Rat Rod

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Vedno bolj so mi všeč, pa me zanima ali je pri nas tako zadevo sploh mogoče registrirat?
V Ameriki in Nemčiji vem, da je možno.
Sicer niso ravno poceni ampak ta "raw look" mi je hud do konca.

n1527360732_25921_7933.jpg

ShowTell-Brads30FordRatRod-002.JPG

rat-rod-trucki.jpg

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Glede registracije ne vem, me pa je od nekdaj zanimalo kako je s temi rat rodi v dežju - imam občutek, da hladen dež direktno na vroč motor ne more delovat ravno blagodejno.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
MIslim da bo eden na USA car meetu sam nism sigurn...
Drgač pa maš temo na V8forumu

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
To mi je jasno, da se nekdo ne vozi s tem v službo, ampak greš recimo 200km na izlet, poleti takoj prileti kak nevihtni oblak in kaj potem?

Hoof_Arted

Pripravnik
27. avg 2009
313
0
16
Dvomim, da katera država registrira tovrstna vozila. Kakorkoli se da najti nekaj, kar onemogoča registracijo.
Drugič: ta vozila niso namenjena za vožnjo, vsaj ne izven dvorišča. Ga pač pripelješ na razstavo (na prikolici) in si ponosen nanj. V ostalem času si pa izmišljuješ "izboljšave" in jih vgrajuješ. Da se neda peljati z njim na izlet, je prav nepomembno, važen je užitek, ko ga pogledaš!

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
V ZDA lahko registriraš vse, kar ima kolesa, zavore, luči in hupo.
Pri nas je problem že takoj, ko kolesa izpod blatnikov gledajo, kaj šele da blatnikov sploh ni...

Hoof_Arted

Pripravnik
27. avg 2009
313
0
16
To se v ZDA samo hvalijo. Tisoč razlogov ti bodo našli, da ne boš dobil tablic.
Primer iz Nemčije, kako so se znebili nalepk na steklu avtomobila: z nalepko na steklu si spremenil odstotek prozornih površin na vozilu in s tem tudi osnovno specifikacijo tipa vozila. Potreben je dodatni pregled pri TUV in vpis v knjižico. Pa še nič ne moreš reči na to.

Hoof_Arted

Pripravnik
27. avg 2009
313
0
16
Citat:
Uporabnik damo pravi:
kaj pa vinjeta?

Malo premisli in ne vprašuj takih neumnosti!
To se uporabi samo, če je res potrebno. Vinjeta zelo malo spremeni karakteristike vozila, nekateri so pa res pretiravali, mogoče se kdo celo spomni.

Hoof_Arted

Pripravnik
27. avg 2009
313
0
16
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Hoof_Arted pravi:
To se v ZDA samo hvalijo. Tisoč razlogov ti bodo našli, da ne boš dobil tablic.
Zanimivo torej, da ima kup tovrstnih vozil čisto legalno registracijo ...
Videno na lastne oči, seveda

Prav zanimivo! Tudi jaz sem bil tam (ne samo enkrat), pa pri vragu na cesti nisem videl nikoli nič podobnega. Razvaline že, kaj takega pa ne! Ti pa kar na kupe?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Jah men je ta oldsmobile en najbolj hudih avtov in bi ga z veslejem dobil v svoje roke za predelavo

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Dokler me lahko po New York-u vozijo z leseno ladjo, ki ima volan, luči in kolesa, vse legalno seveda, se lahko tudi s takim Rat-Rod-om...

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Meni so tudi ful zakon toti avti......kaj takega še pri nas na teh šovih ni za videt.....mislim, da sem nekje v avstriji samo ena dva videl...

S tem zmagaš, da to pri nas postaviš na cesto!