tej klasi imajo cene na ravni japonskih tekmecev, pa tudi že kakšen nemški se najde v tem rangu.
Pejte kdaj peljat še kakšno drugo znamko kot tisto kar ste kupili, pa boste mogoče tudi sami mal obrnili plato.
In hkrati tudi priznavam, da imajo japonska in korejska vozila v povprečju precej večjo zanesljivost od ostalih.

Še mala anekdota za konec: best friend je zadnjih 15 let zagrizen Hyundai lover, potem je pa konec leta prišel čas za menjavo službenega avta z novim in je šel malo po salonih in zapeljat še druge blagovne znamke in guess what, v prihodu ima novo Octavio karavan.
grin1.gif
Prej je imel pa mokre sanje ravno na ix35 in i40.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
A čutiš osebno užaljenost, ker imate doma Kio Sportage?
Avtorju teme sem prvotno preferiral japonski avto, pa se še kar obešaš na nick?
crazy1.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
Evo, o tem že ves čas govorim.

Hyundai ipd. SUV-i so dobri avti, pa verjetno po zanesljivosti med boljšimi, ampak razlika v kvaliteti materialov in v vožnji z germanskimi ali japonskimi tekmeci pa se pozna. In korejci so enostavno postali precenjeni, enako kot Škoda.

Mogoče en majhen nasvet: če boš dal sedaj toliko več za Tiguana, pojdi mogoče še na testno vožnjo z Mazdo CX-5. Solidna oprema, 2.0 motor s 165 konji in Challenge oprema te pride list price 25.390 €, ampak ne boš verjel, da se da tudi pri Mazdi dobit zelo konkreten popust.

Sicer nisem nek hud fan VAG grupe, ampak se tudi meni zdi da so te korejci precenjeni. Gre za fletna vozila, nedvomno kvalitetna, ampak z kakimi francozi in oplom so že na istem cenovnem nivoju. Mal še zaostajajo pri VAG grupi, predvsem v segmentu okoli golf i30 itd. Te SUV so pa cene navil da se ti zmeša. Če hočeš dizla z 4x4 in nekaj opreme se moraš kar na 25k EUR in več stegnit. Pri tej ceni pa tud že kakšnega golfa karavan 1.6 tdi 4x4, octavia 4x4, že Subaru XV je blizu. Tiguan je sicer dražji, ampak cena za korejca je kr visoka.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Jaz pa sem se zadnjic spomnil, da ni nobene nove lantre videt na cesti, pa kolikor se spomnim, ima ugodno ceno.

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
se mi zdi da jo tepe to da je na voljo samo 1.6 bencinc in direktna konkurenca Cruze je cenejši z več nivoji opremi pa ravno tako dobro narejen

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik damo pravi:
V bistvu se kupuje suv, zaradi boljse preglednosti in recimo vecje varnosti, ce ti kaka budala prileti, si ipak malo visje in bolj varen...

Smrtnost je v SUV, po svetovnih statistikah, precej višja kot v navadnih avtomobilih.
Posledica višjega težišča takšnih vozil, kar pomeni nestabilnost, večjo možnost prevračanja vozila in večjo možnost, da se fentaš. Drugo škodo naredi večja teža vozila.

Skratka, če kupuješ zaradi višje varnosti, ne kupuj. Višja varnost je pri SUV samo privid. Delež nesreč, kjer se zabijeta avta drug v drugega pa mali.
V principu je žalostno, da se posiljuje samo crash test za zabivanje avtomobilov drug v drugega. Večina folka pa umre v povsem drugačnih situacijah nesreč. Prevrnitve so pa klasika, kjer SUV in terenci potegnejo kratko in so v njih udeleženi neprimerno pogosteje.

Nazadnje urejeno:

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Jaz pa sem se zadnjic spomnil, da ni nobene nove lantre videt na cesti, pa kolikor se spomnim, ima ugodno ceno.

Sem jo ravno zadnjič gledal. Zelo lep kos avta. Ampak te korejci serisko gor dajejo premale felge. Je kr smešno z strani gledat. Pa na tem ix35 je isto. Prvo pri nakupu ali po nakupu eno cifro večjo obutev. Drgač res smešno zgleda.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.048
5.653
113
Citat:
Uporabnik damo pravi:
Evo, sem dolžen še razplet...

Kaka je razlika med 110ks in 140ks mašino pri Tiguanu? Le softwer? Že testni 140ks, ki sem ga peljal, ni kaj hudo poskočen.

DDV na težka vrata
grin1.gif

Ko si ravno testiral ix35 me zanima zvočna zatesnjenost kabine na AC! A so lažja vrata zatesnila hrup al so lažja na račun zvočne izolacije?

Kamele0N

23. jul 2008
42.048
5.653
113
Citat:
Uporabnik map pravi:
Sem jo ravno zadnjič gledal. Zelo lep kos avta. Ampak te korejci serisko gor dajejo premale felge. Je kr smešno z strani gledat.

Se strinjam.......do neke mere! Švabi tlačjo 17ke na polota v akciji......ampak je zato manj druge opreme...zgleda pa lepo!

Tiste feltne si že 1x dokupš aftermarket...pa še lepše so lahko od tovarniških če te to tako moti
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.048
5.653
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:
se mi zdi da jo tepe to da je na voljo samo 1.6 bencinc in direktna konkurenca Cruze je cenejši z več nivoji opremi pa ravno tako dobro narejen

Motorna politika jim mal sux
zmaga.gif
Za EU jim je višek tehnologije GDI.......čez lužo majo pa že T-GDI (ala TFSI)
Ne vem zakaj se tolk bojijo turbine še v EU prnest
bonk.gif

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Čisto iz firbca - kaj pa voziš sedaj, da ti a4 deluje mali in stisnjen? Ne vem, če bo a6 kaj veliko večji.
smile-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
audi razen a8 so notri vsi kot truge.objemajo te okoli in okoli.še najbolj to pride do izraza pri a4 kjer tudi roke ne moreš normalno dvignit

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Bimmer je še hujši (sploh e90). Da o C-ju ne govorim. Pa naj bi bili to že družinski sedani.
smile-1.gif

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Glasnosti na AC nisem mogel preveriti, je pa že na normalni cesti dosti glasen.

Tisto z vrati je pri meni (in pri ženi) en tak hiter test, kjer dobiš občutek robustnosti vozila. Recimo, mama ima modusa - tam so vrata kot iz kartona, foter ima merivo - malo boljše, ampak še vedno opel.

Trenutno vozi žena A6 karavana, jaz pa Viteja, tako da kar se tiče prostora, sma kar razvajena :)

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Runo, e90 je mogoče res malček utesnjen, F30 pa je konkretno večji. Treba je vedeti da so bemfi trojke prvenstveno športne limuzine (tudi touringi) in ne ladje.
wink-1.gif

Sicer pa če nimaš ravno 2 metra in 150kg, se v trojki povsem dobro sedi, glede občutka utesnjenosti pa je odvisno na kakšno vozilo si navajen.
smile-1.gif

on topic: mogoče bi bilo smiselno iti gledat tudi Mazdo?