Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Sicer je kolega zgoraj v prvem stavku vse povedal ampak vseeno.
1. Islam ni gibanje, je nacin zivljenja.
2. Kje si nasel j. soditi o verskem prepricanju miljarede ljudi? Na podlagi cesa? Znanja? Izkusenj?
3. Muslimani so bili na "vrhu" v casu najvecje predanosti veri.
4. Moraliziras o "sovraznosti" i hkrati cele skupine cez palec etiketiras kod neizobrazene, nesposobne za spravo, ljubezenen, itd? Na podlagi cesa ze?!
Tvoje (sicer zelo relevatno in podkrepljeno) mnenje o veri ti ne daje pravice da zalis ljudi okoli sebe. Tudi ce se TEBI to zdi "direktno in iskreno". Ti jaz bi lahko zapisal svoje "direktno in iskreno" mnenje o tebi in tebi podobnim ampak se zaradi vzgoje in vere zadrzim.
Tuje versko (ali drugo) prepricanje je njihova osebna stvar. Sem preprican da te bodo povprasali (zaradi tvojega ocitnega poznavanja zadeve) za mnenje glede tega ce bodo zeleli.
[/QUOTE]
Islam ni gibanje, hvala za razsvetlitev. Jaz vem kaj imam v mislih. Nikakor ne tvoje pravice do verovanja.
Islamska skupnost je organizacija. Nekateri njeni člani imajo agendo (osebno, da ne bo pomote). Sovražni govor ni pravi način za širjenje ljubezni, spoštovanja, itd. Če to podpiraš, jasno napiši, da vem s kom klepetam. Jaz ne rabim biti veren, da vem, da je to narobe.
Podlaga - razumeš besedo podlaga? Podlaga za obstoj Boga je:__________________________________________ . Piši čitljivo. Jaz ne vem ali Bog obstaja ali ne. Torej nisem ateist. To je dovolj jasno napisano.
Muslimani so bili na vrhu česa? In kaj pomeni predanost veri. Kaj je zate vera? Tega, brez zamere, ne razumem najbolje.
Skupine etiketiram? Če gre za skupino ljudi z omenjenimi lastnostmi, je še toliko slabše. Jaz sem pisal o ljudeh kot posameznikih. Nisem imel ciljne skupine na nišanu.
Kje sem jaz pisal o tebi? Moje mnenje je manj pomembno od dejstva, da za kvalitetno življenje ne potrebujemo iskati Boga. Kot ga tudi ne potrebujejo otroci v šoli in tako naprej.
Desperate times seek desperate messures. To je trenutno moto, po katerem se ravna Islamska skupnost v BiH, Pravoslavna Cerkev v RS (BiH), pa tudi RKC v Sloveniji, itd. Predvsem v BiH je polno sovražnega govora iz ust verskih veljakov. To preziram. Razumeš?
Večkrat sem napisal, da je vera osebna stvar posameznika. To ne pomeni: zadrži zase. To pomeni, da te kljub temu obravnavam kot človeka, ker spoštujem tvoj odnos in prepričanje do teh zadev. Kaj je treba tu še dopisati?
Jaz se ne zadržujem rad. To je nesmiselno. To, da žalim, pa je stvar percepcije. Nekateri so hitro užaljeni. Sploh, če se ne strinjaš z njihovimi nazori itd...