Ramadan

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
aha..no jaz voscilo nisem vzel za drklanje
sliko sem vzel kot crni humor..ga mas vseh nians ogrmono. o palvišah recimo..policajih..in?

ce maras pivo se samoizkljuci, ker sam zalis ilsma bolj koz mi vsi.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik mistique pravi:Omejeni, neizobraženi, nevedni, manipulirani (z Islamom ali katerokoli drugo vero, da boš lažje razumel) ljudje, ljudje polni sovražnosti, ljudje nezmožni narediti korak naprej, nezmožni sprave in nezmožni ljubezni, spoštovanja do drugih, se meni zdijo nevarni ljudje

Zanimivo da so na IDENTICEN nacin o tej "skupini" pisali (tudi risali) pripadniki DUTCHBATa v Srebrenici leta '95 preden so vsaj 8000 ljudi pospremili v smrt. Potem so se pa liberalni, razgledani in izobrazeni intelektualci zapili do onemoglosti. Danes se pa obesajo in iscejo dusevni mir v Srebrenici. Eden se je celo preselil v Srebrenico.

Ti kar piši zakone, jih izpodbijem z eno vrstico svetega pisma. Jebe se meni za versko svoboščino. Moje mnenje je tudi svoboda. Sicer se pa ne lotevam stvari s strani žaljenja kot takega ampak bolj kot podajanja mnenja. Kdor zna prebrati med vrsticami zna, kdor ne ne
grims-1.gif

Ste pa verniki zadnji, ki boste meni prodajali moralne vrednote. Pa ne mi z mešanjem vere in ustanov ker te se verjetno medsebojno izključujejo? Vam pride prav, ko se zgodi v imenu vere slaba stvar. Takrat je kriva ustanova, ne pa verniki. To tudi prodaj komu drugemu.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Ti kar piši zakone, jih izpodbijem z eno vrstico svetega pisma. Jebe se meni za versko svoboščino. Moje mnenje je tudi svoboda. Sicer se pa ne lotevam stvari s strani žaljenja kot takega ampak bolj kot podajanja mnenja. Kdor zna prebrati med vrsticami zna, kdor ne ne
grims-1.gif

Ste pa verniki zadnji, ki boste meni prodajali moralne vrednote. Pa ne mi z mešanjem vere in ustanov ker te se verjetno medsebojno izključujejo. To tudi prodaj komu drugemu.

Sej pravim, problem je neznanje in da lahko brez slabe vesti pises nebuloze. Tvoje mnenje na javnem mestu ni avtomaticno tvoja svoboda. Sploh glede na to gre za medij. Mogoce ti citat ni bil razumljiv?

Verniki nismo homogena celota, enako kot "neverniki" verjetno niste. Taksne generalizacije so na ravni petletnega otroka.

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Citat:
Uporabnik softi pravi:

ce maras pivo se samoizkljuci, ker sam zalis ilsma bolj koz mi vsi.

Morda, pa si ti tisti ki mi bo sodil? Zdaj ko nisem vec ekstremist, za koga me bos oznacil zdaj?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ja..tut z vici o zidih, crncih in se cem.

vsaka od navedenih skupin se pocuti blazno uazljene..probi polcaju anslednjic rect a zna brat in pisat..bos prisel skozi postopek malenkost bolje kot skozi genocid..sam ne..sam muslimane je treba crklat, pa pomilovat, jokat, molit za device in ne vem kaj,.

100 tisoc vas je padlo..in..v zadnje pol leta se vas je 50k pobil med sabo..a gremo jokat.
kaj teb ni jasno. za celsvet ste stevilke. nbenmu se ne naredi cmok.samo vam..pa se tolokalcem,.in jaz..naj dajem minutio molka al mas kako drugo idejo.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.232
2.032
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

Sicer je kolega zgoraj v prvem stavku vse povedal ampak vseeno.

1. Islam ni gibanje, je nacin zivljenja.
2. Kje si nasel j. soditi o verskem prepricanju miljarede ljudi? Na podlagi cesa? Znanja? Izkusenj?
3. Muslimani so bili na "vrhu" v casu najvecje predanosti veri.
4. Moraliziras o "sovraznosti" i hkrati cele skupine cez palec etiketiras kod neizobrazene, nesposobne za spravo, ljubezenen, itd? Na podlagi cesa ze?!

Tvoje (sicer zelo relevatno in podkrepljeno) mnenje o veri ti ne daje pravice da zalis ljudi okoli sebe. Tudi ce se TEBI to zdi "direktno in iskreno". Ti jaz bi lahko zapisal svoje "direktno in iskreno" mnenje o tebi in tebi podobnim ampak se zaradi vzgoje in vere zadrzim.

Tuje versko (ali drugo) prepricanje je njihova osebna stvar. Sem preprican da te bodo povprasali (zaradi tvojega ocitnega poznavanja zadeve) za mnenje glede tega ce bodo zeleli.

[/QUOTE]

Islam ni gibanje, hvala za razsvetlitev. Jaz vem kaj imam v mislih. Nikakor ne tvoje pravice do verovanja.
Islamska skupnost je organizacija. Nekateri njeni člani imajo agendo (osebno, da ne bo pomote). Sovražni govor ni pravi način za širjenje ljubezni, spoštovanja, itd. Če to podpiraš, jasno napiši, da vem s kom klepetam. Jaz ne rabim biti veren, da vem, da je to narobe.
Podlaga - razumeš besedo podlaga? Podlaga za obstoj Boga je:__________________________________________ . Piši čitljivo. Jaz ne vem ali Bog obstaja ali ne. Torej nisem ateist. To je dovolj jasno napisano.
Muslimani so bili na vrhu česa? In kaj pomeni predanost veri. Kaj je zate vera? Tega, brez zamere, ne razumem najbolje.
Skupine etiketiram? Če gre za skupino ljudi z omenjenimi lastnostmi, je še toliko slabše. Jaz sem pisal o ljudeh kot posameznikih. Nisem imel ciljne skupine na nišanu.

Kje sem jaz pisal o tebi? Moje mnenje je manj pomembno od dejstva, da za kvalitetno življenje ne potrebujemo iskati Boga. Kot ga tudi ne potrebujejo otroci v šoli in tako naprej.
Desperate times seek desperate messures. To je trenutno moto, po katerem se ravna Islamska skupnost v BiH, Pravoslavna Cerkev v RS (BiH), pa tudi RKC v Sloveniji, itd. Predvsem v BiH je polno sovražnega govora iz ust verskih veljakov. To preziram. Razumeš?

Večkrat sem napisal, da je vera osebna stvar posameznika. To ne pomeni: zadrži zase. To pomeni, da te kljub temu obravnavam kot človeka, ker spoštujem tvoj odnos in prepričanje do teh zadev. Kaj je treba tu še dopisati?

Jaz se ne zadržujem rad. To je nesmiselno. To, da žalim, pa je stvar percepcije. Nekateri so hitro užaljeni. Sploh, če se ne strinjaš z njihovimi nazori itd...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a sem te oznacil za eksremista?

zdej si musliman, ki ne spostuje vere v celoti. dalje se menita z izijem.
sodil ti en vomjaz. allah vidi vse..bo on sodil

Si vernik ali pa nisi. Sem spregledal kaj vmes?

Mnenje je mnenje. Dokler ne poziva k nezakonitem dejanju in posega samo v tisti grey area me briga, če kali tvoj notranji mir.

Seveda sem pa nevednež, ker ne znam na pamet biblije in korana. Ne bluzi. Splošno sem povsem dovolj razgledan, da vem kam pes taco moli. To, da tako zavzeto kontriraš mojim besedam to samo še potrjuje.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.232
2.032
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik mistique pravi:Omejeni, neizobraženi, nevedni, manipulirani (z Islamom ali katerokoli drugo vero, da boš lažje razumel) ljudje, ljudje polni sovražnosti, ljudje nezmožni narediti korak naprej, nezmožni sprave in nezmožni ljubezni, spoštovanja do drugih, se meni zdijo nevarni ljudje

Zanimivo da so na IDENTICEN nacin o tej "skupini" pisali (tudi risali) pripadniki DUTCHBATa v Srebrenici leta '95 preden so vsaj 8000 ljudi pospremili v smrt. Potem so se pa liberalni, razgledani in izobrazeni intelektualci zapili do onemoglosti. Danes se pa obesajo in iscejo dusevni mir v Srebrenici. Eden se je celo preselil v Srebrenico.

Kdo etiketira? In mimogrede, jaz nisem v letu '95 in nimam za kaj biti. Jaz sem določene stvari pustil za seboj, kar je bila pravilna odločitev. Sem sprejel določene stvari in šel naprej. Kdo pa še danes na podlagi dogodkov iz vojne gradi kariero in si ustvarja status vsemogočnega? Seveda, pustimo politike. Govorimo o verskih veljakih, ves čas. Zakaj pumpajo rajo, ki že tako nima nič?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.232
2.032
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik Thesmos pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zakaj je voscilo norcevanje*

a je teb kaj v zivljenju ok?

Morda zato ker je celo Misticni dojel in priznal da je point teme provokacija? Morda zato ker ta isti ki je voscil praznik v temo lepi zaljive in neokusne slike? Neokusne seveda za normalne ljudi, 8888 si jo je verjetno sprintal in nalimal na zid.... Morda zato ker ni iskreno?

Ok mi je pa marsikaj.... sport na prvem mestu, moja druzina, prijatelji, rostilj, cevapi in ne bos verjel tud pivo....

Thesmos, pa ti nisi resen. Dojel sem in priznal?
hysterical-1.gif
Jaz mislim, da si ti moral prebrati moje podnapise (na strani 32!), da si dojel (pa še vedno nisi 100% prepričan).

Pogovori se z avtorjem teme. Sem prepričan, da ti bo iskreno predstavil svoje namene. V primeru, da ne gre za provokacijo, bom spil 1dcl cvička (najboljšega - slabše ne more bit).

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Torej kljub temu da VES da ni gibanje si zapisal sledece:
"Kot gibanje ali "institucija" pa mi je kot vse druge religije, škodljiv." Zagotovo se zavedas nesmiselnosti zapisanega.

Islamska skupnost (sploh pa ne v SLO) ni muslimanska verzija RKC ali PC. Tudi ze v sami "ideji" ni tako zamisljen. Clani izjemno majhe skupine imajo agendo? Ne se hecat? Tudi ce bi jo imeli (kaj bi sploh lahko imeli) in kot da vas drug clovek na tem planetu nima svojo "agendo". Po 40 letih Islamska skupnost SE VEDNO organizira molitve v stari sportni dvorani in ti filozofiras o nekih agendah?! Svetovna dominacija je pred vrati.press
crazy1.gif

Moje mnenje o doloceni osebi ali skupini je moja pravica dokler je to moja stvar, ko to tem zacnem filozofirati javno to postane problem. Sploh pa ce to pocnem kot moderator foruma (recimo). M. Richardsu se je kariera koncala zaradi 1 javno izrecene besede o neki skupini. V sekundi. Kljub dolgotrajnem opravicevanju in rehabu. The End. Kljub temu da je to njegovo "iskreno in direktno" karkoli.

Ker koncepta (ocitno razumel), kaj ti mislis o obstoju NI VAZNO. Ne posiljuj & etikitiraj druge zaradi svojih predsodkov. Tudi ce se tebi zdijo oh in sploh "direktni in iskreni".

Ne mislim ti risati kaj pomeni vera, predanost veri, itd. ker ti je to zagotovo jasno (vsaj upam!). Sicer si v napacni debati. Ne generalizaj stvari popolnoma razlicne stvari, ne racionaliziraj preteklosti, ...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik mistique pravi:Zakaj pumpajo rajo, ki že tako nima nič?

To je neka "splosna neumnost" oziroma revizija zgodovine. Vse je bilo ok dokler nas niso "oni" (vsi so seveda isti.press) napumpali.
Koga pumpajo in koga bi sploh lahko pumpali? Pa ti ves da je najbolj popularen politik med BH muslimani katolik? Kosovo je vodil katolik?! Kljub "pumpanju". Konec koncev je nekaterih delih BH vec muslimanov zaradi drugih muslimanov kot zaradi kristijanov/ateistov.

Kljub "pumpanju"
crazy1.gif

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Citat:
Uporabnik mistique pravi:

Thesmos, pa ti nisi resen. Dojel sem in priznal?
hysterical-1.gif
Jaz mislim, da si ti moral prebrati moje podnapise (na strani 32!), da si dojel (pa še vedno nisi 100% prepričan).

Pogovori se z avtorjem teme. Sem prepričan, da ti bo iskreno predstavil svoje namene. V primeru, da ne gre za provokacijo, bom spil 1dcl cvička (najboljšega - slabše ne more bit).

Meni je popolnoma jasen namen avtorja ze od samega zacetka, tudi brez tiste slike bi mi bil. Sem ti ze pojasnil v endem od prejsnjih komentarjev od kod nesporazum.