razlika med Hyundai ix35 in ix35fl

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.048
5.653
113
Kolker sem zasledu na Hy forumu...se je nekdo utaknu v zadnje luci...FL ma ledice namest navadnih
smile-1.gif

Pomojem se spremenjena maska in kake malenkosti v kabini
In prevetreni paketi opreme...no big deal!

http://www.hyundai-klub.si/forum/viewthread.php?forum_id=29&thread_id=4558

Poraba pa tud ni nevem kaksna
http://www.hyundai-klub.si/for...9213#post_59213

Kamele0N

23. jul 2008
42.048
5.653
113
Za bolj relevantne cifre pa poglej na sajtih ala poraba.com
oz nemskimi sajti kjer mas vecji vzorec vozil...

Da vidis al se ti splaca cena dizla za 30km dnevno...

Problemov z dpf po vsej verjetnost ne bo ker mas AC vmes...sam pac racunica pri ceni

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
No, bencinar je baje podhranjen in ga moraš terat... kar pomeni višjo porabo.

Kamele0N

23. jul 2008
42.048
5.653
113
Ja ponavad bencin in SUV bolj ne gre skupaj....mogoce v ameriki
smile-1.gif

Za dizla ti pa ne znam povedat:

Prvo mamo 1.6crdi namesto 1.7crdi...sicer identicni konji...za 1.6 vem da je bp...za 1.7 ne vem ker ga nisem se vozil
i30 in ceeda poganja
zmaga.gif
...

Pojdi na testdrive in se odloci...lahko tudi pri kii ce na Hy ne bodo meli avta za test...so isti motorji in podvozje

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.261
152
63
1.7 crdi v starem ix35 neproblematično premika avto, volan je res precej neposreden, bolika avta in armatura pa je stvar okusa. Meni deluje bolj kot delovni stroj oz wagen za periferijo kot pa SUV za mesto in prevažavnje gospe v petkah.

Za 15km v eno smer je dizel nepotreben, ker se pozimi še ne delovno temperaturo ne bo segrel. V kabini še toplo ne bo ratal, mašini pa tudi na dolgi rok to ne koristi.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
No, glede poti - to je 25km v eno smer, od tega 15kmAC. Pa še to se lahko hitro spremeni (izguba ali menjava službe).

Grem pogledat in stestirat ix35, vendar še malo kolebam med tem in 4 leta starim A4 (ki bi bil tudi ene 5000 cenejši), npr. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7992434&show=1&avto=

Načeloma bi žena raje SUV, v poštev pa bi prišel tudi A4 ali A6, ki ga vozi zdaj.

Nazadnje urejeno:

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik damo pravi:
No, glede poti - to je 25km v eno smer, od tega 15kmAC. Pa še to se lahko hitro spremeni (izguba ali menjava službe).

Grem pogledat in stestirat ix35, vendar še malo kolebam med tem in 4 leta starim A4 (ki bi bil tudi ene 5000 cenejši), npr. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7992434&show=1&avto=

Načeloma bi žena raje SUV, v poštev pa bi prišel tudi A4 ali A6, ki ga vozi zdaj.
Kaj pa ti je žena hudega naredila, da ji boš vzel Audija in dal Hyundai-ja?
grin1.gif

No, bom še malo utemeljil: tast je pred dvema mesecema kupoval tudi en tak podoben SUV kot ga kupuješ ti za ženo, pa je še sam opazil razliko v vožnji med obstoječim manjšim Audijem in novim ix35 ipd..
In če to opazi dedec pri 63 letih, ki je precej robat in nima feelinga, potem mu je kar za verjeti.
Večina teh uvoženih A4 ima verjetno res magične kilometre, tako da svetujem še vedno veliko previdnost pri nakupu česa takega.

Sam pa bi šel na tvojem mestu sigurno peljat še Yetija (dober predlog zgoraj), CR-V, pa mogoče še kaj tretjega.

Vsi ostali (Korea fani) lahko s5 iščete dlake v jajcu in greste v kot jokat, ker pljuvam čez superiornost vaših iber vagnov.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Budget si zastavil na 20k€? Mogoče bi veljalo pogledat za Q5, pa ubiješ dve muhi na en mah
smile-1.gif
ampak so od 24k€ dalje.
Če bi stisnil prodajalca pa bi šel sigurno za 22k€, poglej na net je enih par zanimivih.

Kamele0N

23. jul 2008
42.048
5.653
113
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
Vsi ostali (Korea fani) lahko s5 iščete dlake v jajcu in greste v kot jokat, ker pljuvam čez superiornost vaših iber vagnov.

Tist tvoj tast je tud en "arhitekt"
smile-1.gif
Dost več kriterijev skor nima...

Tko da run Forest ruuuuun (od hčerke) dokler še lahko
evil.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
Tist tvoj tast je tud en "arhitekt"
smile-1.gif
Dost več kriterijev skor nima...
Tko da run Forest ruuuuun (od hčerke) dokler še lahko
evil.gif
Edini gump kle si ti s takimi bedastimi komentarji, lahko pa mi še kaj takega napišeš, pa se kje dobiva in mi boš mogoče še kaj v živo povedal, pa da te vidim.

Kamele0N

23. jul 2008
42.048
5.653
113
smile-1.gif

Bo softi jezen če mu boš plac pod uro zasedu!
ne-ne-1.gif

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Evo, sem dolžen še razplet...

Šel pogledat ix35, tudi na testno vožnjo. Avto lep in ok, vendar me ni prepričal. Očitno sem se z Audijem razvadil in mi ostali avti nekak ne sedejo. Prvi stvar, ki mi daje vtis robustnosti, je zapiranje vrat. In vrata na Audiju so težka, Hy (pa tudi Opel, Renault....) pa imajo taka lahka vrata. No, pol sem šel še k sosedu gledat Tiguana, ki pa je kot dan in noč napram ix35. Pelje se dosti bolje, daje vtis robustnosti, varnosti, pa tudi cena je le par jurjev višja. Potem sem probal še A4, ki pa mi deluje mali in stisnjen avto, kljub temu da nisem velik.

Sedaj se odločama med novim Tiguanom in rabljenim A6 oz. A4.

No, to je moja subjektivna ocena.

Kaka je razlika med 110ks in 140ks mašino pri Tiguanu? Le softwer? Se splača prvega čipirati? Glede na ceno bi mi prišel v poštev le 110ks (pa še to mi bo dolgo krvavelo srce, ker se mi zdi škoda € za pleh), ampak za samo vožnjo bo treba nekaj več. Že testni 140ks, ki sem ga peljal, ni kaj hudo poskočen.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Evo, o tem že ves čas govorim.

Hyundai ipd. SUV-i so dobri avti, pa verjetno po zanesljivosti med boljšimi, ampak razlika v kvaliteti materialov in v vožnji z germanskimi ali japonskimi tekmeci pa se pozna. In korejci so enostavno postali precenjeni, enako kot Škoda.

Mogoče en majhen nasvet: če boš dal sedaj toliko več za Tiguana, pojdi mogoče še na testno vožnjo z Mazdo CX-5. Solidna oprema, 2.0 motor s 165 konji in Challenge oprema te pride list price 25.390 €, ampak ne boš verjel, da se da tudi pri Mazdi dobit zelo konkreten popust.