Okej, dobro. Jugoslavija ni prejela pomoči, trije viri, ki smo jih navedli, lažejo, verodostojen pa je vir, ki ga jaz ne morem videti. Pojma nimajo avramova, pojma nima lipušček, pojma nimajo pri reviji the atlantic, edini pravi je 'nevidni' vir.
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Da bosta lažje računalo vrednost dolarja:
http://www.bls.gov/data/inflation_calculator.htm
Sej ni stvar v vrednosti dolarja.... lahko namesto dolarja uporabi korenceke... nihce in nikoli ni prejemal miljarde v tistem casu. V najboljsem primeru govorimo o miljonih. Pa ne v denarju ali brezpogojno.
''Not all the beginners' price was borne by the Yugoslavs, however. In the period from 1950 to 1959, they received more than $1,150,000,000 In U.S. economic assistance. In addition, $724 million in U.S. military aid relieved the economy of a strain to which it might otherwise have been subjected.''
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Okej, dobro. Jugoslavija ni prejela pomoči, trije viri, ki smo jih navedli, lažejo, verodostojen pa je vir, ki ga jaz ne morem videti. Pojma nimajo avramova, pojma nima lipušček, pojma nimajo pri reviji the atlantic, edini pravi je 'nevidni' vir.
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Kdo bo skupaj potegnil in upoštevajoč inflacijo izračunal današnjo vrednost?
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Aha, torej tu sploh niso všteta vsa posojila, če prav razumem legendo...
Daj mi še povej, kaj je pa narobe z lipuščkom in revijo the atlantic???
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Zakaj bi pa to kdo pocel? Primerjaj z GR/TR pa ti ni treba narediti doktorat pri sestevanju in racunanju. Obe drzavi sta v istem casu in redno prejemale 100mio poleg dobrih 300mio zacetnih. Redno cca 50 let. Pri njih to nanase cca 5miljard brez preracunavanja in nihce iz tega ne dela doktorata.
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
A tebi pojem "revalorizacija" kaj pomeni?
EDIT: http://www.dollartimes.com/inflation/inflation.php
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Zakaj bi pa to kdo pocel? Primerjaj z GR/TR pa ti ni treba narediti doktorat pri sestevanju in racunanju. Obe drzavi sta v istem casu in redno prejemale 100mio poleg dobrih 300mio zacetnih. Redno cca 50 let. Pri njih to nanase cca 5miljard brez preracunavanja in nihce iz tega ne dela doktorata.
Da dobimo realno predstavo o kakšnem denarju je tu govora...
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
A ti rabis k. podnapisi za vsako stvar? V linkani knjigi ti tocno pise po katerem progarmu, koliko, kdaj in zakaj. Ali pa tudi zakaj ne.
In za to debato so to VSA posojila.
Da so neumnost?
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
A ti rabis k. podnapisi za vsako stvar? V linkani knjigi ti tocno pise po katerem progarmu, koliko, kdaj in zakaj. Ali pa tudi zakaj ne.
In za to debato so to VSA posojila.
Da so neumnost?
Ker tebi to tako ustreza????V tabeli je v legendi jasno, da ni govora o vseh posojilih, ali očitno nepovratnih sredstvih...
Moj vir, ki je vsaj tako verodostojen kot tabela, v kateri je prikazan samo del posojil oziroma pomoči, je seveda zate 'neumnost'...očitno ti kljub besnemu guglanju ne uspet diskreditirati The Atlantica...
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Zakaj notri vlačiš Grčijo? Ti si strokovno ugotovil, da se je v Jugi živelo natančno 2x bolje kot danes.
Sedaj ugotavljamo, da je Juga samo v letih 1948-1961 (samo net transfers) dobila(!) 12,374 mrdUSD (revalorizirano) - nepovratno! Jako uspešna država; berač, pravzaprav.
In sva že leta 1961 na polovici 25 mrdUSD.
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Jasno, primerjava z drugimi državami je na mestu. A vseeno me zanima o koliko denarja je govora. Po hitrem izracunu je (upošteval sem net transfer in pa prej prilimani inflacijski kalkulator) je v tisti tabeli šlo za današnjih 12.5milijardUSD.
Net transfer je pa kaj? Pomaranče?Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Jasno, primerjava z drugimi državami je na mestu. A vseeno me zanima o koliko denarja je govora. Po hitrem izracunu je (upošteval sem net transfer in pa prej prilimani inflacijski kalkulator) je v tisti tabeli šlo za današnjih 12.5milijardUSD.
Racunati to v "denarju" je neumost ,ker praviloma sploh ni slo "denarno" pomoc. Tudi v zgornji tabele imas podatek o tem. Amerisko ovrednosten grah, cebulo in surplus orozje vrednotiti in revalozirati na obdobje 50tih let je pa ....