razlika med Hyundai ix35 in ix35fl

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Ogrevam se za nakup tega avta, pa ne najdem razlike med temi dvemi?

Ima kdo izkušnje z bencinskim motorjem 135ks (moč, poraba...) oz. nasplošne izkušnje s tem avtom? Dizelskih 116ks se mi zdi nekam malo... Avto bo večinoma na avtocesti, 4WD ne potrebujem.

Delalo se bo okoli 15.000 km, zato ni nujno da bi bil dizel. Večinoma se bo vozila žena v službo. Na dopust načeloma ne bomo hodili s tem avtom, zato velikost niti ni vprašljiva.

Nazadnje urejeno:

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Jaz sem šel na testno vožnjo s tem bencinskim motorjem, po katerem povprašuješ in je motor za ta avto in predvsem glede na število konj na papirju pogreb.
Motor je treba priganjat, da sploh kam gre, posledično je tudi poraba hitro proti 8 litrom.
Avto kot sam ima pa tudi preveč posreden volan in neprepričljivo podvozje. Napisal si, da se bo vozilo večinoma po avtocesti, tam pa se ta avto ne počuti najbolje; razlog kot že napisano anemičen motor in velika presečna površina. Še kombinacija visokega težišča in 2WD, pa bo šel avto v slabših voznih razmerah (naliv ali sneg) hitro po svoje.

Če imaš rad svojo ženo, ji za teh minimalno 18k € kolikor stane ta avto, raje privošči kaj bolj udobnega in varnega za autobahn.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Ok, hvala za mnenje. Torej dizel, pravijo da je 115 ks zadosti, če ne se ga pa sprogramira na 140.

No, tega autobana je dnevno 2x15km. Kaj si imel v mislih pod bolj udobno in varno (francozi odpadejo)?

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik damo pravi:
Ok, hvala za mnenje. Torej dizel, pravijo da je 115 ks zadosti, če ne se ga pa sprogramira na 140.
No, tega autobana je dnevno 2x15km. Kaj si imel v mislih pod bolj udobno in varno (francozi odpadejo)?
Vprašanje, če je dizel smiseln za tako majhno število kilometrov?

Kakšni so kriteriji pri nakupu avta?
Za 20k € imaš nekaj odličnih in vseeno prostornih avtov nižjega srednjega razreda, npr. Mazda3, Civic, Leon, Octavia, Golf in vse te avte lahko za tak denar dobiš s konkretnim motorjem in xenonkami.
Če je ženi všeč visoko sedenje, imaš pod 20k € Alteo XL z 2.0 TDI motorjem s 140 konji. Če bi raje malenkost daljši avto, imaš sedaj na voljo nekaj zgoraj naštetih avtov tudi v karavanski različici.

Zanimive izbire je kar precej, meni (osebno subjektivno mnenje) se zdi ix35 vsem popustom navkljub precenjen.
Pa upam, da ti nisem že v štartu zasmetil teme.
tongue-1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Če pa že mora biti oblika SUV, pa imaš konkreten avto pod 21k €, Honda CR-V.
Je 15 cm daljši, ampak se za moje pojme bistveno lepše pelje.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Vag, hvala za mnenja, nisi zasmetil. Honda je tud varianta,ja. V bistvu se kupuje suv, zaradi boljse preglednosti in recimo vecje varnosti, ce ti kaka budala prileti, si ipak malo visje in bolj varen...

Bom videl, kak deal dobim za ix-a, pa za cr-v. A tistih 150ks je dosti za crv?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.048
5.653
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Počakaj, da Kameleon vidi, bo stresel z rokava.

Nima smisla...ker me je ze tam ko je rekel da bo zena zarad bencinskega motorja zletela iz ceste preprical
smile-1.gif

Sploh pa cakam ciziya da zacne linke uvozenih vwjev limat iz avtoneta
smile-1.gif

Sploh mi je pa sportage lepsi...

Za 2x na dam 15km delat je pa 1.2tfsi vr glave...sam zeno zavaruj proti nizkemu letenju
hysterical-1.gif

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Kaj pa Sportage? Isti avto kot ix35, samo v lepši obleki. 135km bencinar nevem kako gre, ti pa povem, da je zaradi čudnih prestavnih razmerij še 2.0 163km podhranjen. Preglednost je pri telih SUV-ih obupna, poglej si kakšna mala okenčka so zadaj, zadnji senzorji so obvezni.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik damo pravi:
Bom videl, kak deal dobim za ix-a, pa za cr-v. A tistih 150ks je dosti za crv?
Tistih 150 konjev v CR-V je v praksi bistveno bolj živahnih in vrh glave kot pa 135 konjičev v ix35.

Glede popustov pa takole: pri Hyundai se v dveh salonih razen tistih objavljenih popustov niso hoteli nič menit, pa imam v enem salonu še neke veze. Pri tej osnovni Hondini opremi boš tudi verjetno težko prišel po to ceno v oglasu, mogoče ti dajo še kake tepihe, prtljažno mrežo ali servis gratis. So pa v mojem primeru ponujali za Eleganco opremo za določene barve 3.000 € popusta na list price.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Nima smisla...ker me je ze tam ko je rekel da bo zena zarad bencinskega motorja zletela iz ceste preprical
smile-1.gif
Sej lepo, da se smešiš, čeprav s tem avtorju uničuješ temo.

Daj lepo napiši kje sem napisal, da bo žena zletela zaradi bencinskega motorja s ceste?
confused-1.gif

Dejstvo pa je, da posreden volan, široke gume, večja teža in visoko težišče v kombinaciji z 2WD ne pomenijo nič dobrega v snegu ali nalivu.

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
sam sem vozil captivo z 2.0 d z 150KM pa je avto zelo soliden.sicer je bil 4x4.poraba cca 7 litrov,gre spodobno,tudi materiali so na nivoju,le izlgeda ne tako moderno kot kia ali Hy

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.701
113
pri taščici
Ksz
Ne primerjaj konjev pri 6krpm ker dvomim da bo žena večino časa vozila pri takih obratih.
Primerjaj Nm pri 2-3krpm. Vsaj jaz se vozim več pri teh obratih kot pa pri obratih kjer je največja moč .

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.048
5.653
113
Jst nevem zakaj se ne spomne noben na kako LandCruiser z V8 motorjem...al pa Q7 3.0tdi...Cayenna...

Žena bo vsak dan zamudila na siht ker je vsak drug mestni SUV podhranjen
smile-1.gif

Sej 3je zgoraj omenjeni majo tud visoko tezisce..kot vsaki drugi SUVi...ampak zena bo lah korigirala zanasanje z navorom in konji
smile-1.gif

andrejb

Jasnovidec 2008
9. okt 2007
948
0
16
Pripelji ženo na testno vožnjo z sportagom, boš vidu kako se pelje, na pamet govort je najlaži, itak je zastonj vožnja pa še cofe lahk dobiš, če boš mene za rokav pocuku :D

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.701
113
pri taščici
Če avtorja skrbi da je premalo konjev, mu samo povem da bo najbrž redko kdaj peljal vse na pašo. Bi pa kdaj rabil več navora v nizkih obratih, kjer bi večino časa. Razen če se po AC vozi v tretji prestavi.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Prespal, verjetno bo padel iX35 1.7 115ks, potem pa po potrebi tuning na 140.